Illustration af en kvindefod, tæt på.
Vi har talt med eksperterne for at finde ud af det (Billede: Ella Byworth for Metro.co.uk)

Det er sandsynligt, at du har hørt om folk, der kan få orgasme, når nogen rører ved en del af deres krop, der ikke almindeligvis betegnes som en erogen zone, men hvad med kropsdele så seksuelt splittede som fødder?

Fodfeticher er ret almindelige, og fødder er en meget følsom del af kroppen, men når vi hører fortælle om nogen, der rapporterer at have haft en orgasme gennem den del af deres krop, er der noget om lyder usandsynligt for at sige det mildt.

Ifølge eksperterne kan fodgasmer dog faktisk ske.

Dr Daniel Atkinson, GP Clinical Lead hos Treated.com, fortalte til Metro.co.uk, at fødders orgasmiske potentiale faktisk kan have meget at gøre med hjernen.

Han sagde: “Fødderne har en masse nerveender (lidt ligesom hænderne), og selv om de normalt ikke betragtes som en erogen zone, kan de for mange mennesker være ekstremt følsomme og er for nogle mennesker forbundet med seksuel nydelse.

Advertisement
Advertisement

‘Det mest kraftfulde seksuelle organ er hjernen, så hvis fødder er din “ting”, og du er i den rigtige situation med den rigtige person, så ja – det er muligt for nogle mennesker at få orgasme bare ved at få deres fødder rørt på en seksuel måde.’

Jessica Leoni, sex- og forholdsekspert med datingsiden IllicitEncounters.com, er enig i, at fodgasmer er mulige, men fastslog, at de ikke er almindelige.

Hun sagde: ‘Fødderne er en erogen zone, og det er ekstremt behageligt for mange mennesker at massere fødderne og slikke og slikke på tæerne.

‘Det er dog yderst sjældent, at man opnår orgasmer ved hjælp af fodmassage.’

en illustration af en person, der bærer lyserøde sko
Kunne fødderne være nøglen til at låse op for nye former for nydelse? (Billede: Ella Byworth)

Hun fremhævede også et specifikt tilfælde af en kvinde, der havde ‘regelmæssige orgasmer gennem fødderne’.

Hun sagde: ‘Der er et medicinsk tilfælde i Holland, hvor en 55-årig kvinde oplevede regelmæssige orgasmer gennem fødderne.

‘De orgasmiske fornemmelser – som opstod i hendes venstre fod – var pludselige, blev ikke fremkaldt af seksuel lyst eller tanker og opstod omkring fem til seks gange om dagen. Fornemmelsen rejste op ad hendes venstre ben til hendes vagina, og hun sagde, at oplevelsen føltes præcis som en orgasme, der opnås under sex.

‘Hun blev behandlet af neuropsykiateren Dr. Marcel D. Waldinger, som skrev en videnskabelig artikel om sagen.

‘Magnetiske resonansbilleder (MRI-scanninger) af kvindens hjerne og hendes fod viste ingen abnormiteter, selv om en anden test afslørede nogle forskelle mellem nerverne i hendes venstre og højre fod.

‘Stimulering af hendes venstre fod med en elektrisk strøm fremkaldte en spontan orgasme i den fod.

Illustration af en kvinde, der får en orgasme
Ja, det er muligt at få orgasme, når nogen rører dine fødder (Billede: Ella Byworth for Metro.co.uk)

‘Kvinden blev behandlet med en indsprøjtning af bedøvelsesmiddel i en af hendes rygmarvsnerver – den nerve, der modtager sensorisk information fra foden – og orgasmerne stoppede helt.’

Advertisement
Advertisement

Annabelle Knight, sexekspert hos Lovehoney, sagde: ‘Fodorgasmer er utroligt sjældne, og det er usandsynligt, at du vil være i stand til at opnå en orgasme ved hjælp af fodstimulering alene.

‘Den gamle praksis med refleksologi viser, at visse trykpunkter i dine fødder kan udløse seksuel ophidselse, men kun få eksperter mener, at dette er nok til at opnå en fuld orgasme.’

Hvis du stadig ønsker at udforske de erotiske muligheder i dine fødder, sagde Annabelle: ‘Det vigtigste trykpunkt at målrette er det bløde område af huden lige bag tæerne, men før du kommer til fodbuen. Dette sender signaler tilbage til kroppens kerne, hvilket øger stimuleringen af kønsorganerne og gør dig i humør til sex.

“Det er også værd at huske på, at fødderne er erogene zoner i sig selv med 7.000 nerveender – tænk på, hvor kildrende undersiderne af dine fødder er.

‘I stedet for at forsøge at opnå en orgasme i sig selv ved hjælp af fodleg, skal du behandle det som en sensuel del af dit samlede forspil – en foranstaltning til at opbygge stimulering og erotik.’

Hvad er det for noget med Foduge?

Feet Week er en uge, der udelukkende er dedikeret til fødder … som navnet nok afslører.

Vi tænkte, at vi alle kunne bruge noget at beskæftige os med under pandemien – og hvilket emne er bedre end fødder?

Fra den 4. maj til den 10. maj kan du finde artikler om alt, hvad fødder er, lige fra hvad det egentlig kræver at være fodmodel til hvordan det er at være professionel tåbryder.

Du kan læse alt vores indhold til Foduge lige her.

Følg Metro på vores sociale kanaler, på Facebook, Twitter og Instagram.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.