Opdateret 11. februar 2017 | Infoplease Staff
sydsudans uafhængighed

En sydsudanesisk mand fejrer sit lands uafhængighed. Kilde: Der er 196 lande i verden i dag.

Der er 196 lande i verden i dag.

Medmindre man ikke tæller Taiwan med?

Taiwan betragtes ikke som et officielt land af mange, hvilket ville bringe tællingen ned på 195 lande. Selv om Taiwan fungerer som et uafhængigt land, er der mange lande (herunder USA), der ikke officielt anerkender det som et sådant. Da Folkerepublikken Kina betragter Taiwan som en udbryderprovins af Kina, har lande, der ønsker at opretholde diplomatiske forbindelser med Kina, været nødt til at afbryde deres formelle forbindelser med Taiwan (mere end 100 lande har dog uofficielle forbindelser med Taiwan).

Hvor mange lande er medlem af FN?

193 lande er FN-medlemmer. Undtagelserne er Taiwan (i 1971 fortrængte FN Taiwan og erstattede det med Folkerepublikken Kina) og Vatikanstaten. Kosovo er endnu ikke medlem. De nyeste FN-medlemmer er Schweiz (2002), Montenegro (2006) og Sydsudan.

Hvilke er verdens nyeste lande?

Verdens nyeste land er Sydsudan, som blev uafhængigt af Sudan den 9. juli 2011. Før det var det nyeste land Kosovo, som erklærede sig uafhængigt af Serbien i februar 2008. Montenegro blev et land i juni 2006 efter at have skilt sig ud fra Serbien. Siden 1990 er der opstået 29 nye nationer. Mange af disse er opstået efter Sovjetunionens sammenbrud (14 lande) og det tidligere Jugoslaviens opløsning (7 lande). Se vores guide til nye nationer.

Er der stadig nogen lande, der har kolonier?

Der er 61 kolonier eller territorier i verden. Otte lande opretholder dem: Australien (6), Danmark (2), Nederlandene (2), Frankrig (16), New Zealand (3), Norge (3), Det Forenede Kongerige (15) og USA (14). Se Territorier, kolonier og afhængigheder for en liste over verdens kolonier og hvilke lande der administrerer dem, s. 663.

Er der stadig territorier i verden, som mere end ét land gør krav på?

Der er seks større omstridte territorier i verden: Gazastriben og Vestbredden, Paracel-øerne, Spratly-øerne, Vestsahara og Antarktis (omkring et dusin nationer har gjort krav på dele af det). Derudover er der utallige andre territoriale stridigheder i hele verden, hvoraf mange havde resulteret i igangværende væbnede konflikter.

Globale politiske, økonomiske og sociale fakta Landestatistik i overblik

.com/ipa/0/9/3/2/2/8/7/A0932875.html

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.