Madlavning med sherry vs madlavning med marsala

Mange af mine besøgende skriver til mig, fordi en opskrift kræver, at man bruger sherry eller marsala. De vil gerne vide, hvad disse vine er, om de er udskiftelige, og om de kan erstatte dem med noget andet i stedet.
Marsala er en beriget vin (vin tilsat alkohol) fra Italien –
Marsala Information
Sherry er en beriget vin fra Spanien –
Sherry Information
Så de er begge berigede vine – men de bruger helt forskellige druer, helt forskellige teknikker. Det er lidt ligesom at sige, at en kylling og en kalkun begge er “fugle”. De har samme smag, men ikke den samme smag. Måske ville en bedre sammenligning være at sige, at lam og svin begge er små pattedyr, så deres kød har samme smag, men ikke den samme.
Så helt sikkert kan man lave en ret med marsala, og den ville være velsmagende – jeg elsker f.eks. kalvekød marsala. Men det ville være en anden smag end den samme ret med sherry.
Køkken med vin hovedside

Alt indhold på WineIntro-webstedet er personligt skrevet af forfatteren og vinentusiasten Lisa Shea. WineIntro udforsker den lækre variation og den smukke historie, som udgør vores vinverden! Lisa elsker at støtte lokale vinhuse og opmuntre folk til at drikke det, de kan lide. Vi har alle forskellige smagsløg, og det gør vores verden vidunderlig. Drik altid ansvarligt.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.