Listen over NASCAR-kørere, der har tre eller flere sejre i Daytona 500, er utrolig eksklusiv. Hvert af de fem navne på denne liste er en Hall of Famer: Richard Petty, Cale Yarborough, Bobby Allison, Dale Jarrett og Jeff Gordon. Hvert navn på denne liste er en NASCAR Cup Series-mester. I februar 2005 føjede Gordon sit navn til den eksklusive klub.

I den seneste tid har Denny Hamlins fotofinish med Martin Truex Jr. i 2016 og Austin Dillons kamp med Aric Almirola i 2018 tabt i erindringen, men afslutningen på Daytona 500 i 2005 er en af de bedste i løbets historie.

RELATERET: 2005 Daytona 500-resultater | Se alle Daytona 500-vindere

Navne som Tony Stewart, Dale Earnhardt Jr., Jimmie Johnson og Kurt Busch stillede sig op sammen med Gordon med seks omgange tilbage, og de følgende omgange satte alle fans på kanten af deres sæder. Fire omgange senere blev der igen advarsel, og der blev lagt op til en afslutning med grøn-hvid tern.

I sidste ende blev det Jeff Gordon, der holdt Kurt Busch og Dale Earnhardt Jr. stangen og skrev historie som den femte kører nogensinde med titlen som tredobbelt Daytona 500-mester.

Oplev Daytona 500 i 2005 på NASCAR’s YouTube-side i dette klassiske genudsendelse af hele løbet.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.