F-150 var langt den bedst sælgende bil eller lastbil i Amerika i 2019, og amerikanerne elsker tydeligvis deres F-150’er. Når det er sagt, er Ford F-150 ikke en problemfri lastbil, og den har sin egen rimelige andel af problemer. Her er alt, hvad du behøver at vide om, hvorfor dit varmelegeme ikke virker i din lastbil.

Mange Ford F-150-modelår er berørt

En Ford F-150 på vej gennem samlebåndet
En Ford F-150-model | Bill Pugliano/Getty Images

Som Repair Pal fandt ud af, lider mange modelår af Ford F-150 af dette problem. I alt siger Repair Pal, at 20 modelårgange er kendt for at have dette problem. Disse modelår er modelårene 1993, 1995, 1997-2003, 2005-2007 og 2010-2017. Når det er sagt, var det gennemsnitlige kilometertal på de modeller, der havde dette problem, relativt højt på omkring 144.000 miles.

Det betyder, at den gennemsnitlige Ford F-150, der lider af dette problem med varmelegemet, enten har arbejdet i lang tid eller blev købt som en brugt lastbil. Ingen lastbil kan holde evigt, så det er muligt, at nogle af disse problemer med varmelegemet blot skyldes slid. Faktisk har mange F-150-ejere på Repair Pal nævnt, at de har prøvet nogle hjemmelavede remedier, men i sidste ende måtte bringe deres F-150 ind til reparation.

Løsning af Ford F-150’s varmelegemeproblem

Nogle af de hjemmelavede remedier, som F-150-ejere prøvede, omfattede ifølge Repair Pal at skylle F-150’s varmelegeme eller skifte termostat. Dette syntes dog ikke at løse problemet for mange ejere. Men der var to løsninger, der så ud til at virke. Den ene af dem er forholdsvis let at udføre, og den anden er noget, der, selv om det kan gøres derhjemme, mere almindeligt udføres på et værksted.

Den enkle løsning var simpelthen at genopfylde F-150’erens frostvæske. Denne løsning er noget, som Repair Pal bakker op om, da et lavt frostvæske-niveau kan være skyld i dette problem med varmelegemet. Genopfyldning af en lastbils frostvæske er også en rutinemæssig vedligeholdelsesopgave, som alle bil- og lastbilsejere bør udføre.

Rugged Homestead var ubøjelig til at følge deres lastvogns ejermanual ved kun at bruge Fords anbefalede mærke af frostvæske. Når det er sagt, nævnte nogle kommentatorer, at det også virkede at bruge GM’s frostvæske-mærke.

Derimod rapporterer nogle personer på Repair Pal, at selv med fuldt frostvæske-niveau blæste deres F-150’s varmelegeme stadig kold luft ind i kabinen. Den anden løsning, og den, der er sværere at gøre det selv, er at udskifte F-150’s blend air door-aktuator. Repair Pal siger, at F-150’s blend air door-aktuator er den mest sandsynlige årsag til dette problem med varmelegemet.

Udskiftning af blend air door-aktuatoren

Ford F-150-ejere på Repair Pal rapporterer, at det var ret billigt at købe en ny blend air door-aktuator til ca. 14 $. Prisen varierer naturligvis afhængigt af beliggenhed og andre faktorer, men de fleste Ford-forhandlere bør have nogle på lager til en overkommelig pris. Når det er sagt, mens varen er billig, er det måske ikke helt billigt at udskifte den.

Hvis du kender din vej rundt om Ford F-150-modeller, kan det være en simpel opgave at udskifte luftdørens aktuator. Men hvis du er mindre vidende om lastbilens ins og outs, så kan det tage dig et par timer at gøre det selv. En F-150-ejer nævnte på Repair Pal, at det tog dem 3 timer at udskifte deres F-150’s blend air door-aktuator på egen hånd.

Hvis du ikke ønsker at gøre det, kan du selvfølgelig bare tage din F-150 ind på værkstedet. Repair Pal siger, at det i gennemsnit vil koste mellem 88 og 111 dollars for en mekaniker at reparere din F-150’s varmelegeme.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.