Brug af Smart TV har mange fordele! Det giver dig mulighed for at se online videoer, spille spil og så meget mere. Med det indbyggede WiFi kan du nyde en lang række programmer på dit smart-tv. Men, hvad skal du gøre, hvis der ikke er WiFi? Hvis du er her for at finde oplysninger om, hvordan du kan tilslutte din telefon til et smart TV uden WiFi, så læs videre for at få flere oplysninger.

Indholdsfortegnelse

Tilslutning af telefon uden Wifi

Dage med kedelige gammeldags tv’er er forbi, for med den teknologiske udvikling har du det fantastiske smart TV, der giver dig mulighed for at bruge internettet. Det er interessant, da internetforbindelse har været begrænset til computere, bærbare computere og smartphones, tablets osv.

Det lyder dog interessant at forbinde en telefon til smart TV uden wifi. Det er muligt på følgende måder:

Screen Mirroring

Pros: Hvis wifi ikke er tilgængeligt, men dit smart-tv understøtter muligheden for spejling, er det muligt at tilslutte din telefon til dit smart-tv, hvis du ikke har adgang til wifi, men dit smart-tv understøtter muligheden for spejling, er det muligt at tilslutte din telefon til dit smart-tv. Det eneste, du skal gøre, er:

 • Sørg for, at der er mulighed for skærmspejling. Dit tv skal understøtte netop denne funktion.
 • Åbn skærmspejling fra både din telefon og dit smart-tv.
 • Det er velegnet til at gøre det med en Android-telefon, der understøtter en bestemt Android-version. Du er nødt til at kontrollere det! Og voila! Du kan forbinde telefonen til dit smart-tv uden WiFi ved hjælp af denne særlige funktion.

Men hvad skal du gøre, hvis dit smart-tv ikke understøtter skærmspejling? Frygt ikke, læs videre!

Screencasting

Pros: Nemt at bruge og tilslutte, ingen kabler er nødvendige, giver dig mulighed for at bruge telefonen og tv’et samtidig, telefonens skærm kan forblive slukket

Ulemper: Nogle smart-tv’er har dårlige screencasting-funktioner, kun nogle apps understøtter screencasting

Screencasting minder lidt om skærmspejling, med den undtagelse, at du kun deler én app. Det er dog kun nogle apps, der understøtter det. Det bedste eksempel er YouTube. Sådan konfigurerer du det:

 • Åbn YouTube-appen på både din telefon og dit tv
 • Find koden til tv’et på dit smart-tv, og indtast den i YouTube-appen på din telefon
 • Start en video på din telefon, og tryk på cast-knappen i hjørnet

Det er stort set alt, hvad du skal gøre. Hvis din telefon og dit tv er på samme netværk, behøver du måske ikke engang at indtaste tv-koden for at få det til at fungere.

Særlige enheder

Pros: Meget hurtig, enkel at bruge, bliver ofte opdateret med nye funktioner, du kan bruge Chromecast på flere tv’er

Ulemper: Du skal købe enheden, kræver en telefon-app

Den teknologiske udvikling har medført en række ændringer i dit liv. En af disse ændringer er at opfinde interessante enheder. Ja, der findes en bestemt enhed, der kan hjælpe dig med at forbinde telefonen til smart-tv uden brug af WiFI.

Navnet på denne fantastiske enhed er “Chromecast“. Den kan hjælpe dig med at kaste indholdet på din smartphone til dit smart-tv. Næste gang nogen spørger dig om, hvordan du kan tilslutte telefonen til dit smart-tv uden WiFi, ved du nu, hvad du skal svare, når nogen stiller dig dette spørgsmål! Desuden skal du vide, at Chromecast ikke er den eneste enhed, men der er mange andre, der kan løse dit problem.

Installeringen af Chromecast er enkel. Du skal blot gøre følgende trin:

 • Sæt Chromecast-enheden i
 • Download og installer Google Home på din smartphone
 • Følg vejledningen i appen

Hvis du køber en anden enhed, der giver dig mulighed for at tilslutte din telefon til dit tv, skal du følge producentens vejledning. De fleste tv-hubs er meget nemme at opsætte.

Brug af HDMI-kabel

Pros: Godt signal, god billedkvalitet

Ulemper: Besværligt at installere, kræver kabler, telefonen skal være tændt, notifikationer er synlige, kræver en adapter

Det er også muligt at bruge et HDMI-kabel til at tilslutte telefonen til et smart-tv. Det er dog vigtigt for dig at huske på, at dette kabel vil være af en vis længde, og derfor skal du forblive tættere på tv-skærmen, når du bruger denne særlige metode til at forbinde telefonen til dit smart-tv. Sørg for, at du er tilfreds med det, for der er også andre muligheder.

For at tilslutte et HDMI-kabel til din telefon skal du bruge en MHL-adapter og et micro-USB-kabel ud over HDMI-kablet for at få dette til at fungere. Her er, hvad du skal gøre:

 • Slut den ene ende af HDMI-kablet til tv’et
 • Slut MHL-adapteren til din smartphone eller tablet
 • Sæt mikro-USB-kablet i MHL-adapteren, og sæt den anden ende ind i en strømkilde (en USB-port på tv’et, computer eller oplader)
 • Slut HDMI-kablet til MHL-adapteren

Hvis du ikke kan se noget på tv’et, skal du sørge for at kontrollere indgangskilden på tv’et.

Nu har du måske et par spørgsmål i hovedet, ikke sandt? Lad os gå videre til afsnittet med de ofte stillede spørgsmål for at løse dine spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål

Kan du tilslutte telefonen til tv’et uden WiFi?

Ja, det er muligt at tilslutte telefonen til et tv uden WiFi. Men det er vigtigt at sikre sig, at det fjernsyn, du har, er af en moderne version. Det skal være et smart-tv, der understøtter de funktioner, der er nævnt ovenfor. Du kan også bruge en særlig enhed til at caste indholdet på din telefon til tv’et. Du skal dog være opmærksom på de forskellige funktioner og specifikationer for dit tv.

Kan jeg skærmspejle uden WiFi?

Ja, du kan bruge denne funktion uden WiFi, men det er vigtigt, at dit smart-tv understøtter denne særlige funktion. Hvis smart-tv’et ikke understøtter denne funktion, vil det ikke være muligt! Men du kan bruge andre alternative muligheder som nævnt i denne artikel.

Hvordan tilslutter jeg min telefon til mit smart TV trådløst?

For at tilslutte din telefon til dit smart TV trådløst, kan du bruge muligheden for skærmspejling som nævnt ovenfor. Du kan også bruge en enhed som Chromecast. Dit smart-tv skal dog understøtte sådanne funktioner. Hvis det er tilfældet, kan du gå til indstillingerne på både din telefon og dit smart-tv og følge retningslinjerne. Desuden kan du også se en vejledning online ved at lave en hurtig søgning.

Hvordan kan jeg spejle min iPhone til mit tv uden WiFi?

Du kan bruge et HDMI-kabel til skærmspejling. Dette er en interessant metode, men kræver brug af et HDMI-kabel. Der ville ikke være behov for Wifi, og du kan bruge iPhone, mens du sidder i sofaen, og den ville være forbundet med dit smart-tv. Hvis dit tv understøtter airplay, vil det desuden være muligt at spejle det uden Wifi. Det er også muligt at bruge Google Chromecast-enheden til at spejle din iPhone.

Afsluttende ord

Det er sjovt at se videoerne på en større skærm. Du kan måske nyde at se dem på din telefon, men det er mere interessant at se dem på tv. Derfor kan du, hvis der ikke er nogen trådløs forbindelse i det nærliggende område, eller hvis din trådløse forbindelse er nede, prøve de metoder, der kan hjælpe dig med at forbinde din telefon til et smart-tv uden WiFi.

Sørg for, at du får et smart-tv, der understøtter sådanne funktioner. Dit smart-tv skal f.eks. understøtte skærmspejling. Det er også muligt at bruge et HDMI-kabel, men så skal der være en ledning tilknyttet mellem din telefon og smart-tv.

Den mest overkommelige løsning er at få en enhed som Google Chromecast, da den giver dig mulighed for at spejle din telefon til tv’et. Sørg for, at du uanset hvad du gør, er opmærksom på de relevante funktioner og specifikationer. Læs produktbeskrivelserne for dit smart-tv, før du foretager et endeligt køb. Din telefon skal også være kompatibel og skal understøtte sådanne moderne funktioner.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.