Søvn under graviditeten kan blive en meget kompliceret opgave, hvis du ikke kan finde en god stilling, hvor du kan sove fredeligt. Dette gælder især, når din mave allerede er veludviklet, og du er i de sidste måneder af din graviditet. Nætterne og dagene tager en evighed på jagt efter en behagelig stilling, der giver os mulighed for at slappe af og sove. I denne artikel forsøger vi at give dig nogle tips og stillinger til at sove under graviditeten.

Tips til at sove under graviditeten

Det er vigtigt at opretholde en søvnrutine for at få en god nattesøvn under graviditeten. Uden denne søvnrutine og med en fuld mave, der allerede er udviklet, bliver det ret besværligt at sove. Men hvad er den rigtige søvnrutine at følge for at få en god nats søvn under graviditeten? Lad os tage et kig:

  • Hold dit værelse ryddeligt. Hvis du holder dit værelse ryddeligt, kan du falde hurtigere i søvn. Hvis du ikke holder dit værelse rent og ryddeligt, vil du tænke på alt det, du skal gøre før fødslen, og du vil ikke kunne falde i søvn.
  • Luft dit værelse. Ud over at holde dit soveværelse ryddeligt er det også vigtigt, at du lufter det hver dag. Et indelukket miljø kan fremme søvnløshed hver nat. Så når du står op, skal du lufte ud i dit værelse, så du kan sove bedre om natten.
  • Hold dig til et skema. Det vil hjælpe dig med at falde i søvn hver aften, hvis du har en tidsplan. Rutiner hjælper vores krop med at stabilisere sig.
  • Lad være med at tage en lur, hvis du kan undgå det. Prøv at klare dig igennem dagen uden at sove, så du ved mørkets frembrud er så træt, at du sover på én gang.
  • Slap af, før du går i seng. Tag et bad, læs en bog, drik en urtete … gør det, der slapper dig mest af, inden du går i seng, så du kan falde hurtigt i søvn og undgår at vende og dreje dig hele natten.

Nogle søvnvaner, der skal undgås

Forsøg at gå i seng alene for at sove om natten. Det vil hjælpe kroppen til at forbinde sengen med søvn i stedet for underholdning. Undgå også at have et fjernsyn eller en mobiltelefon i sengen, da disse apparater ikke fremmer afslapning eller søvn. Et andet af de gode råd til at sove under graviditeten er derfor at undgå at tage mobiltelefonen et stykke tid, inden du går i seng.

Det er også tilrådeligt at undgå tunge måltider lige før sengetid og meget stærke lugte i soveværelset, da det vil forhindre dig i at falde let i søvn.

De bedste stillinger til at sove, mens du er gravid

Under graviditeten er det vigtigt, at du finder en stilling, der gør dig komfortabel hele natten. Det kan virke kompliceret, især i de sidste par måneder af graviditeten, men alt er muligt. Her er nogle af de bedste sovestillinger for gravide kvinder:

Lig på venstre side

Dette er en af de mest anbefalede stillinger af eksperter på barsels- og graviditetsområdet. Når du sover på venstre side, er det nemmere for blodet at strømme til din livmoder og dit barn. Desuden fungerer nyrerne meget bedre i denne stilling, så det vil hjælpe med væskeophobning under graviditeten.

Sæt en pude mellem dine ben

Mange gravide kvinder bruger en ekstra pude mellem benene. Det hjælper dig med at holde rygsøjlen lige og undgå at lægge al din vægt på ét ben. Disse puder er også ret lange, så du kan også støtte din mave og slappe af, så du kan sove natten igennem.

Fødderne op

Når din graviditet tager til, kan du opleve ubehag i dine ben, f.eks. kramper eller hævelse på grund af væskeophobning. Så hvis du har dårlig blodcirkulation under graviditeten, er en af de bedste sovestillinger under graviditeten at lægge fødderne op. Det vil hjælpe blodet til at flyde lettere og forhindre kramper og ubehag.

Dobbelt pude

Som mange gravide kvinder vælger at lægge en pude mellem deres ben, er der også mulighed for at lægge to puder over hovedet. Dette vil hjælpe dig med at undgå refluks eller andre fordøjelsesrelaterede gener under graviditeten.

Sådan bekæmper du varmen, mens du sover under graviditeten

Varme er en af graviditetens store fjender, især i forårs- og sommersæsonen. Nætterne bliver hårdere, når man forsøger at klare varmen. I disse tilfælde anbefales det altid at have en ventilator i soveværelset, så man kan sove, men det er ikke altid muligt.

I disse tilfælde er det bedste at gøre at køle sig ned, inden man går i seng, ved at tage et brusebad, drikke rigeligt med vand og endda køle lagner og puder ved at drysse koldt vand over dem, lige inden man går i seng. Glem ikke at lufte ud i dit soveværelse, inden du går i seng, så det er lidt køligere, når du går i seng.

Har du fundet denne artikel nyttig? Få mange flere oplysninger og råd om graviditet, fødsel og din babys vækst ved at blive medlem af vores Club Enfamamá. Tilmeld dig nu og begynd at nyde godt af alle fordelene!

Vigtig advarsel: Amning giver den bedste ernæring til babyer. Din børnelæge er den bedste til at rådgive dig om pasning og fodring af dit barn og om de fødevarer, du bør tilføje til dets kost, efterhånden som det vokser op.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.