Det seneste år har været fyldt med trendsættende højder og lad os håbe, at vi aldrig mere ser dem igen-lavninger.

Vi tog vores drilagtige kamme frem, da American Idols Justin Guarini, Austin Powers’ Beyonce Knowles og popdivaen Whitney Houston lod deres ‘fros’ vise sig.

Vi iførte os vores fars slips, a la punk-pop-præstinde Avril Lavigne. Vi havde vores glattejern på, a la Chelsea Clinton.

Vi besluttede os for, at det stadig var hip at holde fast i militærlooket. Vi gik med stilethæle med spidse tæer, selv om runde tæer også var smarte. Vi valgte at bruge romantiske bluser med frynser og kaldte vores indre Laura Ingalls Wilder frem og hoppede med på prærie-looket. Vi valgte chunky, hyggelige trøjer og superlange tørklæder.

Hvorvidt vi kunne lide dem eller ej, holdt vi øje med modetrendsene, og mens nogle allerede er fløjet af stilradaren (turkis, hvide pumps, underkjole), bliver andre hængende (newsboy-hatte, hobo-tasker, krympede blazere).

Her er et tilbageblik på den måde, vi gik på:

Fond farvel: Modeverdenen oplevede pensionering og død af nogle af sine største kunstnere.

“Jeg har levet for mit erhverv og gennem mit erhverv”, sagde Yves Saint Laurent, da han gik på pension efter næsten 50 år i modebranchen i januar. “Jeg vil gerne takke jer alle for at have været trofaste over for mine shows, for at have støttet, forstået og elsket mig.”

Oscar de la Renta tog sin sidste bue på Balmain couture runway i juli. Den legendariske designer Bill Blass gik bort den 12. juni.

Baretter og hatte: Roots-baretten — båret af de amerikanske atleter ved åbningsceremonien — blev det mest populære produkt ved disse lege. Københavnerne stod i kø ved daggry for at købe en.

Hovederne var dækket af hatte, fra baretter og newsboys til brede, fløjlsagtige hatte med bred kant og Kangols. Jennifer Lopez, Britney Spears, Cameron Diaz, Christina Aguilera og Gwyneth Paltrow var med i spidsen.

Nye looks: Chelsea Clinton forbløffede paparazzierne med sit glatte hår og tunge øjenmakeup, da hun sad forrest i midten sammen med Paltrow og Madonna til forår/sommer Versace-showet.

I mellemtiden udløste CNN-kommentator Greta Van Susteren selv lidt af et mediecirkus, da hun optrådte på tv med en ny øjenoperation.

Store tabere: Chanel-designer Karl Lagerfeld tabte 96 pund på en skræddersyet diæt, og skuespillerinderne Brittany Murphy, Christina Ricci, Jennifer Connelly og Renee Zellweger blev skræmmende tynde.

Til glæde for mange ikke-modeller/skuespillerinder viste det sig imidlertid, at større var bedre. Film (“My Big, Fat Greek Wedding”, “Real Women Have Curves”), tv-serier (“Anna Nicole”, “Less Than Perfect”) og Broadway-hits (“Hairspray”) samt et nyt plussize-magasin, Grace.

Bedst klædt: Halle Berry’s Oscar-kjole, et ekstraordinært nummer fra Elie Saab, var lige så mindeværdig som hendes tale som bedste skuespillerinde.

Kim Cattrall’s abrikosfarvede Eric Gaskin’s matte jerseykjole var en vinder ved Golden Globes.

Debra Messing scorede gang på gang – i en Oscar de la Renta-kjole ved Golden Globes-uddelingen, i en sort Michael Kors-kjole med blonder på forsiden ved Emmy-uddelingen og i en hvid Alexander McQueen-kjole ved VH1/Vogue-prisuddelingen.

“Sex and the City”-medstjernerne Sarah Jessica Parker i en hvid Narciso Rodriguez-kjole med empire-bælte ved premieren på hendes tv-serie og Cynthia Nixon i Chaiken ved Emmy-uddelingen viste, at graviditet er sexet.

Oprah Winfrey begejstrede publikum i sin korset Bradley Bayou Emmy-kjole.

Accessories: Kvinderne gik amok for YSL’s hobo-taske, som blev udsolgt på én dag i Paris og London.

Winona Ryder forsøgte at få småpigehovedbånd til at se uskyldige ud, mens hun stod for retten for butikstyveri.

Den unge popstjerne Lavigne fik pigerne til at plyndre mænds garderobeskabe for slips.

Smith førte an i angrebet om små hunde som tilbehør med sin elskede Sugar Pie, mens andre – fra Natalie Portman til Reese Witherspoons “Legally Blonde”-karakter Elle Woods – bar hunde i deres tasker.

Stort var helt sikkert bedre, når det kom til smykker. Små ørestikker blev overset til fordel for lange, tynde, dinglende øreringe eller perleformede lysekroner. Knowles gjorde en stor guldørering i guld cool i “Austin Powers”:

Hår: Årets hårfarve var pink – Kelly Osborne gjorde det i “The Osbournes”; Jennifer Garner gjorde det i “Alias”; Nikki McKibbin gjorde det i “American Idol”; popprinsessen Pink gjorde det blandet med blond.

For mændene,

“Today”-vært Matt Lauer mødte op på arbejde med en superklippet militærfrisure, som fik seerne til at være splittet på midten om dens berettigelse. Lauer siger, at det beskårne look var et forebyggende angreb på hans tynde lokker.

Så var der dem, der slet ikke havde noget hår. Smallvilles Michael Rosenbaum blev skaldet for at spille Lex Luthor; Vin Diesel holdt sit hoved barberet til “XXX”; Mathew St. Patrick var hårløs i “Six Feet Under”; og “The Shield”-stjernen Michael Chiklis blev glat som en kugle.

I mellemtiden var der flere skuespillere, der havde en masse ansigtshår. Brad Pitt formåede at forblive sexet midt i det skrappe hår. Antonio Banderas, Tom Cruise, Ethan Hawke og Russell Crowe lod alle barbermaskinen blive hjemme.

Gyldne gloser: Den solbrune farve var tilbage – tænk på Donatella Versace, Jennifer Lopez og Donna Karan. Men i år begyndte folk endelig at lytte til alle advarslerne om hudpleje og stod i kø for at få solbrændt solbrændt hud.

Nyt lavpunkt: I år er jeans med lavt snit blevet rigtig, rigtig, rigtig, rigtig lave. Med Spears som forkæmper blev kigger-strengsange til et modeudtryk.

Bringing up baby: Graviditet blev moderne med mødre som Parker, Kate Moss, Elizabeth Hurley og Posh Spice, der fødte i år.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.