Den 14. januar 2001 debuterede en stjerne af internationalt format på spektakulær vis med vores Águilas.

Hvis jeg havde drømt det så smukt, ville jeg ikke have troet det.

Det var Ivan Zamoranos ord efter sin debut med América i en kamp mod Santos på Azteca Stadion på 2. spilledag i sommerturneringen 2001.

América debuterede med sine fans på Azteca, efter at han tidligere havde spillet mod Morelia på Morelos Stadion, men den chilenske angriber havde endnu ikke spillet for Águilas. Det tog kun to minutter for América at bringe sig i front takket være Braulio Luna, og syv minutter for Zamorano at score sit første mål for Águilas del América. Estadio Azteca, som var fyldt med tilskuere, eksploderede i jubel over det første mål scoret af den såkaldte “Bam Bam” Zamorano.

I 28′ kom Zamoranos andet mål, med et kraftfuldt og effektivt hovedstød, det var første halvleg, og Amerika var allerede foran 3-0. Målet blev fuldendt i 32′, igen scorede den chilenske angriber sit hattrick på en aflevering fra Pavel Pardo.

I anden halvleg sendte colombianeren Franky Oviedo på en aflevering fra den anden chilenske Fabian Estay bolden i nettet og den femte på måltavlen; og som afslutning på kampen scorede Jared Borgetti trøstemålet for Los Laguneros.

Det er værd at bemærke, at i sommerturneringen i 2001 spillede Ivan Zamorano med nummer 11 på ryggen, kort efter i vinteren 2001 brugte han nummer 9.

Følelsen af fest og glæde kunne mærkes fra start til slut, det var en drømmedebut for enhver fodboldspiller, og Ivan Zamorano vil aldrig glemme det, ligesom fansene, der oplevede en spektakulær søndag eftermiddag.