Uanset deres alder kan det være en udfordring at flytte med børn.

Flytte med børn er en stor omvæltning for enhver familie – at forlade et gammelt hjem til fordel for et nyt hjem, sige farvel til venner og forstyrre børnenes vante rutiner. Den bedste måde at minimere stress ved at flytte med børn på er at kigge efter mulige stressfaktorer og lave en plan for, hvordan du kan håndtere dem.

Selv om du ikke helt kan fjerne udfordringen ved at flytte med børn, er der tips, der kan hjælpe med at lette processen. Her er vores bedste tips til at hjælpe børnene med at lette den kommende flytning.

Involver dine børn i flytteprocessen!

Mellem at finde et nyt hjem, pakke og koordinere med dine flyttefolk er det alt for nemt at glemme dine børn i flytteprocessen. Vores bedste anbefaling er at inddrage børnene i flytteprocessen, når det er muligt. Selv den mindste opgave kan gøre en forskel for dit barns følelser over for deres nye hjem.

Der er et par måder, du kan gøre dette på. Børnene kan hjælpe dig med at afholde et loppemarked, give deres tre bedste valg til at male væggene i stuen om, eller endda hjælpe dig med at indsnævre de boliger, du overvejer. Hvis du har små børn, er der masser af kreative måder at genbruge emballagemateriale på og skabe underholdning på flyttedagen (tænk: et flyttekasseborg).

Alternativt kan du lade børnene pakke et par af deres egne flyttekasser. Som et ekstra tip kan du prøve at tilpasse flyttekasselabels med børnenes navne skrevet på dem og lade dem dekorere deres kasser med klistermærker – de vil elske det!

Nyt tiden til din fordel

I nogle tilfælde har du måske måneder til at forberede din flytning, men i andre tilfælde har du måske kun få uger til rådighed. Vores vigtigste råd? Hvis du har tid, så brug den til din fordel. Forbered børnene på flytningen ved at give dem så mange oplysninger om jeres nye hjem som muligt, f.eks. billeder af, hvordan deres nye soveværelse kommer til at se ud, hvor de skal gå i skole (prøv endda at planlægge en skoletur med deres nye lærer) eller billeder af den lokale legeplads, de skal besøge.

Hvis I flytter på kort tid eller langt væk, så brug tiden i jeres gamle hjem til at lave en plan med jeres barn om alle trinene i flytteprocessen. De har måske spørgsmål om, hvad der vil ske, og du kan forsikre dem om alle de spændende elementer ved at flytte ind i et nyt hjem.

Besøg i det kvarter, du flytter til

Det er ikke alle forældre, der har den luksus at kunne besøge deres nye kvarter med deres børn inden flyttedagen. Hvis du har mulighed for det, så planlæg en gåtur rundt i dit nye kvarter, i centrum eller på deres nye skole.

Hvis du besøger det, så hent et eksemplar af den lokale avis, og find ud af, hvilke børneorienterede aktiviteter der finder sted under dit besøg. Et besøg på den lokale sportsplads eller i det lokale fritidscenter kan være med til at åbne deres øjne for det nye kvarter. At flytte med dine børn behøver ikke at være en overraskende begivenhed.

Samarbejd med et børnevenligt flyttefirma

På flyttedagen vil du sandsynligvis være optaget af logistikken med at koordinere med din flyttemand og pakke køkkenet sammen, hvilket kan få dine børn til at føle sig overset i flytteprocessen. Der er flere flyttefirmaer derude, der har skabt særlige foranstaltninger for at sikre, at der bliver taget hånd om børnene på flyttedagen.

Se dig omkring på flyttefirmaets hjemmeside eller blog, og se, om de har særlige tilbud eller tjenester rettet mod børn. Nogle flyttefirmaer betaler endda for børnepasning eller hundepasning på flyttedagen. Andre flyttefirmaer har opfundet kreative måder at engagere børnene på flyttedagen, f.eks. ved at stille et børnesæt til rådighed (tænk: malebog og tegninger), som de kan arbejde med under flytningen.

Hold en afskedsfest

Mellem dit barns sidste dag på deres gamle skole, flytning til et nyt kvarter og nye venner er der meget at frygte ved flytningen. At holde en afskedsfest vil være med til at give dem en vis afslutning, når de forlader deres venner og gamle hjem. Hold en fest i dit gamle hjem for at fejre den tid, som din familie har tilbragt der, og inviter naboerne. Alternativt kan du holde festen i dit nye hjem som en stor velkomst til dit nye sted og invitere dine nye naboer.

Opfordre vennerne til at medbringe små souvenirs til festen, så dine børn kan huske dem, når de flytter videre til en ny by eller skole. Disse vil være gode minder.

Minimér forandringerne ved ankomsten

Særligt hvis du flytter med små børn, er det vigtigt at minimere forandringerne. Du flytter måske til et nyt hus eller endda en ny stat, men du kan holde tingene velkendte ved at sætte deres soveværelsesmøbler op i den samme opstilling eller opretholde de samme morgenrutiner. Prøv desuden at bevare eventuelle traditioner, som I havde i jeres gamle hjem, f.eks. lørdagsfilmaftener med familien eller brunch søndag morgen. Det vil være med til at lette overgangen, tro os.

Du vil ikke kunne bevare alt det samme, men de små ting, du bevarer i overgangen, kan gøre en verden til forskel.

Pak en “flyttedag”-taske

Dine børn vil sandsynligvis ikke have lyst til at være adskilt i den næste uge fra deres yndlingsbamse eller Nintendo, så sørg for, at de pakker en “flyttedag”-taske forud for flytningen. Forklar dem, at det kan tage en uge eller to, før alle flyttekasserne er pakket ud, så de skal have alt det, de ønsker, tæt på i deres “flyttedag”-taske.

Du kan endda pakke dem en særlig flyttedagstaske som en overraskelse med snacks til turen og et spil eller legetøj til, når de ankommer.

Når du flytter med børn, betyder de små ting noget

Flytning kan føles som en overvældende proces, især når du planlægger en flytning for dine børn. Følg disse tips for at skabe en omfattende plan for flyttedagen, som kan gøre hele forskellen, når du skal flytte med dine børn.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.