Tammikuun 14. päivänä 2001 kansainvälisen tason tähti teki debyyttinsä Águilas-joukkueessamme näyttävästi.

En olisi uskonut, jos olisin haaveillut siitä niin kauniisti.

Näin sanoin Ivan Zamorano debytoi Américan kanssa ottelussa Santosia vastaan Azteca-stadionilla vuoden 2001 kesäturnauksen toisena ottelupäivänä.

América oli debytoimassa faniensa edessä Aztecalla, sillä se oli aiemmin pelannut Morelos-stadionilla Moreliaa vastaan, mutta chileläishyökkääjä ei ollut vielä esiintynyt Águilas-joukkueessamme. Kesti vain kaksi minuuttia, kun América siirtyi johtoon Braulio Lunan ansiosta, ja seitsemän minuuttia, kun Zamorano teki ensimmäisen maalinsa Águilas del Américan joukkueessa. Täysilukuinen Estadio Azteca räjähti riemusta niin sanotun ”Bam Bam” Zamoranon tekemästä ensimmäisestä maalista.

28′ kohdalla tuli Zamoranon toinen maali, voimakkaalla ja tehokkaalla pääpallolla, oli ensimmäinen puoliaika ja Amerikka oli jo 3-0 johdossa. Maali oli täydellinen 32′:ssä, jälleen chileläishyökkääjä teki hattutemppunsa Pavel Pardon syötöstä.

Toisella puoliajalla kolumbialainen Franky Oviedo toisen chileläisen Fabian Estayn syötöstä lähetti pallon verkon perukoille ja viidenneksi tulostaululle, ja ottelun päätteeksi Jared Borgetti teki lohdutusmaalin Los Lagunerosille.

On syytä huomata, että kesän 2001 turnauksessa Ivan Zamorano pelasi numerolla 11 selässään, pian sen jälkeen talvella 2001 hän käytti numeroa 9.

Juhlan ja ilon tunne tuntui alusta loppuun, se oli unelmadebyytti kenelle tahansa jalkapalloilijalle, ja Ivan Zamorano ei tule koskaan unohtamaan sitä, aivan kuten fanitkaan eivät unohda sitä, jotka elivät upean sunnuntai iltapäivän.