Den sidste bil, jeg købte, var min underlige Nissan S-Cargo van fra 1989, tilbage i oktober. Jeg solgte den for et par uger siden – og da jeg så den blive læsset på transportbilen med kurs mod et nyt hjem i Kansas, indså jeg, at jeg nok ikke ville komme til at savne den. Faktisk har jeg haft 25 biler nu, og jeg savner aldrig nogen af mine gamle biler – bortset fra én: min Mercedes E55 AMG fra 2001.

Den “W210” E55 AMG i karrosseristil blev solgt fra 1999 til 2002, selv om man virkelig bør undgå en 1999-model, hvis det overhovedet er muligt; opgraderingerne til 2000 var betydelige, og de gjorde E55 til en meget bedre bil. Efterhånden er E55 AMG fra 1999-2002 den glemte AMG: Alle husker den Porsche-byggede Mercedes 500E, som kom før den (fra 1992 til 1995), og alle husker den vanvittige superchargede “W211”-model, som kom efter den i 2003. Men ingen husker rigtig den, jeg havde.

Selvfølgelig ikke mig. Jeg husker det. Jeg elskede det. Og jeg savner det meget. Faktisk bliver jeg ofte spurgt, om jeg savner nogle af mine biler – og selv om jeg bestemt ville ønske, at jeg havde et par af dem tilbage (min Range Rover Classic fra 1995 og min Porsche 911 Turbo fra 2001, for eksempel), er den, jeg virkelig længes mest efter, min E55.

For fuldt ud at forstå min situation med E55’eren skal man ligesom forstå, hvor jeg var i livet, da jeg fik den. Jeg var lige blevet færdig med college, jeg var lige begyndt at tjene penge, og jeg købte alle mulige relativt billige biler, som jeg altid havde ønsket mig. I 2010 købte jeg en Toyota Land Cruiser fra 1995. I 2011 købte jeg en BMW M3 fra 1998. Så fik jeg en E55. Det år endte jeg med at købe fire biler mere – bl.a. en Lotus, en Cadillac CTS-V og en Mercedes G-Wagen. Ingen af disse kostede mere end 30.000 dollars.

Problemet var selvfølgelig, at selv om disse biler var relativt billige, havde jeg ikke rigtig råd til at have dem alle sammen. Så jeg købte en, kørte lidt i den, udlevede kortvarigt min barndomsdrøm om at have den, og gik så videre til den næste. Dengang levede jeg i frygt for, at staten Georgia ville komme efter mig for at drive en ulovlig bilforretning (selv om jeg tabte penge, nogle gange betydeligt, på hver enkelt bil).

Det er klart, at jeg ikke blev alt for knyttet til nogen af disse biler, men jeg flyttede dem gladeligt videre så hurtigt som muligt, når tiden kom til at skaffe noget andet. I de fleste tilfælde gav det mig mulighed for at tilbringe mere end nok tid med hver enkelt bil til at indse, at ingen af dem virkelig levede op til mine forhåbninger og forventninger. Men i tilfældet med E55’eren solgte jeg den for hurtigt. Jeg havde mulighed for at købe en sjælden 500E til en meget lavere pris, jeg tog den, og jeg solgte E55’eren til en advokat i Atlanta-området. Det hjemsøger mig stadig som en stor fortrydelse.

Så du undrer dig måske over, hvorfor du præcis savner den så meget? Det er jo trods alt den uelskede E-Klasse AMG – efter min egen indrømmelse.

Her er grunden: Selv om den oprindelige E55 ikke var så speciel som 500E eller så hurtig som de senere E-Klasse AMG-modeller, var den enormt underspillet, enormt subtil og fri for alle de moderne belastninger, som de senere Mercedes-modeller havde. Der er intet rulle-hjul til COMAND-systemet. Der er ingen radarpilot, ingen finurlig luftaffjedring, ingen “aktiv karrosserikontrol” og ingen sidepuder, der pustes op, når man kører ind i et sving. Der er bare en simpel bil, som ingen har mistanke om, at den er hurtig, med en V8-bil med naturlig indsugning, der yder 349 hestekræfter. Ikke nok til vanvittige hastigheder efter moderne standarder, men hurtig nok til virkelig at have det lovligt sjovt.

Interessant nok ejede jeg den næste generation af E-Klasse AMG – en E63 AMG Wagon fra 2007, som jeg fik under en vanvittig bilkøbstogt i 2012. Og selv om den var vidunderlig, virkede den også lidt mere, end jeg ønskede. Den havde en masse af de tekniske dimser, som min E55 fra 2001 ikke havde, og den havde også en 6,2-liters V8’er, som tilsyneladende er tilbøjelig til at få massive motorfejl. Den var også upålidelig og dyr at arbejde på. Og desuden, hvem har brug for 500 hestekræfter? Jeg solgte min E63 AMG Wagon, og jeg fortryder det kun en lille smule. Men jeg fortryder at jeg kom af med min E55 MEGET.

Jeg fortryder især salget, fordi min E55 var uberørt på en måde, som de bare ikke er det længere. Den havde få kilometer, og den var enormt velholdt, med meget lidt slid inde eller ude. Jeg har holdt øje med den på Carfax, og advokaten jeg solgte den til har kørt meget med den – som de fleste E55 ejere. Det virker som om, at det ikke længere er muligt at finde et uberørt eksemplar som den, jeg havde.

Interessant nok kom alle disse minder om min E55 tilbage for et par uger siden, da jeg besøgte Jay Lenos garage for at optage et afsnit af hans show. Da han viste mig rundt i sin samling – Corvette ZR1, Lamborghini Miura, McLaren F1, McLaren P1, Carrera GT – pegede han på noget, som jeg genkendte meget: en Mercedes E55 AMG fra 2002, i uberørt stand, parkeret mellem en 300SEL 6.3 og en 300SL Gullwing. Tilsyneladende har Jay også et blødt punkt for denne E55 AMG.

Nu, hvis jeg bare kunne overtale ham til at sælge den til mig. Find en Mercedes-Benz E 55 AMG til salg

Doug DeMuro er biljournalist og har skrevet for mange online- og magasinpublikationer. Han har engang ejet en Nissan Cube og en Ferrari 360 Modena. Samtidig.

MERE FRA OVERSTEER:
Er en Cadillac CTS-V Wagon en god familiebil?
Ja, Amerika fik engang en Audi RS6
Der er en NASCAR til salg på Autotrader for 24.000 dollars

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.