Ensimmäinen kierrosEdit

Torstai, 5. huhtikuuta 2007

Billy Mayfair ja Ian Poulter olivat ensimmäiset kilpailijat, jotka lähtivät tiiaamaan vuoden 2007 Masters-turnauksessa. Molemmat tekivät tulokset, jotka olivat yli parin. Poulter teki tuloksen 75 (+3) ja Mayfair 76 (+4). Kenttä osoittautui vaikeasti pelattavaksi, sillä monet suuret nimet horjuivat avauspäivänä; Ernie Els pelasi 78 (+6), ja puolustava mestari Phil Mickelson näytti saavan saman tuloksen, mutta kaksi myöhäistä birdietä pelastivat huonon kierroksen 76 (+4). Maailmanlistan kakkonen Jim Furyk onnistui 75:llä kierroksella pitämään itsensä mukana kilpailussa. Gary Player, joka pelasi 50. Masters-ottelunsa, pystyi vain tulokseen 83 (+11); kaksinkertainen voittaja Seve Ballesteros oli 86 (+14). Tim Clark, vuoden 2006 kakkonen, teki upean lyönnin 18. reiällä. Tasatilanteessa hän veti toisen lyöntinsä viheriön vasemmalle puolelle ja päätti putata. Hänen pallonsa kiersi viheriön koko matkan ennen kuin se putosi birdieksi ja 71 lyönniksi. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä olivat Justin Rose ja Brett Wetterich 69 lyönnillä. Rose teki uuden alimpien puttien ennätyksen, sillä hän tarvitsi vain kaksikymmentä. Yksi syy tähän oli hänen loistava chippauksensa, johon kuului mm. reikäinen bunkkerilyönti viidennellä väylällä, jolla hän haki toisen birdiensä yhden jälkeen kolmannella väylällä. Sen jälkeen hän teki toisen birdien 14. lyönnillä siirtyäkseen kolmeen alle parin ja pelasti hienosti viimeisellä lyönnillä löydettyään viheriön bunkkerin. Wetterich teki kierroksensa aikana viisi birdietä. Takaa-ajajajoukkoon kuuluivat David Howell, joka teki 15. lyönnillä eaglen ja pelasi kaksi alle 70, sekä major-voittaja David Toms. Heidän takanaan 71 pisteellä olivat Clarkin lisäksi Vaughn Taylor, Zach Johnson, Rich Beem ja J. J. Henry.

Toinen kierrosTied, 6. huhtikuuta 2007

Turnauksen puolivälissä vain kolme oli alle parin. Wetterich ja Clark pitivät 36 reiän johtopaikkaa 142 (-2) tuloksella. Clark oli kentän ainoa, joka heitti alle parin molemmilla kierroksilla (71-71). Taylor piti soolona kolmatta sijaa lyönnin päässä 143:lla. Vaikka vain kolme golfaajaa oli alle parin, useat pelaajat olivat iskuetäisyydellä. Vuoden 2000 mestari Vijay Singh oli neljän hengen ryhmässä tasan parissa, ja Pádraig Harrington oli kuuden hengen ryhmässä tuloksella 145 (+1). Cut oli 152:ssa (+8), ja siitä jäivät paitsi muun muassa nimekkäät Sergio García ja Els. Fred Couples, vuoden 1992 mestari, pelasi viimeisellä reiällä parin ja pääsi cutiin 23. peräkkäisellä osallistumisellaan, mikä on Gary Playerin Masters-ennätys.

Lauantai 7.4.2007

Kolmannella kierroksella pelattiin pahimmissa peliolosuhteissa moniin vuosiin Augustassa epäsäännöllisen viileänä päivänä, jolloin tuulenpuuskat yltivät 33 mph:iin (53 km/h). Olosuhteet vaikuttivat selvästi, sillä yksikään tulos ei ylittänyt kierroksella 70:tä pistettä. Stuart Appleby nousi 54 reiän johtoon tuloksella 218 (+2), vaikka hän pelasi yhden reiän yli 73. Nelinkertainen mestari Tiger Woods nousi tasan parin kierroksella kakkoseksi. Rose löi 75 (+3) ja asettui tasapisteisiin toisena Woodsin kanssa. Retief Goosen oli ainoa pelaaja, joka rikkoi parin lauantaina kahden alle 70:n tuloksella; hän teki perjantaina cutin tuloksella 152 (+8). Loppupari löi molemmat 80:nneksi; Wetterich pelasi 83 (+11) ja Clark 80 (+8) pudotessaan ulos kilpailusta. Kolmannen kierroksen jälkeen neljätoista golfaria oli neljän lyönnin sisällä kärjestä.

Sunnuntai, 8. huhtikuuta 2007

Johnson päätti tuhkimotarinansa kolme alle 69 lyönnillä ja voitti ensimmäisen major-tittelinsä. Hän nappasi vihreän takin kolmella birdiellä kuuden viimeisen reiän aikana, ja hänestä tuli kolmas Masters-mestari, joka on voittanut turnauksen yli parin tuloksella. Muut olivat Sam Snead vuonna 1954 ja Jack Burke Jr. vuonna 1956, myös tuloksella 289 (+1). Johnson tasoitti päivän kierroksen ja pystyi pitämään kahden lyönnin päähän jääneen kolmen hengen ryhmän, Woods mukaan lukien, takanaan. Woods hävisi ensimmäisen kerran majorin, jossa hän johti jossain vaiheessa viimeistä kierrosta. Koska hän oli kuitenkin lyönnin verran Applebya jäljessä, hänen ennätyksensä 12-0, kun hän johtaa tai on tasapisteissä major-kilpailun viimeisen kierroksen alussa, säilyi ennallaan. Appleby aloitti kierroksen tuplabogeylla ja lisäsi vielä toisen kierroksen sijalla 12. Hän pelasi 75 (+3) ja jäi seitsemänneksi. Eteläafrikkalaiset Goosen ja Rory Sabbatini pelasivat molemmat 69 ja sijoittuivat Woodsin kanssa tasapisteisiin. Justin Rose oli viimeinen pelaaja, jolla oli realistiset mahdollisuudet päästä Johnsonin klubitalon tulokseen, ja hän pääsi yhden lyönnin päähän tuloksella +2 birdieillä 14 ja 16. Hän oli viimeinen, jolla oli realistiset mahdollisuudet päästä Johnsonin klubitalon tulokseen. Hän teki kuitenkin tuplabogeyn 17. kierroksella ja putosi 3 lyönnin päähän 5. sijalle. Puolustava mestari Mickelson jäi kymmenen lyöntiä taaksepäin tuloksella 299 (+11) ja sijoittui 24:nneksi.

Paikka Pelaaja Maa Pistemäärä To par Raha ($)