• December 4-6, 2020
  • Lee’s Summit R7 Aquatic Center, Lee Summit, Missouri
  • SCY (25 yards)
  • Resultat på Meet Mobile: 2020 18 & Under Winter Championships, eller sök efter ”Lee Summit”

Tennessee-medlem Kate McCarville tog sin tredje seger på dag 2 av Missouri 18 & Under Winter Championships på lördagen i Lee Summit. Lördagens session var kort, med endast 6 tävlingar: flickornas och pojkarnas 500 fritt, 400 IM och 1 650 fritt.

I 400 IM dominerade McCarville, som simmar för Springfield Aquatics, fältet och vann med nästan 11 sekunder och satte en personlig rekordtid på 4:12,22. Den tiden tog nästan en sekund från hennes tidigare rekord på 4:13,12, som sattes vid en Tri-Meet med Empire Swim Club och Tsunami Swim Team i början av oktober.

På pojksidan var Alec Enyeart dubbelvinnare för Tsunami Swim Team och vann både 500 och 1650 frisim. På 500 frisim gjorde Enyeart en segertid på 4:30,07. Även om den tiden var drygt en sekund från hans personliga rekord på 4:28,71, kom han tillbaka senare och vann 1 650 frisim i ett stort personligt rekord på 15:30,62. Den tiden tog nästan exakt 10 sekunder från hans tidigare rekord på 15:40,61. Det gör också att han smög sig in på topp 100 genom tiderna för 15-16 pojkars 1 650, på plats 100.

Andra höjdpunkter från dag 2

• I pojkarnas 400 IM tog Empire Swim Club’s Caleb Ellis nästan 5 sekunder från sitt tidigare rekord för att vinna på 3:55,80 och hamnade därmed under 4 minuter för första gången.
  • Addi Barnes, som är från University of Kansas, vann 500 fritt på 4:56,68. Hon var en av bara två tjejer som kom under 5 minuter i finalen.
  • Nora Lee Brown från CSP Tideriders dominerade milen och vann med över 27 sekunder med tiden 17:37,00. Hon var den andra simmaren under 5 minuter i flickornas 500 meter och slutade tvåa efter Barnes i livstidsbästa (4:59,32). Det var hennes första simning under 5 minuter.
  • Aubree Brouwer, vinnare av 200 bröst på dag 1, slutade tvåa bakom McCarville i 400 IM i ett personligt rekord på 4:23,09. Det tog nästan 5 sekunder från hennes tidigare rekord på 4:27,91.
  • Lee Naber från CSP Tideriders tog nästan 9 sekunder från sitt livstidsbästa och slutade tvåa i 500 bakom Enyeart (4:33,64).