Laserfotoætsning
Laserprocessen foregår, som du nok nemt kan gætte, ved hjælp af en meget præcis laserstråle til at brænde et billede ind i næsten ethvert egnet materiale. Uanset om det er et stykke træ, granit, akryl, metal, marmor, glas eller et andet holdbart materiale, kan laseren lave alle former for fine og dybe brændinger for at skabe et næsten fotografisk resultat. Der er dog ikke behov for at bruge nogen form for presse til at lave billeder, da laserprocessen er komplet i sig selv.
Laserfotoætsning kan også bruges til at skabe ting som mindeplader, trofæer og andre personlige genstande. Teknikken kan skabe præcise blokke af tekst og endda reproducere en fotografisk lighed.

Kemisk fotoætsning
Der findes også kemisk fotoætsning, som er noget forældet sammenlignet med laserfotoætsning. Det skyldes, at der anvendes kemiske forbindelser, som faktisk ætser udvalgte områder af en plade eller et materiale væk. Selv om denne proces kan give nøjagtige og detaljerede billeder, er den normalt ikke sammenlignelig med de resultater, der opnås ved hjælp af laserfotografering, og den kan være arbejdskrævende, hvilket resulterer i højere omkostninger. Kemisk fotoætsning er nu mere udbredt til fremstilling af præcisionsmetaldele end til fotoreplikker.
Hvad enten du overvejer at bruge en laser eller kemisk ætsning til en given anvendelse, skal du dog huske, at et kildebillede (normalt et fotografi eller et billede af en eller anden art) ikke må være sløret eller sløret, hvis det skal reproduceres godt. Dette skyldes, at en laserætsningsproces kræver brug af en scanner og en computer til at styre laserenheden. Hvis et billede er for “fladt” og uden mange dybe, midterste og lyse toner, kan det også resultere i en relativt flad ætsning.

Klik her for at se vores produkter, der anvender Laser Photo Etching

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.