Invertere er belastet med den vanskelige opgave at konvertere DC strøm til AC strøm. For mindre og mere bærbare rene invertere betyder det oftest at konvertere fra et batteris jævnstrøm til den vekselstrøm, der bruges af de fleste husholdningsapparater.

Ac-generatorer har deres plads. Hvis du er villig til at transportere og brænde brændstof, udholde dampe og ignorere motorbrølen, kan almindelige gasgeneratorer bruges til at erstatte en inverter. Men for at gøre brug af lithium-ion-drevne batteristationer er der ikke mange måder at komme uden om nødvendigheden af en ren sinusbølgeinverter på.

Med den rigtige inverter kan du være klar til sikkert at forsyne både apparater og følsom elektronik, herunder computere, lydudstyr, spilsystemer, applikatorer, batteriopladere, køleskabe, varmeapparater osv. Uanset om du er lastbilchauffør på farten for at tage komforten i hjemmet med dig, eller om du bare vil være forberedt på et strømsvigt, er det første, du har brug for, at finde den rigtige inverter.

Valg af en Pure Sine Wave Inverter

Valg af en inverter er ikke så svært, og du behøver ikke at være elektriker for at finde ud af, hvordan du vælger en. Men det hjælper, hvis du ved et par ting, der kan vejlede dig i dit valg. Du vil gerne forstå forskellen mellem modificerede bølger og rene sinusbølger, foretage en hurtig vurdering af, hvor meget du forventer at bruge inverteren, og reflektere over byggekvaliteten i forhold til de belastninger, du vil udsætte den for.

Rene sinusbølgeinvertere

De to almindelige typer af bølgeformere, der skabes af invertere, er ægte sinusbølge og modificeret sinusbølge. Den anden kategori er den, som du højst sandsynligt ønsker at undgå. Modificerede sinusbølgeinvertere er billigere, fordi de skaber, hvad der i bund og grund er en efterligning af en ren sinusbølge. Desværre er denne efterligning langt mere tilbøjelig til at beskadige følsom elektronik, og den har en tendens til at producere EM-interferens.

Dertil kommer, at en række jordfejlsafbryderanordninger ikke vil fungere korrekt med disse typer invertere. I modsætning hertil er rene sinusbølgeomformere konstrueret til at producere vekselstrøm, der er næsten identisk med den strøm, der løber i væggene i dit hjem. Og ren sinusbølgeomformer er specielt udstyret til at hjælpe med at understøtte følsom elektronik.

Duty Cycle

Har du planer om at bruge omformeren hver dag? Er det mere en speciel lejlighed eller en situation med brug i nødsituationer? Hvor ofte og hvor længe har du planer om at bruge den rene sinusbølgeinverter? Ved at måle disse spørgsmål kan du forberede dig på den slags kvalitet, du skal kigge efter.

Mindre invertere bruger ofte færre vekselstrømstik, men foretrækker måske adaptere til biltændere eller USB-porte. Disse typer invertere er generelt beregnet til meget let arbejde, som f.eks. opladning af en telefon. Men noget større invertere er nødvendige, hvis du planlægger at betjene tungere udstyr.

Bygningskvalitet og sikkerhedsproblemer

Rene sinusbølgeinvertere er normalt ikke komplicerede at bruge, men i betragtning af den potentielt farlige karakter af elektrisk udstyr er det afgørende at vælge invertere med et komplet udvalg af sikkerhedsfunktioner. Det er nødvendigt for at undgå personskader samt minimere vedligeholdelsesproblemer. De ting, du skal kigge efter, omfatter kølekapacitet, beskyttelse mod underspænding og beskyttelse mod overspænding. De to sidstnævnte sikrer, at der ikke sker skader, hvis spændingen falder uden for det normale område.

Ofte gange vil producenterne skrive omtale af, at de matcher specifikke sikkerhedsstandarder. Generaliserede sikkerhedsstandarder er nyttige til at afgøre, om det er sikkert at betjene udstyret eller ej. Du kan også kigge efter. SAE J1445 angiver f.eks. at elektronikken er blevet forberedt til at klare de hårde vibrationsforhold, som det kan være nødvendigt ved lastbilkørsel eller autocampere.

Invertere, der ikke er bygget så godt, kan koste mindre ud af porten. Men de kan koste mere på lang sigt, hvis de reducerer batteriets levetid, beskadiger dine enheder eller kræver ekstra vedligeholdelse af det elektriske system i dit køretøj. Kort sagt kan en inverter af dårlig kvalitet være en potentiel sikkerhedsrisiko.

Elektriske krav

Find ud af det wattforbrug, som du gerne vil kunne bruge blandt alle tilsluttede enheder, og læg en margen på 20 % til beregningen. F.eks. kan et typisk tv forbruge 80 W, og en satellitmodtager kan forbruge 20 watt. Hvis det er de eneste ting, du ønsker at tilslutte til inverteren, skal du sigte efter 120 watt.

En anden ting, du skal være opmærksom på, er højere elektrisk effektivitet. Det betyder, at inverteren trækker mindre batteristrøm, og derfor vil den køre lidt køligere. Effektivitetsvurderinger varierer en del, men ligger ofte mellem 70-90 %.

Og endelig skal du være meget opmærksom, fordi wattangivelser kan være svære eller vildledende. Mikrobølgeovne, der er angivet til 600 watt, kan faktisk fortælle dig om deres kogeeffekt og ikke om deres samlede strømforbrug. Overspændingseffekt- og spidsbelastningsangivelser omfatter enheder, der kræver ekstra strøm til opstart, eller som på anden måde har et variabelt strømforbrug, mens de er tændt.

Xantrex PROWatt 2000 Inverter

Xantrex PROWatt 2000 Inverter har mange ting, der taler for den. Med hensyn til bærbarhed er den lille nok til at glide af vejen under et bilsæde. Med hensyn til kapacitet er det en ret alsidig og tilgængelig inverter, der tilbyder et omfattende udvalg af input- og outputmuligheder. Og den har endda et par interessante overraskelser i vente for folk, der ikke er fremmede for denne type udstyr.

Byg & Design

Når du har fået den sat på plads, står Xantrex PROWatt 2000 15″ høj og ca. 12″ i længden, med kun 6 tommer i dybden. Den ligner løst en lille computer, der er placeret fladt på jorden, hvilket gør det muligt for den at glide komfortabelt under bilsæder. Denne inverter blev ret tydeligt lavet med bærbarhed i tankerne.

Hvis du kigger på den, vil du næsten straks bemærke, at det indbyggede digitale display hjælper dig med at holde øje med udgangseffekten. Xantrex PROWatt 2000 Inverter er en 2.000-watt inverter. Men dens overspændingsværdi er faktisk 3.000 watt, med en kontinuerlig brugsværdi på 1800 W.

Langs dens forside er der to standardstrømstik, fjernbetjeningsporten, en tænd/sluk-knap og to lysdioder, der giver dig oplysninger om inverterens status. Der er også et par nulstillingsknapper, en for hvert af 120V AC 16,6A strømstikkene. Og en indbygget USB-port giver mulighed for hurtig USB-opladning via 2AC.

Andre overvejelser

Med hensyn til sikkerhedsfunktioner understøtter Xantrex PROWatt 2000 nedlukning ved lav spænding, lavspændingsalarm og beskyttelse mod overspænding. Det betyder også, at Xantrex PROWatt opfylder sikkerhedsstandarden UL458 for strømkonvertering.

Flere GFCI-vekselstrømsudtag gør det nemt og sikkert at bruge inverteren, og på oversiden er der tunge terminaler, som du kan bruge til nem batteriforbindelse. Fjernbetjeningskontakten on/off gør tingene enklere, hvis du planlægger at betjene dit system fra en afstand, og for folk, der bruger deres køretøjer, kan den endda parres med tændingslåsning.

AIMS 2000 Watt Pure Sine Power Inverter

Hvis navnet ikke afslørede det, er AIMS 2000-watt Pure Sine Power Inverter en 2.000-watt inverter. Fra første øjekast kan du se, at der er noget unikt ved AIMS Pure Sine Power Inverter. Den er ribbet med lyseblå varmespredning og er tydeligere beregnet til vægmontering på et kontor end til at sidde fast i et køretøj på rejse.

Byg & Design

AIMS 2000 Watt Pure Sine Power Inverter sidder 19 x 10 x 5,5-tommer og vejer ca. 12 pund. Bagsiden er let at vægmontere med to enkle skruer, som kan placeres i placerede rum langs inverteren. Denne kraftige inverter er ideel til drift af pc’er, apparater, varmeapparater, lyse arbejdslys og lignende vekselstrømsenheder.

Langs AIMS-inverterens forside finder du to standard AC-porte og to nulstillingsknapper. Der er også en fjernbetjeningsport, en tænd/sluk-knap, en USB-port og en belysning til vurdering af beskyttelsen, så du kan holde dig orienteret om systemets status. Den nominelle effekt på 2.000 watt henviser faktisk til kontinuerlig effekt, forudsat at du arbejder inden for 16,6 ampere.

Andre overvejelser

Denne inverter er EPL-certificeret for at opfylde UL 458-standarden. Den omfatter en toårig garanti fra Aims. Udgangsfrekvensen er 50 eller 60 Hz, hvilket betyder, at dens strøm kan tilpasses til brug i mange dele af verden, herunder det meste af Europa. Fjernbetjeningsporten kan parres med en valgfri on/off-fjernbetjening til mobil betjening af systemet, men denne fjernbetjening er ikke inkluderet i dette sæt.

Renogy 2000W 12V Off-Grid Pure-Sine Wave Battery Inverter

Renogy 2000W 12V Off-Grid Pure-Sine Wave Battery Inverter er ret tæt på det, man kan kalde en standardløsning. Men sammenlignet med lignende produkter er denne inverter mere orienteret mod fjernadgang og flere brugere. Det gør den måske ikke til det rigtige valg til individuel brug, men det er et meget mere tilpasningsdygtigt valg for grupper af mennesker, der har brug for adgang til strøm.

Byg &Design

Enden af inverteren er dækket af fire 110 AC-stikdåser sammen med de fem LED-indikatorer, som er velbeskrevne. Det er også her, du finder den knaldrøde afbryder og en enkelt USB-opladningsplads. Selve inverteren måler 17,6 x 7,8 x 3,2 tommer og vejer lige under 13 pund. Selv om den ikke ser helt så rummelig ud som AIMS-inverteren, er den udstyret med fuldt ud tilstrækkelig køling takket være to højhastighedsventilationsventilatorer. Og den har en ret bred driftstemperatur fra 14°F til 122°F.

Andre overvejelser

Renogy har inkluderet overbelastningsbeskyttelse for AC-udgangen og DC-indgangen, hvilket kan forhindre skader på både inverteren og på din elektronik. Medtagelsen af LED-indikatorer kan holde dig informeret om status for overspændingsbeskyttelse, underspændingsbeskyttelse, temperaturbeskyttelse, overbelastningsbeskyttelse, og hvis der skulle opstå kortslutninger.

Denne inverter indeholder to AWG inverterkabler, som du kan tilslutte til et batteri. Der er også en fjernbetjening med nøglering, som er inkluderet i sættet. Fjernbetjeningen har en rækkevidde på op til 170 fod, hvilket er ret imponerende for en trådløs fjernbetjening. Dens nøgleringe-fjernbetjeningsdesign bruger en intuitiv tænd/sluk-knap sammen med et rødt lys for at lade dig vide, at kommandoen er modtaget.

Det kan være værd at bemærke, at Renogy har trykt deres telefon- og websideadresse på inverteren, hvis du skulle støde på et problem midt ude i ingenting og få brug for support. Renogy 2000W inverteren indeholder også en 5-årig garanti, som ikke omfatter fjernbetjeningen og eventuelle skader på ledninger.

Valg mellem 3 kraftige Pure Sine Wave invertere

AIMS 2000 Watt Pure Sine Power Inverter er et godt valg til montering af en inverter til stationær brug. Forbereder du dig på et strømsvigt? Er du bekymret for overophedning af inverteren? AIMS 2000 Watt Pure Sine Power Inverter er lavet specielt til dig. Selv om der ikke medfølger nogen fjernbetjening, kan den udvides af dem, der har brug for den ekstra funktion.

Renogy 2000W 12V Off-Grid Pure Sine Wave Inverter er et godt mobilt valg for folk, der er interesseret i portabilitet. Den har fire kraftige AC-stikdåser og er generelt en af de mere kompakte invertere på markedet. Især med hensyn til hvor let den er at opbevare eller gemme væk, er Renogy 2000W inverteren værd at se nærmere på.

Endeligt er Xantrex PROWatt 2000 et godt valg for nogen, der kører elektronik med højt wattforbrug som f.eks. hårtørrer, kaffe, kaffemaskiner, mikrobølgeovne og så videre. Den overspændings watt og kontinuerlig brug rating af denne enorme, og i stand til at håndtere stort set enhver husholdningsapparat, du kan smide på den. Det er et fremragende valg for en person, der leder efter en inverter, der virkelig kan understøtte de øvre grænser for det angivne wattforbrug.

Spread the love

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.