Gennem en korrekt kost kan vi nemt vedligeholde og styrke vores knogler og led ved at følge den rette kost. Den rigtige måde er at opretholde en afbalanceret kost med et højt indhold af proteiner, vitaminer og mineraler og være særlig opmærksom på de fødevarer, der fremmer ernæringen af knogler og ledvæv. Det er også vigtigt at undgå fødevarer af syntetisk oprindelse, forkogte og forarbejdede fødevarer.

For at opnå et godt helbred for leddene er det altid bedst at vælge uforarbejdede, rå, økologiske og sæsonbestemte fødevarer. Den måde, vi tilbereder dem på, bør også tages i betragtning. Dampning er den bedste metode, da den bevarer næringsstoffernes integritet, men bagning kan også være en god mulighed. Andre måder at tilberede fødevarer på kan ødelægge deres essentielle bestanddele.

Væsentlige næringsstoffer til vedligeholdelse og forbedring af led og knogler omfatter mineraler som calcium, fosfor, svovl, silicium, magnesium og forskellige former for vitaminer. I dagens artikel vil vi fokusere på sidstnævnte.

Vitamin C

Vitamin C er ikke blot en fantastisk antioxidant, men også en fantastisk regenererende faktor for vævene i vores organisme. Det gør det til en af de bedste allierede til pleje af vores brusk. Desuden spiller det en vigtig rolle i produktionen af kollagen, som er et grundlæggende element i genopbygningen af brusk. På den anden side hæmmer dette vitamin sammen med omega-3-syrer de processer, der forårsager inflammation i kroppen

Vi kan finde dette vitamin i frugter som citron, appelsin, kiwi, rød peberfrugt og solbær. Vi har dog også mulighed for at indtage det i kollagen-ledtilskud sammen med magnesium og C-vitamin, hvilket er en fantastisk cocktail mod ledsmerter og forebyggelse heraf.

Vitamin D

Vitamin D er lagret i fedtvævet og spiller en meget vigtig rolle i optagelsen af calcium. Det spiller således en grundlæggende rolle i dannelsen af skelettet. Det er også involveret i syntesen af proteoglykaner, som er vigtige i biokemien i gigtbrusk.

Det kan fås fra fødevarer som laks, æg eller produkter som tun eller sardiner på dåse. Det dannes også i huden ved at solbade lidt hver dag.

Vitamin A

Vitamin A er også en af de store antioxidanter og et af de mest gavnlige elementer til pleje af vores væv.

Vitamin A findes i fødevarer som gulerødder, græskar, peberfrugter, tomater, melon, søde kartofler…

Vitamin K

Vitamin K hjælper med at forynge leddene, og der er tegn på, at et øget indtag af fødevarer, der er rige på dette vitamin, er til gavn for personer med slidgigt.

Vitamin K findes i fødevarer som grønkål, broccoli, spinat og rosenkål.

Vitamin E

Vitamin E er en anden vigtig antioxidant, der forhindrer degeneration af ledbrusk, hvilket forbedrer beskyttelsen af ledbrusk betydeligt og bidrager til at bevare den.

Vitamin E kan indarbejdes i vores kost ved at spise nødder (især valnødder) og nogle frø.

Et særligt tilfælde, kollagentilskud med magnesium og C-vitamin

Hvis du har problemer med at indarbejde de næringsstoffer, der er nødvendige for at passe på din knogle- og ledsundhed, i din kost eller blot har brug for en forstærkning til vedligeholdelse af dine led, er en af de bedste muligheder kollagentilskud til leddene med magnesium og C-vitamin, såsom Collagen+.

Collagen udgør en tredjedel af proteinet i vores led, sener, ledbånd og knogler, hvilket giver dem fleksibilitet og bevægelighed. Kombinationen af hydrolyseret kollagen (som letter optagelsen) med magnesium og C-vitamin gør Collagen+ til den bedste allierede for din ledsundhed. Du vil beskytte din knoglesundhed og styrke din brusk og dine sener.

Med erfaring inden for fødevaresektoren siden 1979 er Bamboolabs en ung virksomhed, hvis mål er at udvikle ernærings- og sportstilskud af højeste kvalitet.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.