Den 14 januari 2001 debuterade en internationell stjärna med våra Águilas på ett spektakulärt sätt.

Om jag hade drömt det så vackert skulle jag inte ha trott det.

Det var Ivan Zamoranos ord efter sin debut med América i en match mot Santos på Azteca-stadion på matchdag 2 i sommarturneringen 2001.

América debuterade med sina fans på Azteca, efter att tidigare ha spelat mot Morelia på Morelos-stadion, men den chilenske anfallaren hade ännu inte spelat för våra Águilas. Det tog bara två minuter för América att ta ledningen, tack vare Braulio Luna, och sju minuter för Zamorano att göra sitt första mål för Águilas del América. Estadio Azteca, som var fullsatt, exploderade av jubel efter det första målet som gjordes av den så kallade ”Bam Bam” Zamorano.

Vid 28′ kom Zamoranos andra mål, ett kraftfullt och effektivt huvudskott, det var första halvlek och Amerika var redan i ledning med 3-0. Målet var klart vid 32′, återigen gjorde den chilenske anfallaren sitt hattrick på en passning från Pavel Pardo.

I den andra halvleken skickade colombianen Franky Oviedo på en passning från den andre chilenaren Fabian Estay in bollen i nätet och den femte på resultattavlan; och som avslutning på matchen gjorde Jared Borgetti tröstmålet för Los Laguneros.

Värt att notera är att i turneringen sommaren 2001 spelade Ivan Zamorano med nummer 11 på ryggen, kort därefter under vintern 2001 använde han nummer 9.

Känslan av firande och glädje kändes från början till slut, det var en drömdebut för vilken fotbollsspelare som helst och Ivan Zamorano kommer aldrig att glömma det, precis som fansen som upplevde en spektakulär söndagseftermiddag.