Når du kommer godt ud af det uden nogen uden for soveværelset, kan det være helt forvirrende at føle sig uoverensstemmende mellem lagnerne. Måske har du endelig været i seng med dit langvarige crush, og efter en skuffende kæde af begivenheder var det bare akavet. Eller måske har det altid føltes lidt forkert at få det på med din partner. Uanset hvad, kan det føles meget frustrerende at føle sig seksuelt frakoblet fra de mennesker, du sover med. Uanset om du og din boo har forskellige libido’er, eller om I bare er til forskellige sexede ting, er det naturligt at spekulere på, hvordan seksuel inkompatibilitet føles, og hvad pokker man skal gøre ved det

” kan tage mange former, men to almindelige definitioner af seksuel kompatibilitet er en forskel i sexdrift (eller libido), og en forskel i, hvordan seksuel lyst opleves,” fortæller sexpædagog og forfatter Jamie J. LeClaire til Elite Daily. “Nogle mennesker har måske et spontant begær, mens andre måske har et responsivt begær, hvilket kan få dig til at føle, at I aldrig er på samme side.”

Selv om du måske altid føler dig klar til at flå din partners tøj af og gå direkte til den, har din boo måske brug for lidt sexet snak eller ikke-seksuel berøring, før du skruer op for varmen. Og mens din boo måske har lyst til at gøre det i brusebadet hver morgen, vil du måske hellere spise en hel ananas (inklusive skind og blade) end at have sex før skole eller arbejde.

dramatisk portræt af blandet etnisk asiatisk koreansk trist kvinde og kaukasisk frustreret mand, der sidder ulykkelige og deprimerede på sengen efter skænderi og strid i forholdsproblem og konflikt

Som LeClaire siger, hvis du kan lide at have sex hver dag, og din boo kan lide at have sex en gang om måneden, kan det være svært for jer at finde et tidspunkt, hvor I begge føler jer sexede. Hvis du desuden har brug for at føle dig mentalt i zonen, før du går i gang, og din partner har brug for at være fysisk klar til at skrue op for varmen, er det almindeligt at føle sig en smule frakoblet. Uanset om du foretrækker en masse forspil, og din kæreste vil springe ud i det med det samme, eller om I har helt uoverensstemmende sexdrifter, kan det at finde noget, der fungerer for jer begge, betyde, at I skal tage jer tid til virkelig at tale om det.

“Alles seksuelle præferencer, ønsker og kommunikationsstile er så unikke,” siger LeClaire. “Det er derfor, at du måske er ‘fantastisk til sex’ med én person, men finder ud af, at den samme tilgang ikke fungerer med en anden. Bedre seksuel kompatibilitet kommer med konsekvent kommunikation, lethed i kommunikationen og en investering i hinandens nydelse, hvilket kan komme med tid og øvelse.”

Mens det kan føles skræmmende at navigere i jeres seksuelle adskillelser i starten, behøver det ikke at føle sig seksuelt uforenelig med en person at betyde “Game Over”. Som LeClaire siger, kan det at føle sig seksuelt kompatibel med en person opbygges over tid.”

” er normalt, og det er højst sandsynligt ikke noget, som kommunikation, lytning og gensidig investering ikke kan forbedre,” siger LeClaire. “Du behøver heller ikke at give den fuld gas i sex. I kan tage tingene langsomt og arbejde på at opbygge jeres kompatibilitet for forskellige forspil og sexhandlinger, trin for trin.”

Selv om det i starten kan føles fjollet eller akavet at tale åbent om jeres ønsker og præferencer, bekræfter LeClaire, at det at have den sex, I ønsker at have, betyder at kommunikere direkte. “Hvordan kan du vide, hvad din partner kan lide i sengen? Spørg dem!” LeClaire siger. “Et af de vigtigste grundlag at dække er dine seksuelle grænser. Dette spænder fra seksuelle handlinger, som I er trygge ved, til det sprog, I bruger. Sammen med grænserne skal I drøfte jeres status med hensyn til kønssygdomme, og hvilken slags barrieremetoder og beskyttelse I vil bruge. Dette er også et godt tidspunkt til at tale om og opstille ‘sikre ord’.”

Når du skal have sex med en ny person, kan det være en god måde at diskutere samtykke og grænser samt intentioner på at skabe en vis indledende kompatibilitet. Hvis du er bekymret for, at det vil ødelægge øjeblikket, hvis du siger: “Hvornår blev du sidst testet?” (spoiler: det gør det ikke), kan det hjælpe at overveje de seksuelle fordele ved åben kommunikation.

Som LeClaire deler, er den eneste måde at komme på samme side med din seksuelle partner på, at du bogstaveligt talt taler med dem om alt det, du har på hjerte. Uanset om du har brug for en Lorde-sang, der spiller i baggrunden for at komme helt til klimaks, eller om du kan lide, at din partner kalder dig “far”, er det første skridt til at styrke jeres seksuelle kompatibilitet at være klar omkring dine behov og ønsker. Derudover, selv om du har set din boo i et stykke tid, og I allerede har diskuteret præventionsmidler og sikre ord, deler LeClaire, at det stadig er vigtigt at tjekke ind om jeres seksuelle præferencer. Selvom du og din boo måske kender hinanden godt, er det naturligt, at seksuelle ønsker eller præferencer ændrer sig over tid.

Måske elskede du bondage førhen, og nu er du ikke så vild med det, eller du hadede engang dirty talk, men nu vil du bare gerne prøve det. Måske har du og din partner begge to følt jer lidt utilpas på det seneste, eller stress fra skole eller arbejde er begyndt at påvirke jeres sexliv. Uanset hvad, hvis du føler dig seksuelt afskåret fra nogen, er den eneste måde at komme på samme sexede side på, at tale åbent om, hvad du vil have, og hvordan du vil have det.

To lesbiske. To lesbiske har morgensamtale liggende i sengen om morgenen

Selv om det kan være utroligt værdifuldt at kommunikere aktivt under sex, deler LeClaire, at hvis du føler dig fåmælt over at starte samtalen, kan det at kommunikere over telefonen gøre dig og din(e) partner(e) mere trygge. “Sms’er kan være en fantastisk, lavpresset måde at kommunikere dine ønsker på, og du kan gøre det sexet ved at gøre det til dirty talk,” siger LeClaire. “For eksempel: “Jeg ville elske det, hvis du blankede min blank” eller “Jeg elsker bare, når en partner blanker”.”

At være superinteresseret i en person, men kun for at have lidt skæv sex med vedkommende, kan være totalt frustrerende. Hvis du og din partner føler jer lidt afbrudt, kan det hjælpe jer med at finde et svulmende kompromis (som at skifte mellem morgen- og natsex), så I kan finde jeres balance. Selv om du aldrig behøver at gøre noget, der gør dig ubehageligt, kan det hjælpe jer med at tale om jeres behov og ønsker og prøve nye ting, der fungerer for jer begge, til at komme på samme side. Uanset om I kan lide at gå i gang hver morgen, om I kan lide en månedlig omgang, eller om I har brug for en times forspil, før I gør det, kræver seksuel kompatibilitet en åben kommunikation.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.