Spillerne stod i spidsen for New York Mets’ sæson 2000, men startopstillingen spillede en stor rolle for holdets succes.

New York Mets’ startopstilling i 2000 bestod af fem spillere, som alle sluttede med en rekord på 0,500 eller bedre. Selv om det ikke er uhørt, er det en præstation, der fortjener et pænt tip af kasketten.

Midt i Steroid-æraen var det helt oppe i tiden at slå homeruns. Pitchers var stadig i stand til at kaste en komplet kamp, og bullpens bestod for det meste af mislykkede startkastere og ikke af arme, der var forberedt til at kaste i afløsning.

Ten forskellige mænd startede kampe for Mets i 2000, og fem af dem stod for 11 af disse starter. Resten gik til de fem andre, der sørgede for at holde deres hold inde i kampen.

Mike Hampton

Mike Hampton var 2000 Mets’ ERA og innings-eater, og Mike Hamptons ene år i Queens var et fantastisk år. Hampton gik 15-10 med en ERA på 3,14, mens han kastede 217,2 innings. Som han typisk gjorde i hele sin karriere, satsede Hampton på, at slagmændene lavede outs gennem kontakt og ikke strikeouts.

I løbet af den regulære sæson kastede Hampton tre komplette kampe og en shutout. For anden sæson i træk førte han ligaen med de laveste homeruns pr. ni med kun 0,4.

Mens Hampton måske var es og holdets leder med 33 starter, havde han stor hjælp fra en af sine holdkammerater.

Al Leiter

Jeg har en masse kærlighed til Al Leiter og hvor undervurderet hans karriere var. Han var aldrig den bedste pitcher i baseball. Men han var ofte en af de mest pålidelige fyre i Mets.

Leiter førte Mets med 16 sejre i 2000. Han slog også 200 slagmænd ud i sine 208 innings pitched, hvilket tangerede karrierens rekord i Ks, som tidligere blev sat i hans første All-Star-sæson tilbage i 1996.

Parret med Hampton havde Mets i 2000 to meget farlige southpaws, der vidste, hvordan man kaster en stor kamp, går dybt i den og kommer væk med en sejr.

Glendon Rusch

Glendon Rusch er mere end en fantastisk tilhænger af Rising Apple på Twitter. Han var også den tredje lefty starter i denne solide rotation.

I sin første fulde sæson hos Mets leverede Rusch den bedste sæson i sin karriere. Timingen kunne ikke have været mere perfekt. Tilføjelsen af ham til rotationen gav et stort udbytte. Han blev 11-11 med en ERA på 4,01 og et par komplette kampe.

Måske mest værdifuldt af alt gav Rusch Mets 190,2 innings. Han var en sand inningsæder for New York i år og sparede Bobby Valentine for at vende sig til den til tider vaklende bullpen tidligt.

Rick Reed

En af Mets’ ubesungne helte i denne periode, Rick Reeds sidste hele år hos Mets, fandt sted i denne sæson. Han skuffede heller ikke. For anden sæson i træk gik han 11-5. Den store forskel var, at han sænkede sin ERA ned til 4,11 og gav dem 184 innings.

Dette var ikke Reeds bedste år i New York, men med nogle bedre muligheder foran sig passede han godt ind i midten af rotationen.

Reed var den bedste righty i rotationen for Mets i 2000. Hans præstationer var med til at afbalancere en ellers venstertung gruppe af arme.

Bobby Jones

Sidst, med 27 starter på året, var der Bobby Jones. Dette var hans sidste år hos Mets og et vigtigt år.

Jones blev aldrig en stjerne for Mets, som mange forventede, at han ville blive, efter at han var blevet draftet tilbage i 1991. I løbet af 2000-kampagnen gjorde han alt, hvad en femte starter skulle gøre: vinde. Han gik 11-6 med en ERA på 5,06. Statistikken var ikke helt fantastisk, men i det mindste havde holdet en mand, der holdt dem inde i kampen.

Bagerst i rotationen er dette præcis, hvad Mets havde brug for.

Rising Apple
Vil du have din stemme hørt? Bliv medlem af Rising Apple-holdet! Skriv for os!

Mange af os husker 2000 Mets mest for de store hits, den dybe opstilling og andre heltegerninger i angrebet. Men det var startrotationen, der var med til at gøre disse våben mere værdifulde.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.