Hvert år i første runde af NFL Draft meddeler kommissæren, umiddelbart efter at han har offentliggjort et holds valg, det næste hold, at de er i gang med at vælge. I 2003 havde Minnesota Vikings et kommunikationsproblem og missede at foretage deres valg i første runde på plads nr. 7. Her er, hvad der skete, herunder hvordan valgsnakken gavnede Vikings og Baltimore Ravens i årevis.

Vikings missede deres plads i NFL Draft 2003

I 2003 havde Minnesota Vikings det syvende valg i NFL-draften. @longsnapsranked minder os om, hvad der skete. https://t.co/7VCcPxdEJp #Vikings #NFLDraft

– ONSIDEVIEW.COM (@theonsideview) April 23, 2018

Da Minnesota Vikings gik ind i NFL-draften i 2003 havde de behov på tværs af pladserne. Da de kom fra en 6-10 sæson, erkendte cheftræner Mike Tice, at holdet med det samlede valg nr. 7 havde en mulighed for at vælge en spiller, der kunne få en øjeblikkelig indflydelse.

Mens de første hold foretog deres valg, var Vikings samtidig i handelsdrøftelser med tre hold – Baltimore, Jacksonville og New England. Da Vikings’ valg i første runde nærmede sig, indgik Minnesotas embedsmænd en aftale med Ravens, som ville give Baltimore mulighed for at hoppe tre pladser op fra nr. 10 og vælge den eftertragtede quarterback Byron Leftwich som nr. 7. Vikings ville glide til nr. 10 og modtage Baltimores valg i fjerde og sjette runde.

Ifølge Minnesotas embedsmænd afleverede Vikings deres kort til NFL-embedsmændene med angivelse af handlen med lidt over et halvt minut tilbage af deres 15-minutters tidsfrist. Desværre havde ligaen ikke modtaget bekræftelse fra Baltimore på deres side af handlen. Ravens erkendte, at handlen var aftalt, men havde ikke talt med en ligaembedsmand for at bekræfte handlen.

Da tiden udløb, tog Vikings et “pass” og blev informeret om, at de ville få lov til at foretage deres valg på et hvilket som helst efterfølgende tidspunkt.

Andre hold skynder sig ind for at foretage deres valg

7 DAGE TIL KICKOFF!
Nr. 7 Byron Leftwich var den mest undervurderede spiller i #Jaguars historie. pic.twitter.com/9bRWQIB01b

– Ryan Day (@ryaneatscake) August 30, 2018

Da Vikings annoncerede, at de ikke var klar til at foretage deres valg, kastede andre hold sig over dem. Jacksonville Jaguars skyndte deres kort op til scenen, hvor det blev annonceret, at de havde valgt Byron Leftwich, hvilket ødelagde Ravens’ planer. Det sluttede ikke der.

Momenter senere, da det gik op for dem, at Vikings stadig ikke var nået frem til scenen, skyndte Carolina Panthers deres valg frem, hvor de valgte offensiv tackle Jordan Gross fra Utah. Ravens skulle efter planen foretage det næste valg.

I stedet traf Minnesota sin beslutning, meddelte det til ligaens embedsmænd, og den blev godkendt. Med valg nr. 9 i NFL-draften i 2003 valgte Vikings defensive tackle Kevin Williams fra Oklahoma State. Valget i første runde var måske gennemført, men det offentlige relationsmareridt var først lige begyndt.

Da en journalist senere spurgte Tice om den forvirring, der resulterede i, at hans hold rykkede to valg, sagde han: “Jeg er pissesur. Der er ingen anden måde, jeg kan sige det på.”

Hvad skete der med de picks, der var involveret i Vikings’ forvirring?

Lad os se den Terrell Suggs intro igen. 🔥🔥🔥 pic.twitter.com/pBchPMbjwG

– Baltimore Ravens (@Ravens) October 1, 2017

Så set i bakspejlet er Minnesotas NFL Draft-blunder fra 2003 faldet godt ud for både Vikings og Ravens. Kevin Williams spillede 11 sæsoner i Minnesota, kom på All-Rookie-holdet i 2003 og blev valgt til All-Pro seks gange. Han gik på pension i 2015 efter et par sæsoner i Seattle og New Orleans.

I stedet for at få deres førstevalg i Leftwich valgte Ravens Terrell Suggs, som eksploderede på scenen i sin rookiesæson med 12 sacks, fire fumble recoveries og en interception. Han spillede 16 sæsoner i Baltimore, blev årets forsvarsspiller i NFL i 2011-12, deltog i syv Pro Bowl-kampe og var en integreret del af et hårdt Baltimore-forsvar, der var med til at vinde Super Bowl i 2013. Utroligt nok spillede Suggs i 2019 og vandt sin anden Super Bowl med Kansas City Chiefs.

Leftwich kom på All-Rookie-holdet i sin første sæson i Jacksonville, hvor han spillede fem sæsoner. Han spillede for fire forskellige hold i sine sidste fem sæsoner, inden han gik på pension i 2012.

Jordan Gross spillede hele sin 11-årige karriere hos Panthers, hvor han fik All-Pro-hæder i 2008 og kom med i tre Pro Bowl-kampe. Han trak sig tilbage i 2013.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.