Advertisements

Hvis du rejser mellem Buenos Aires og Uruguay, selv for en dagstur, er der gode chancer for, at du i det mindste vil overveje at tage færgen over Río de la Plata. Dan & Jeg har gjort det et par gange, og det er meget nemmere end man skulle tro. Det er også meget hurtigere end at flyve mellem landene, når man tænker på den tid det tager at komme til lufthavnen, sikkerhed osv.

DET GRUNDLÆGGENDE

Buenos Aires (BA), Argentina ligger ret tæt på Uruguay, kun adskilt af Río de la Plata. Derfor er en almindelig og bekvem måde at komme mellem BA og Uruguay på at tage færgen, som generelt kaldes “BuqueBus”, mellem de to lande.

IMG_6840.jpeg

Busy BA…

IMG_7295 2

Til det søvnige vestlige Uruguay…

Faktisk afgår færgerne flere gange om dagen mellem BA og Colonia, Uruguay og BA og Montevideo, Uruguay og retur. Rejsen til Colonia tager lidt over en time, mens rejsen til Montevideo tager ca. 3 timer.

De tre færgerederier

Der er tre færgeselskaber, der kører på BA/Uruguay-ruten fra 2019 – BuqueBus, SeaCat og Colonia Express. Kort sagt afgår alle fra BuqueBus’ terminaler, og ofte køber du en billet til en færge, men bliver sat på en anden færge. Det er dog mere almindeligt, at det sker, når du køber en billet til SeaCat eller Colonia Express og bliver placeret på BuqueBus (snarere end omvendt).

BuqueBus

BuqueBus er den største af færgerne og transporterer mange mennesker og biler. Da det mere er et skib end en båd, er turen ganske jævn, selv på barske dage, hvilket gør den til det bedste valg for dem, der er modtagelige for søsyge. Den mindede mig faktisk om en af de store færger, der sejler mellem de græske øer. De fleste BuqueBus-færger har mindst to etager til mennesker, med walk-in Duty Free-butikker og en café, der serverer mad og drikkevarer. Siddepladserne er generelt i flystil og rummelige, og der er masser af plads til at opbevare personlige ejendele. Ud over siddepladserne i flystil er der normalt et par borde i nærheden af caféen.

SeaCat

SeaCat er ofte billigere end BuqueBus, og deres egne mærkebåde er meget mindre. SeaCat-færgen transporterer ikke køretøjer, og da den er lille, er den mere ujævn end den store BuqueBus. Siddepladserne er i flyselskabets Economy-stil med minimal plads til personlige ejendele. Der er som regel en lille toldfri butik på SeaCat og en lille salgsbod.

Colonia Express

Colonia Express er den mest moderne af de tre færger, og den er også den mindste og den hurtigste. Det er faktisk mere en speedbåd end en færge. Da den er lille og hurtig, foretrækker nogle mennesker den til den kortere rejse. Colonia Express rygtes dog at have en ujævn tur (et problem, hvis man bliver søsyg), og hvis der er dårligt vejr, bliver den ofte aflyst. Jeg har aldrig taget Colonia Express, så jeg kan ikke stå inde for den tur, den tilbyder. Den ser dog meget elegant ud!

KØB AF EN BILLET

Det første skridt i forbindelse med at tage færgen mellem BA og Uruguay, uanset hvilket selskab der er tale om, er at købe en billet. Billetter kan købes samme dag i BuqueBus-terminalen; det er dog ret nemt at købe en billet online, og det kan anbefales, da de kan blive udsolgt. For at købe en billet skal du besøge BuqueBus’ websted (eller et af de andre selskabers websteder, der er anført nedenfor), indstille sproget til engelsk, hvis du ikke taler spansk, og indtaste destination og returdato; det er meget ligetil. Webstedet vil derefter bede dig om at oprette en konto, hvilket er nødvendigt for at afhente dine billetter.

For at fuldføre købet skal du indtaste dine pasoplysninger og betale med kreditkort. Som det er tilfældet med mange transportmidler, stiger billetpriserne generelt, jo tættere du kommer på afgang. Du bør modtage et link til dine billetter via e-mail inden for 24 timer. Udskriv dem inden afrejse, og voila! Bemærk – da vi sidst tog BuqueBus i november 2018, var der ingen, der brugte deres mobiltelefon til at hente billetterne; alle printede dem ud.

CHECKIN OG BAGAGE

IMG_6937

Checkin på BuqueBus-terminalen i BA.

På afrejsedagen skal du ankomme til BuqueBus-terminalen mindst en time før afgang (BuqueBus anbefaler 2 timer) og fremvise din udskrevne billet ved indtjekning sammen med dit pas. Og ja, pas er påkrævet, selv for dagsture mellem landene.

Sidebemærkning – alle færgeterminaler for BuqueBus, SeaCat og Colonia Express, omtales som BuqueBus-terminalen. BuqueBus-terminalen i BA ligger i Puerto Madero, BuqueBus-terminalen i Colonia er kendt af alle i området, og BuqueBus-terminalen i Montevideo ligger nær den gamle byhavn (meget tæt på Mercado del Puerto).

Når du ankommer, vil en billetagent erstatte din trykte billet med en side med blå billetter, der indeholder dit navn og dine oplysninger. Hvis du har bagage, der skal kontrolleres, vil den blive mærket og kontrolleret her! Og det er ligesom i en lufthavn – læg din taske på vægten, og billetagenten mærker din taske.

Og om bagagebemærkningen står der på BuqueBus’ hjemmeside, at det er tilladt at medbringe 1 indchecket bagage på op til 20 kg og 2 håndbagage stykker bagage. I praksis så jeg dog ikke, at dette blev strengt håndhævet, men, vi rejste på en stor BuqueBus-færge. Jeg ville være mere forsigtig på de mindre færger. Til orientering havde vi hver især fulde kufferter, som vi tjekkede ind, og vi havde hver især en rygsæk med. Jeg havde også en Longchamp-taske med. Ingen sagde noget om mængden eller vægten af vores bagage.

TOLD

Når du har checket ind og fået de blå billetter, skal du gennem tolden, som består i at køre al din bagage gennem en røntgenmaskine. Den er lige oppe ad trappen i BA-terminalen. Det gik ret hurtigt, og jeg så ikke nogen blive stoppet, men tilsyneladende er de særligt interesserede i at stoppe folk med forbudte madvarer – såsom råt kød osv. Tjek de seneste toldoplysninger om forbudte fødevarer.

IMG_6941

Told.

IMMIGRATION

Direkte efter toldvæsenet er Immigrationen. Stil dig op i kø, som du ville gøre i lufthavnen. Først kommer det land, du rejser fra. Derefter, lige efter, det land, du rejser ind i. Bogstaveligt talt deler de argentinske og uruguayanske immigrationsbetjente en kabine, så det er super nemt! Jeg har bevæget mig mellem Argentina og Uruguay 3 gange via BuqueBus, og jeg er aldrig blevet stillet spørgsmål af nogen af de to embedsmænd. Jeg vil bemærke, at begge lande stempler dit pas. Som sådan skal du sikre dig, at du har nok plads i dit pas. Hvis du f.eks. skal på en dagstur til Colonia fra BA, skal du have plads til 5 passtempler bare til dagsturen!

IMG_6942

Linjer til Immigration. Vi har aldrig set en kø i BA, men der er ofte en i Colonia, især på de sene afgange om aftenen for dagsturisterne.

VENTE PÅ AFGANG

Når du har checket ind og klaret told og indvandring, er det tid til at vente på færgen! I BA er der et ret fint venteområde med masser af siddepladser, fine toiletter, en lille café og en lille gavebutik. Vi gik ikke om bord før det tidspunkt, hvor vi skulle afgå, men folk begyndte at stå i kø for at gå om bord ca. 20 minutter i forvejen. Jeg gætter på, at de ville have de vinduespladser! Og for at gøre det klart, at det normalt er nødvendigt at stille sig i kø, hvis man vil have en vinduesplads.

IMG_6947

Restaurant/loungeområde.

IMG_6948

Masser af skilte på spansk og engelsk.

IMG_6951

Mere venteværelse.

Jeg har ikke været i færgehavnen i Montevideo, men i Colonia svarer det til BA, bare mindre. Jeg vil også bemærke, end ved afrejse fra Colonia er færgehavnen betydeligt mindre end i BA, og der er mange mennesker på en lille plads. Som sådan ville jeg nøje overholde den tidsramme, som de uruguayanske embedsmænd foreslår med hensyn til at nå færgen til BA. Den sidste færge på dagen er særligt kaotisk, da dagsturisterne tager af sted for at tage tilbage til BA.

TUREN

Turen mellem Argentina og Uruguay er temmelig begivenhedsløs, og der er virkelig ikke så meget at se. I både BuqueBus og SeaCat er der siddepladser i flyselskabsstil med først til mølle- og først til mølle-stilling. Hvis du vil have en vinduesplads, skal du stille dig tidligt i kø.

IMG_6974

Bording!

IMG_6976

Almene siddepladser – ligner lidt et fly.

Ud over siddepladserne åbner kort efter afgang den toldfrie butik, som var på to hele etager i min BuqueBus! Der var også to snackbutikker i min BuqueBus, som serverede et begrænset udvalg af slik, chips, drikkevarer (herunder vin og øl) samt sandwiches og salater, og der var endda et par varme varianter af varm mad. Kreditkort blev accepteret for selv mit lille køb af vand og en småkage.

IMG_6982

En del forskellige siddepladser.

IMG_6984

Den Express Bar, der serverer mad og drikkevarer.

IMG_6986

Duty Free Shop.

IMG_6987

En del mærkelige siddepladser bagerst i båden.

IMG_6988

2 etager.

IMG_6992

En lille spillerum.

IMG_6994

En anden cafe med to go snacks.

IMG_6996

Måtte have en Alfajore, inden jeg forlod Argentina! Heldigvis solgte de dem på båden!

AFSKED FRA FÆRGEN

Når færgen når sit bestemmelsessted, går alle af båden, og bagagen lægges på et transportbånd, ligesom i lufthavnen, bare lidt hurtigere. Tag din taske op, send den gennem toldmaskinen igen, og så er du på vej!

IMG_7001

Afgang fra færgen. Ikke særlig glamourøst…

IMG_7003

Hentning af vores bagage.

Udforskning af byen

I BA ligger færgeterminalen i hjertet af byen, og der vil være taxaer, der venter udenfor. Uber fungerer også. Som sådan er det ret nemt at komme til din destination. Du kan også gå til de fleste steder i Colonia (bare pas på trafikken!).

IMG_7007

Færgeterminalen i Colonia. Elskede at blive budt velkommen af blomstrende jacarandatræer!

I Colonia ligger den gamle bydel ca. 10 minutters gang fra færgeterminalen, og næsten alle vil gå denne tur; følg mængden. Hvis du skal længere væk fra Colonia, anbefaler jeg, at du bestiller en bil til at hente dig på forhånd eller planlægger at leje en bil. Colonia ligger ret afsides, og hverken Uber eller taxaer er der rigeligt af.

FÆRGE FRA TIGRE TIL CARMELO

Jeg vil også nævne, at der er en anden færge – Cacciola-færgen – til Uruguay fra Tigre (et kvarter ca. en time uden for BA) til Carmelo, Uruguay, en time vest for Colonia. Jeg har ikke brugt denne færge, men de har en hjemmeside. Selv om vi boede i Carmelo, tog vi færgen til Colonia og en bil til Carmelo (til en pris på $100 US), da denne færge ikke kørte torsdag morgen, da vi skulle rejse.

BuqueBus: Engelsk hjemmeside for køb af billetter.

SeaCat: Engelsk hjemmeside for køb af billetter.

Colonia Express: Engelsk hjemmeside for køb af billetter.

Cacciola Ferry: Websted for køb af billetter. Engelsk mulighed er usikker. Hvis dit køb ikke går igennem, betyder det sandsynligvis, at færgen ikke sejler på den pågældende dato.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.