Zie ook: 2011 Troy Trojans football team
Troy 6 10 0 3 19
– Clemson 13 0 13 17 43
  • Datum: September 3
  • Locatie: Memorial Stadium, Clemson, SC

Clemson opende het seizoen tegen Troy uit de Sun Belt Conference. De aanval van de Tigers had een wankele eerste helft waarin ze zich moesten aanpassen aan de snellere nieuwe spread set van aanvalscoördinator Chad Morris. Ze waren 0-voor-8 op derde down conversies en hadden slechts vier eerste downs. Sophomore quarterback Tajh Boyd had verschillende slechte worpen en bijna onderscheppingen terwijl het team in de rust van het veld werd gejouwd.

Down 16-13 met 6:56 links in het derde kwart, Clemson zette eindelijk hun eerste derde down om, tight end Dwayne Allen met een 54-yard touchdown pass van Boyd om de Tigers op voorsprong te zetten. Op de volgende drive voltooide Boyd al zijn passes, inclusief een zeven-yard touchdown pass naar Jaron Brown. De scoringsrun ging door in het vierde kwart, eindigend in een 43-19 rout.

Boyd eindigde de wedstrijd 20-for-30 voor 364 yards en drie touchdowns in zijn debuut als Clemson’s startende quarterback. Sammy Watkins had zeven vangballen voor 81 yards terwijl Andre Ellington 18 keer rende voor 89 yards. Eerstejaars waren goed voor 266 van de 468 yards van Clemson.

WoffordEdit

Zie ook: 2011 Wofford Terriers football team
Wofford 14 7 6 0 27
– Clemson 13 8 7 35
  • Datum: 10 september
  • Plaats: Memorial Stadium, Clemson, SC

In week twee stond Clemson tegenover Wofford. De onervaren verdediging van de Tigers had de hele wedstrijd moeite om de triple-option offense van Wofford in bedwang te houden. De Terriers leidden 21-13 met 4:03 resterend in het tweede kwartaal, maar Tajh Boyd leidde een zes-play, 72-yard drive en een tweepunts conversie om het spel voor de rust gelijk te trekken.

Wofford’s laatste voorsprong in het spel kwam in de openingsreeks van de tweede helft met een velddoelpunt. Clemson scoorde elk een touchdown in het derde en vierde kwart voordat het Wofford stopte op fourth-and-2 met 3:30 resterend in het spel om vast te houden voor een 35-27 overwinning.

Boyd was 18-for-29 voor 261 yards en drie touchdowns. Andre Ellington had 22 carries voor 165 yards. Zijn 74-yard touchdown run was de langste uit zijn carrière.

• Spelweer: Zonnig
  • TV omroepers (ABC): Dave Pasch (Play-by-play), Urban Meyer (Color), Chris Spielman (Sideline) & Quint Kessenich (Sideline)
Scoresamenvatting
1 10:36 AUB Michael Dyer 52-yard run (Cody Parkey kick) AUB 7-0
1 7:54 AUB Emory Blake 36-yard pass van Barrett Trotter (Cody Parkey kick) AUB 14-0
2 14:56 CLEM DeAndre Hopkins 4-yard pass van Tajh Boyd (Chandler Catanzaro kick) AUB 14-7
2 8:54 AUB Michael Dyer 1-yard run (Cody Parkey kick) AUB 21-7
2 5:06 CLEM Dwayne Allen 6-yard pass van Tajh Boyd (Chandler Catanzaro kick) AUB 21-14
2 1:11 CLEM Andre Ellington 2-yard run (Chandler Catanzaro kick) Tied 21-21
3 13:45 CLEM Sammy Watkins 65-yard pass van Tajh Boyd (Chandler Catanzaro kick) CLEM 28-21
3 5:00 AUB Cody Parkey 38-yard field goal CLEM 28-24
4 11:48 CLEM Chandler Catanzaro 38-yard field goal CLEM 38-24

Clemson stond in week drie tegenover verdedigend landskampioen #21 Auburn. Auburn nam een 14-0 voorsprong in het eerste kwart voordat Tajh Boyd zijn pasritme begon te vinden. Boyd voltooide 30 van de 42 passes voor 386 yards en vier touchdowns. Het spel was gelijk 21-21 bij de rust, maar Clemson’s verdediging beperkte Auburn tot een field goal in de tweede helft, terwijl Boyd twee touchdown passes gooide om een 38-24 overwinning te behalen, waardoor een einde kwam aan een 17-game winning streak voor Auburn.

Clemson’s offense totaliseerde 624 yards, zijn record tegen een SEC tegenstander. Fans zwermden over het veld aan het eind van de wedstrijd. Coach Dabo Swinney merkte op: “Ik kon geen betere plaats bedenken om de streak te beëindigen dan Death Valley, South Carolina, baby.”

1 1:54 CLEM Tajh Boyd 1-yard run (Chandler Catanzaro kick) CLEM 14-3
1 0:14 FSU Rodney Smith 57-yard pass van Clint Trickett (Dustin Hopkins kick) CLEM 14-10
2 11:31 CLEM Dwayne Allen 12-yard pass van Tajh Boyd (Chandler Catanzaro kick) CLEM 21-10
3 13:40 FSU Bjoern Werner 25-yard fumble return (Dustin Hopkins kick) CLEM 21-17
3 3:03 CLEM Andre Ellington 1-yard run (Chandler Catanzaro kick) CLEM 28-17
4 14:55 FSU Rashad Greene 30-yard pass van Clint Trickett (pass mislukt) CLEM 28-23
4 7:21 FSU Kenny Shaw 9-yard pass van Clint Trickett (Dustin Hopkins kick) CLEM 35-30

Na hun overwinning op Auburn, ging Clemson week vier in als #21. Ze stonden tegenover de kampioen van de Atlantische Divisie, Florida State, in hun vierde thuiswedstrijd op rij. FSU moest het stellen zonder de geblesseerde quarterback E.J. Manuel. Clemson opende een 21-10 voorsprong tegen de rust, en had de controle voor de rest van de wedstrijd.

Tajh Boyd was 23-for-37 voor 344 yards en drie touchdowns en had een rushing touchdown. Freshman receiver Sammy Watkins had acht vangsten voor 141 yards en twee touchdowns, terwijl Andre Ellington rushed voor 72 yards.

Zie ook: 2011 Virginia Tech Hokies football team

Voor Clemson’s eerste wegwedstrijd reisden de Tigers af naar Blacksburg voor een matchup met de No. 11 Virginia Tech Hokies. De verdediging van de Tigers leverde zijn beste prestatie van het seizoen in een 23-3 overwinning tegen de No. 11 Hokies. De Clemson-verdediging onder leiding van Andre Branch hield de Hokies op 258 yards en geen touchdowns. Branch had drie sacks en was betrokken bij 11 tackles. Tajh Boyd gooide één touchdown naar Dwayne Allen en één interception terwijl Andre Ellington en Mike Bellamy beiden een rushing touchdown per stuk noteerden. Deze overwinning betekende de eerste keer dat een ACC team ooit drie top 25 AP tegenstanders op een rij had verslagen. Het was ook de tweede keer dat Virginia Tech geen touchdown had gescoord in Lane Stadium onder Frank Beamer en het was de eerste keer sinds 1995.

Boston CollegeEdit

Zie ook: 2011 Boston College Eagles football team
Boston College 0 7 0 14
– Clemson 17 6 7 36
  • Datum: 8 oktober
  • TV-omroepers (ACCRSN): Rich Waltz (Play-by-play), Keith Jones (Color) & Jenn Hildreth (Sideline)

Clemson’s vijfde thuiswedstrijd van het seizoen was tegen Boston College. Clemson controleerde de Eagles voor het grootste deel van de wedstrijd. Boyd scoorde 2 touchdowns (1 passing, 1 rushing) voordat hij werd vervangen door Cole Stoudt na een heupblessure. Andre Ellington (rushing) en Jaron Brown (receiving) scoorden elk een touchdown, Sammy Watkins noteerde 152 ontvangen yards, terwijl Chandler Catanzaro een career-high 5 field goals maakte (38, 42, 28, 20, en 47 yards). Deze overwinning betekende de beste start van Clemson sinds 2000.

1 1:00 CLEM Andre Ellington 9-yard run (Chandler Catanzaro kick) MD 14-10
2 13:54 MD Davin Meggett 7-yard pass van C.J. Brown (Nick Ferrera kick) MD 21-10
2 8:38 MD C.J. Brown 21-yard run (Nick Ferrera kick) MD 28-10
2 5:28 CLEM DeAndre Hopkins 6-yard pass van Tajh Boyd (Chandler Catanzaro kick) MD 28-17
3 13:06 MD Matt Furtsenburg 22-yard pass van C.J. Brown (Nick Ferrera kick) MD 35-17
3 10:46 CLEM Sammy Watkins 13-yard pass van Tajh Boyd (Chandler Catanzaro kick) MD 35-24
3 7:27 MD Nick Ferrera 27-yard field goal MD 38-24
3 6:15 CLEM Chandler Catanzaro 23-yard field goal MD 38-27
3 3:25 CLEM Sammy Watkins 15-yard pass van Tajh Boyd (Tajh Boyd naar Dwayne Allen pass) MD 38-35
4 11:26 CLEM Jaron Brown 12-yard pass van Tajh Boyd (Chandler Catanzaro kick) CLEM 42-38
4 7:35 MD Matt Furtsenberg 32-yard pass van C.J. Brown (Nick Ferrera kick) MD 45-42
4 7:24 CLEM Sammy Watkins 89-yard kickoff return (Chandler Catanzaro kick) CLEM 49-45
4 3:55 CLEM Andre Ellington 44-yard run (Chandler Catanzaro kick) CLEM 56-45

Tajh Boyd gooide vier touchdown passes, Andre Ellington rende voor een carrière-high 212 yards en twee touchdowns voor de Tigers, en eerstejaars Sammy Watkins scoorde drie TDs (twee passes, een kick-off return). 8 Clemson zich herstelde van een 18-punten achterstand tegen Maryland om ongeslagen te blijven met een 56-45 overwinning. De verdediging moest echter 468 yards toestaan en had geen antwoord op tweedejaars quarterback C.J. Brown, die 162 yards en een touchdown liep en drie scorende passes gooide in zijn eerste college start. De 18-punten achterstand was de op één na grootste in de geschiedenis van Clemson University. Sammy Watkins brak ook het schoolrecord voor meeste all-purpose yards in een wedstrijd (345 yards), eerder in handen van Clemson-grootheid C.J. Spiller (312 yards).

North CarolinaEdit

Zie ook: 2011 North Carolina Tar Heels football team
North Carolina 7 10 7 14 38
– Clemson 10 14 35 0 59
  • Datum: 22 oktober

Een explosie van 35 punten in het derde kwart kenmerkte de thuisoverwinning van Clemson op de Tar Heels, met onder meer 5-touchdowns van quarterback Tajh Boyd. Defensive end Kourtnei Brown scoorde twee defensive touchdowns, een keer op een interceptie en de andere op een fumble return. Boyd gooide voor 367 yards en rende voor één touchdown. Wide receiver DeAndre Hopkins had 157 yards ontvangen en een touchdown. De verdediging van Clemson hield UNC running back Giovani Bernard op 44 yards rushing, waarmee een einde kwam aan zijn reeks van vijf wedstrijden met 100 yards of meer.

Georgia TechEdit

Zie ook: 2011 Georgia Tech Yellow Jackets football team
Clemson 3 0 7 7 17
– Georgia Tech 7 17 0 31
  • Datum: 29 oktober
  • Plaats: Bobby Dodd Stadium, Atlanta, GA
  • TV-omroepers (ABC): Mike Patrick (Play-by-play) & Craig James (Color)

De Tigers leden hun eerste nederlaag van het seizoen door toedoen van de Yellow Jackets in Atlanta. De triple option-aanval van Georgia Tech was schijnbaar niet te stoppen voor de Clemson-verdediging, want quarterback Tevin Washington scamperde 176 yards met 27 carries en een touchdown. Clemson’s high-powered offense kwam in de eerste helft niet uit de startblokken, hoewel de Tigers een comeback maakten in de tweede helft met een 48-yard touchdown catch van Sammy Watkins. Na een interceptie van Rashard Hall op de 9 van Georgia Tech leken de Tigers een kans te hebben om terug te komen, maar Tajh Boyd gooide een interceptie in de end zone naar Jemea Thomas in de volgende play. De vier turnovers van Clemson in de wedstrijd zouden uiteindelijk duur blijken te zijn voor de Tigers.

Wake ForestEdit

Zie ook: 2011 Wake Forest Demon Deacons football team
Wake Forest 7 0 21 0 28
– Clemson 7 7 10 31
  • Datum: 12 november
  • Televisienetwerk: ESPNU

Clemson veroverde zijn tweede ACC titel in de Atlantische Divisie in een nagelbijterwedstrijd tegen de Demon Deacons in Death Valley. De 14-7 voorsprong van de Tigers in het derde kwart liep snel terug na een 50-yard Mike Campanaro punt return voor Wake Forest. Demon Deacon running back Brandon Pendergrass voegde daar nog twee scores aan toe en bracht Wake Forest op een 28-14 voorsprong. Clemson verloor ook Sammy Watkins voor de tweede helft na een blessure bij een kick return in het derde kwart. De Tigers kwamen echter terug met twee touchdown tosses van quarterback Tajh Boyd. Na een gemiste 47-yard field goal poging van Demon Deacon kicker Jimmy Newman, orkestreerden de Tigers een drive om een 43-yard game-winning kick van Chandler Catanzaro op te zetten toen de tijd verstreek. Met de overwinning verzekerde Clemson zich van een trip naar Charlotte voor de ACC Championship Game en eindigde het voor het eerst sinds 1990 ongeslagen in eigen huis.

• Televisienetwerk: ABC/ESPN

NC State schokte een zwaar bevoordeeld Clemson team in Raleigh, inclusief een dominante 27-punten prestatie in het tweede kwart. Wolfpack quarterback Mike Glennon gooide 253 yards en drie touchdowns, terwijl Clemson quarterback Tajh Boyd, ondanks 238 yards, twee interceptions gooide, geen touchdowns, en in het 4e kwart werd vervangen door Cole Stoudt. NC State’s agressieve pass rush hinderde Boyd en Clemson’s grote spel mogelijkheden gedurende het hele spel, en de vier turnovers van de Tigers tegen geen van NC State bleken kostbaar. De Wolfpack stompte Clemson’s running game met running back Andre Ellington de teamleider met slechts 28 yards.

South CarolinaEdit

Zie ook: 2011 South Carolina Gamecocks football team
Clemson 0 10 0 3 13
– South Carolina 10 7 10 34
  • Datum: 26 november
  • Plaats: Williams-Brice Stadium, Columbia, SC

Nog nagenietend van het verlies tegen NC State betraden de Tigers vijandig gebied in Columbia tegen de 12e Gamecocks. Clemson’s offense voelde opnieuw de hitte van South Carolina’s stugge verdediging, die de Tigers op 153 totale yards hield. Clemson’s verdediging had het ook moeilijk tegen de gebalanceerde aanval van de Gamecocks en quarterback Connor Shaw, die 210 yards en drie touchdowns gooide en 107 yards rende en een touchdown scoorde. De toon van de Tigers werd al vroeg gezet toen wide receiver Sammy Watkins vroeg in de wedstrijd een zekere touchdown pass liet vallen. Hoewel Clemson in staat was de turnovers beperkt te houden, bleek de harde Gamecock-verdediging te meedogenloos voor de Tigers om aanvallend opties te openen. Het verlies betekende voor Clemson de derde opeenvolgende nederlaag tegen de aartsrivaal.

ACC ChampionshipEdit

Main article: 2011 ACC Championship Game
Virginia Tech 7 3 0 0 10
– Clemson 7 3 21 7 38
  • Datum: December 3
  • Locatie: Bank of America Stadium, Charlotte, NC

Hoewel verwoestende verliezen tegen NC State en South Carolina de toekomst van Clemson er somber uitzagen voor de rematch tegen Virginia Tech in het ACC Championship, herpakten de Tigers hun vorm van eerder in het seizoen om hun eerste ACC Championship game te winnen en hun eerste ACC titel in 20 jaar te behalen. Quarterback Tajh Boyd gooide voor 240 yards en drie touchdowns, waaronder een 53-yard strike naar Sammy Watkins tijdens de Tigers’ 21-point rally in het derde kwart. De verdediging van Clemson dwong drie touchdowns af en hield de Hokies scoreloos in de tweede helft. De verdediging hield ook running back David Wilson, de ACC speler van het jaar, op slechts 32 yards rushing. Clemson running back Andre Ellington rende voor 125 yards en een touchdown op 20 carries. Met de overwinning verstevigde Clemson zijn eerste 10-winst seizoen sinds 1990, een plaats in de Orange Bowl en zijn eerste BCS bowl bid in de schoolgeschiedenis.

1 6:54 WVU Shawne Alston 4-yard run (Tyler Bitancourt kick) Tied 7-7
1 2:49 WVU Tavon Austin 8-yard pass van Geno Smith (Tyler Bitancourt kick) Tied 14-14
1 0:45 CLEM Chandler Catanzaro 42-yard field goal CLEM 17-14
2 13:25 WVU Tavon Austin 27-yard pass van Geno Smith (Tyler Bitancourt kick) WVU 21-17
2 10:28 WVU Darwin Cook 99-yard fumble return (Tyler Bitancourt kick) WVU 28-17
2 4:49 CLEM Chandler Catanzaro 43-yard field goal WVU 28-20
2 2:29 WVU Geno Smith 7-yard run (Tyler Bitancourt kick) WVU 35-20
2 0:04 WVU Shawne Alston 1-yard run (Tyler Bitancourt kick) WVU 49-20
3 12:35 WVU Stedman Bailey 6-yard pass van Geno Smith (Tyler Bitancourt kick) WVU 56-20
3 1:37 CLEM DeAndre Hopkins 28-yard pass van Tajh Boyd (pass mislukt) WVU 63-26
4 6:21 WVU Willie Milhouse 7-yard pass van Geno Smith (Tyler Bitancourt kick) WVU 70-26
4 1:01 CLEM Roderick McDowell 4-yard run (Chandler Catanzaro kick) WVU 70-33

Clemson’s beste seizoen in 20 jaar kwam tot stilstand met misschien wel het slechtste bowl-verlies in de schoolgeschiedenis. Wat aanvankelijk leek op een hoog scorende wedstrijd tussen de Tigers en West Virginia veranderde in een aframmeling vergelijkbaar met de score van een videogame in het tweede kwart. Na Andre Ellington’s fumble op de doellijn en de 99-yard touchdown return door Mountaineer safety Darwin Cook, gingen de sluizen open voor de Tigers. West Virginia quarterback Geno Smith was opwindend, en Clemson’s verdediging had geen antwoord op hem toen hij 407 yards en 6 touchdowns op zijn naam zette. Hoewel Clemson aanvallend vier keer de bal verspeelde, lag het echte verhaal in het onvermogen van de verdediging om Smith en de Mountaineer offense af te stoppen. Het resultaat was een record aan punten in een bowl game voor West Virginia.