Er du lige blevet færdig med universitetet? Åh, de steder du kommer til at gå! Og også: de mennesker, du kommer til at date!

Dating i den virkelige verden er en smule – okay, meget anderledes end dating på college. Reglerne ændres i det øjeblik, du afleverer nøglerne til dit kollegieværelse. For at hjælpe dig med at absorbere kulturchokket, får du her de vigtigste tips, som du skal bruge for at forberede dig på denne nye virkelighed.

Billedet kan indeholde: Lauren Storm, Hayden Panettiere, Lauren London, menneske, person, plante, blomsterarrangement og blomst

Du bliver nødt til at gøre dig lidt mere umage.

Møde folk på college er lige så simpelt som at gå til undervisning. Det er bogstaveligt talt alt, hvad du skal gøre for at møde folk. Hvis det ikke er din stil at gå til undervisning, er der et utal af andre måder at møde potentielle kærlighedsinteresser på – f.eks. ved at gå over gårdspladsen. At tage til den fest med din værelseskammerat. At studere på biblioteket i stedet for på dit værelse. Ikke for at gøre dig deprimeret (eller lyde som Princeton-mor), men aldrig mere vil du blive præsenteret for så mange enlige, tilgængelige muligheder for fyre og piger på din alder og med de samme interesser som dig.

Så, ja. Tingene vil blive lidt sværere fra nu af. Ikke umuligt! Men du bliver nødt til aktivt at gøre en indsats for at sætte dig selv i situationer, hvor du sandsynligvis vil møde folk. Hvis du flytter til en ny by, vil det være nemt – alle, du møder, vil være nye, og du er mere tilbøjelig til at sige ja til sociale invitationer, når du forsøger at etablere et socialt liv et nyt sted.

Hvis du bliver boende, så prøv at drage fordel af det udvidede sociale netværk, der kommer af, at en kernegruppe af mennesker (dig og dine collegevenner) forgrener sig, starter nye jobs, møder nye mennesker osv. Holder din kollega en fest? Deltag! Holder din værelseskammerats kollega en fest? Tag også til den. Det vil ikke kun give dig et sjovt socialt liv efter studiet, men du vil også konstant udvide dit netværk og møde nye (potentielt single, potentielt interessante) mennesker.

Se mere

Det er selvfølgelig udmattende at have et arbejde – hvilket betyder, at du faktisk vil være mindre interesseret i at gå til fester hver aften, end du var i college. Men uanset om det er en sammenkomst, en aktivitetsgruppe, en bogklub eller en tilmelding til online dating, så er du nødt til at gøre dig umage og prøve, hvis du vil møde nogen, hvis du vil. For det vil aldrig mere være så let som at gå over pladsen.

Mennesker vil have lorte-lejligheder.

Du vil sandsynligvis tilbringe mindst én nat i løbet af de næste fem år på en luftmadras ved siden af en plastikkasse fra containerbutikken, der fungerer som natbord, og ligge vågen til lyden af en gammel mands lammende hoste i en fjern, fjern, fjern del af byen. (Men det vil sikkert være det hele værd, selv om du næste morgen skal bruge kortfunktionen på din telefon for at finde ud af, hvor pokker du er.)

Du skal på rigtige dates.

Sådan fungerer dating på universitetet: Du møder nogen, du kan lide dem, du hænger ud en masse, fordi du bekvemt bor ikke længere end over campus og deler en kantine og har klasse kun en eller to gange om dagen, du hook op, og så, boom, du er dating.

Annoying voksne skemaer virkelig ikke tillader den slags romantisk enkelhed. Folk har job, skemaer og lejligheder på tværs af byen, hvilket gør det svært at finde en afslappet situation med at hænge ud.

Med andre ord: Du bliver nødt til at gå på date.

Ideen om at gå på date – selv at ANSØGE nogen om at gå på date – virker nok ret fremmed og måske lidt gammeldags. (Jeg havde i hvert fald aldrig været på date, før jeg blev student.) Men det er faktisk godt at invitere nogen ud på en date, for i den virkelige verden er dine chancer for at møde dem igen ikke altid lige så store, som da du plejede at dele kantine med alle på campus.

En date kan være en film, en drink, en kop kaffe, en tur for at se den seje udstilling på kunstmuseet, som du havde talt om, en hurtig tur til madvognene i frokostpausen, en lang gåtur. Og hvis I kan lide hinanden, planlægger I for en anden. Og en tredje og en fjerde …

Du bliver flad.

Du troede, du var flad på college, og det var du måske også – bortset fra at du sikkert også havde et pænt kollegieværelse, et cafeteria, hvor du kunne spise alt, hvad du ville, og et socialt liv, der mest bestod af gratis fester og arrangementer på campus.

Nu har du et voksenjob, men du har også husleje, der skal betales, dagligvarer, der skal købes, og barregninger, der skal betales. Og de fleste, hvis ikke alle dine venner er i samme båd.

Når det kommer til dating, er de tidlige tyvere en vanskelig tid. Fyre er måske vant til tanken om at betale for deres dates måltider, drinks og billetter, men det er muligt, at de fyre, du dater efter college, ikke har råd til at være ridderlige. Det er fint nok, for vi er i 2013, og du er mere end i stand til at tage imod det.

Hvis du har en kæreste, kan du skiftevis dele regningen – en dag er det ham, der betaler, og en dag er det dig, der betaler. Hold dig til billigere restauranter (falafel kan være romantisk!), spil på forhånd, når I skal ud (det kan være romantisk at dele en flaske!), og hold øje med gratis arrangementer, f.eks. bogoplæsninger, gratis museumsdage, åbning af gallerier osv. (Frugalitet kan være romantisk!)

At have et job ændrer dit datingliv.

Du mødte en fyr, og han inviterede dig ud og tog dig med på restaurant, og samtalen var god, og efter maden gik I en tur, og han tog dit ansigt i sine hænder, og I kyssede hinanden, og det var SÅ magisk, og I blev ved med at kysse hinanden, og I blev ved med at kysse hinanden, og så kiggede I begge på jeres telefoner, og klokken var 23.00.M. og han skal være på arbejde kl. 7, og du bor en time væk og har stadig en rapport, der skal færdiggøres, så I tænker begge, at det er på tide at sige godnat. Du ser ham i weekenden.

Gap (ja, tøjbutikken) er praktisk.

En gang imellem vælger du ikke at gøre det ansvarlige og bliver ude hele natten, selv om du skal arbejde næste morgen. Hvilket er dejligt, for man er kun ung én gang, forstår du? Men så står du over for dilemmaet med at møde op på dit arbejde, hvor du desperat forsøger at blive set som professionel, i gårsdagens rynkede, let røglugtende tøj. Og det er her, Gap kommer ind i billedet, for Gap åbner kl. 9 om morgenen, og der er sikkert en Gap ikke langt fra dit arbejde. Det betyder, at du kan smutte ind og købe en ny skjorte, som du sikkert aldrig kommer til at bruge igen, men i det mindste vil dine kolleger ikke vide, at du har overnattet hele natten!

Dato rundt. Nej, seriøst.

For nogle mennesker er de første år efter studiet vanskeligere og mere tumultariske end selv ungdomsårene. (Det er stressende at finde ud af, hvordan man skal være voksen – en rigtig voksen – og samtidig finde ud af, hvad man vil have ud af livet: af sin karriere, af sine venner og af sine forhold. Så lad være med at lægge for meget pres på dig selv for at finde dit livs kærlighed lige nu, og behandl dating som både en sjov aktivitet og en læringsmulighed. Jo flere mennesker du dater, jo mere vil du lære om dig selv, og hvilken type person du ønsker at være sammen med i sidste ende. Du lærer både, hvem du er, og hvem du ønsker at date. (Og, lad os se det i øjnene: Undersøgelsen er ret sjov.)

-Skrevet af Chiara Atik for HowAboutWe

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.