Příčin zápachu oleje ve vaší domácnosti je několik. Dobrou zprávou je, že všem z nich lze předejít. Nejčastějším důvodem zápachu oleje ve vašem domě je ve skutečnosti přirozený jev, který vzniká v důsledku zatížení větrem. Když se venku zvedne vítr, váš dům funguje jako přirozená bariéra, která vítr zastaví. Tím se na vnější straně vašeho domu vytváří rozdílný tlak, podtlak na bočních a zadních stranách a zatížení na straně, odkud vítr přichází. Je to podobné tomu, co se děje s křídlem letadla, které vytváří vztlak. Proudění vzduchu se přeruší z jeho přirozené přímé dráhy a odkloní se přes křídlo, aby se nad ním vytvořil podtlak a na spodní straně přetlak neboli vztlak.

Když nám věda ukazuje, jak vytvořit vztlak na křídle, může také vyřešit náš problém se zápachem v domě. Ve vašem domě se děje to, že uvnitř domu je dostatečný podtlak, takže vlastně funguje jako obří vysavač. Dům chce tento tlak neutralizovat a snaží se dostat vzduch všude, kde to jde: pod dveře, kolem oken a dokonce i malými škvírami ve zdech. V mnoha těsnějších a lépe izolovaných domech vede cesta nejmenšího odporu pro vyrovnání tlaku vzduchu komínem, přes topné zařízení a do sklepa, po schodech nahoru, přímo kolem vašich nosních dírek a dobře – chápete.

Pro vyřešení tohoto problému existuje několik kroků. Nejlepším způsobem, jak tento problém s topným zařízením odstranit, je odpojit jej od domu. Tomuto postupu se říká uzavřené spalování. Hořák se uzavře krabicí nebo se k přívodu vzduchu do hořáku připevní botka. Ten je malým utěsněným potrubím spojen přímo s venkovním prostředím. Většina domů potřebuje pouze dvou- nebo třípalcové potrubí. Odpojením topného zařízení od domu se neutralizuje tlak ve vlastním uzavřeném systému a nedochází k zápachu oleje.

U topných systémů, které vyžadují regulátor tahu, může v malém množství docházet k úniku vzduchu zpět do místnosti, ale při správně fungujícím regulátoru tahu dochází při chodu zařízení ke stabilizaci tahu k pohybu vzduchu mimo dům.

Nenechte si od topenáře poradit, abyste otevřeli okno. To sice neutralizuje tlak v celém suterénu, ale je to skutečná ztráta energie, potenciální bezpečnostní riziko a lákavá nepříjemnost pro zločince a škůdce.

Stejný účinek jako zatížení větrem mohou mít i další spotřebiče v domě. Vzduchotechnika a potrubí, které nejsou řádně utěsněny, nasávají vzduch a šíří pachy. Ventilátory v celém domě, okenní ventilátory, odsavače par na sporácích, koupelnové ventilátory a sušičky, to vše přenáší velké množství vzduchu a náhradní vzduch musí odněkud pocházet.

Správně fungující moderní topný systém by neměl vytvářet saze. Jedná se o zápach nespáleného oleje. Pokud se vám to děje ve vaší domácnosti, možná potřebujete servis a vyčištění, nebo aktualizovaný hořák, vložku či komoru hořáku, nebo přesné nastavení spalování od servisního technika s dobrými diagnostickými přístroji.

Proč zákazníci kotle System 2000 nikdy necítí ve svých domovech olej:

Kotel na olej Energy Kinetics System 2000
Těsněný hořák pro mimořádně tichý provoz
  • Olej se spaluje v keramické komoře při teplotě téměř 2200 stupňů. To je o 300-500 stupňů vyšší teplota než u většiny spotřebičů. Komora je tak horká, že veškerý olej, který do ní vystříkne, je zcela spálen. Je to podobné jako katalyzátor v autě. Opětovně spálí všechny zbloudilé částice, ať jsou jakkoli nepatrné, aby se emise snížily na hodnotu velmi blízkou nule.
  • Systém 2000 je standardně dodáván s prvním uzavřeným spalovacím systémem v oboru. Speciální krabice zahrnuje celou sestavu hořáku a 2″ PVC trubka je pak vedena mimo váš dům, aby poskytovala spalovací vzduch. Další výhodou je snížení hlučnosti o více než 50 %. To znamená, že váš topný systém může při provozu vydávat méně hluku než vaše mikrovlnná trouba.
  • Systém Energy Kinetics 2000 využívá nejnovější technologii hořáků. Každý hořák je vybaven 14 000voltovým zapalovačem namísto 10 000voltového transformátoru pro žhavější spolehlivější jiskru. Každý hořák má vysoký tlak čerpadla pro lepší rozprašování paliva. Každý hořák je vybaven olejovým ventilem pro zajištění pozitivních startů a zastavení a bez úniků nebo kapání ve vypnutých cyklech.
  • System 2000 je jediným výrobcem, který nedoporučuje ani nevyžaduje regulátor tahu na svém topném systému. Tah je stabilizován pomocí komory a dlouhého průchodu spalin. To zvyšuje účinnost a zajišťuje vám utěsněný spalovací systém bez závad.
  • Společnost System 2000 si uvědomuje možnost poruchy a selhání hořáku nebo přívodu paliva, proto jako standardní vybavení poskytuje také bezpečnostní zařízení, které měří průtok spalin (podtlak ve vašem komíně). Tento „Puff Switch“ vypne topný systém, pokud se v něm začnou tvořit saze nebo dojde k jeho ucpání v důsledku listí, ptáků nebo znehodnocení či jiné příčiny ztráty tahu.

ENERGY KINETICS SYSTEM 2000

Tento článek nesmí být bez našeho písemného souhlasu kopírován nebo jakkoli používán.

.

Articles