EDMONTON – Kørsel i sportsvogne under glatte forhold giver en god vurdering af værdien af vinterdæk.

Den Porsche 911 Turbo var udstyret med 18-tommer Dunlop Ice Radials, og kombineret med Porsche Stability Management System var den en sikker kørsel. Den firehjulstrukne Porsche var i stand til at håndtere snedækkede villaveje med lethed og til at lægge kraften ned på asfalt, enten tørt eller vådt.

Vinterdækkene gjorde det muligt for Porsche’en at hægte sig godt nok til, at jeg kunne opleve nogle af dens betagende præstationer.

Det samme kunne man ikke sige om en bagdrevet sportsvogn, der blev immobiliseret af en kombination af præstationsdæk med sommerdæk og snedækkede gader. For at være fair over for denne bil vil jeg ikke nævne dens navn, da køretøjet tilsyneladende præsterede meget bedre, da vinterdæk blev monteret. Uden vinterdæk ville denne bil kun bevæge sig på bar asfalt.

Den 911 Turbo gav en demonstration af, hvordan sofistikeret stabilitetsstyring og antiblokkebremser kan gøre en bil til en fornøjelse at køre. Alt for ofte griber mindre raffineret ABS og traction control ind for tidligt og med irriterende hyppighed. På den anden side synes Porsche-systemet kun at gribe ind, når det er nødvendigt.

Og selv om 911 Turbo ikke er den slags bil, som jeg ville tænke på at køre hele vinteren, er den tydeligvis mere end i stand til at klare opgaven. Ud over at have den trækkraft, der er nødvendig om vinteren, er varmelegemet mere end i stand til at jage vinterkulden væk og holde vinduerne rene.

Den Porsche 911 Turbo er en bil, der kan få et smil frem på enhver bilentusiasts ansigt. Opbyg omdrejningstallet på turbomotoren, og skift gennem de seks gear, og denne maskine bliver en raket. Føreren indser hurtigt, at de 300 km/t på speedometeret ikke blot er ønsketænkning, især hvis der var nogle steder, hvor man virkelig kunne slippe bilen løs.

Men det er også en bil, der kan være føjelig og nemt tilpasser sig grænserne for kørsel på byens gader. 911 Turbo kører fint i tredje gear på byens gader uden at udvise højtråbende manerer.

Men på den åbne motorvej, hvis du tager omdrejningstallet over 4.000, når du skifter gear, lader 911 Turbo dig vide, at den kan føre dig til hastigheder, der sluger kilometerne (og samtidig giver dig en dyr fartbøde.) Bilen kan føre dig op til hastighedsgrænsen på 100 km/t i andet gear.

Dobbelt turbolader øger ydelsen fra den væskekølede, 3,6-liters sekscylindrede motor med seks cylindre til 450 hestekræfter.

Den letåndende flat-six-motor med fire ventiler pr. cylinder har fire ventiler pr. cylinder.

Turbokraftkittet, der øger hestekræfterne fra 415 til 450 hestekræfter, er et dyrt ekstraudstyr til 24.900 dollars, men det er prisen for at gøre denne maskine til en road rocket.

Den seks-trins gearkasse skifter let via et konsolmonteret, stumpet gearskiftehåndtag. Håndtaget bevæger sig hurtigt fra gear til gear, uanset om man skifter op eller ned.

Kørslen er fast – som man kan forvente af en højtydende sportsvogn – men ikke straffeagtig.

Den 911 Turbo har en komplet serie af bekvemmeligheder som f.eks. elektriske lædersæder, automatisk aircondition og et godt lydsystem med en sekskanalforstærker og 10 højttalere.

Mens 911 Turbo er en sportsvogn med få konkurrenter, vil prisen holde den uden for rækkevidde for alle andre end de mest velhavende entusiaster. Inklusive fragt havde min testbil en pris på 197.600 dollars.

Jeg skal vinde flere millioner i lotto, før jeg vil overveje at købe en af disse biler. Jeg er bange for, at der ville være en række andre ting på listen, før jeg ville købe denne bil, lige så meget som jeg nyder at køre den.

Derimod sagde Ben Kolbuc fra Norden Autohaus, at hans forhandler sælger flere 911 Turboer hvert år. Indtil videre har forhandleren i år solgt fem coupéer og en cabriolet, og der er to cabrioleter mere på bestilling.

“Vi sælger alt, hvad vi kan få,” sagde Kolbuc.

Men selv om ejere af en Turbo coupé sandsynligvis ikke vil køre bilen om vinteren, kører mange ejere af ikke-turbo 911’ere deres biler året rundt, sagde Kolbuc. Tilstedeværelsen af sand og grus, der kan beskadige bilerne, er en faktor, der gør, at de ikke kører på vejene om vinteren.

[email protected]

DET SPECS

Køretøjstype: Type køretøj: All-wheel-drive sportsvogn

Motor: Twin-turbo, 3,6L DOHC boxer seks

Effekt: 450 hk ved 5.700 o/m, 457 lb-ft drejningsmoment ved 3.500 o/m.

Transmission: 450 hk ved 5.700 o/m, 457 lb-ft drejningsmoment ved 3.500 o/m.

Transmission: Seks-trins manuel

Bremser: Seks-trins manuel

Bremser: Firehjulede skivebremser med ABS

Dæk: P225/40ZR18 for, P295/30ZR18 bag

Basispris/som testet: $170.200/$197.645

Leveringsgebyr: $1.045

Brændstoføkonomi, l/100 km: 15.5 city, 9,9 hwy.

Trending VideosSe flere videoer

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.