At købe en bil, der er mere end 200.000 km væk, er en risikabel satsning. Men det er stadig muligt at gøre en god forretning, og vi forklarer hvordan!

Køber du en bil mere end 200.000 km væk, skal du det? Eller er det bedre at afholde sig på trods af den attraktive pris, der vises? Selv om det er klart, at tærsklen på 200.000 km generelt ikke vækker tillid hos køberne, skal alle køretøjer, der har passeret dette stadie, ikke skrottes. Nogle køretøjer med et højt kilometertal er nemlig blevet omhyggeligt og regelmæssigt vedligeholdt, så de altid kan opfylde brugernes behov. Hvor er myten så henne? Og hvor er virkeligheden? Skal man undgå biler med mere end 200.000 kilometer på uret? For at finde ud af det skal du blot følge guiden.

KØB EN BIL OVER 200.000 KM: HVORDAN MAN IKKE GØR FORKERT?

Medmindre du har et solidt kendskab til mekanik, er det ikke let at vide, om en bil med mere end 200.000 kilometer er i god stand eller ej. I betragtning af de eksisterende usikkerheder bør køberen bede om at konsultere bilens vedligeholdelsesbog til sælgeren. Vi har faktisk set, at dette skridt er afgørende for at købe en brugt bil, der vil give os total tilfredshed. Når det er sagt, når det drejer sig om at købe en bil fra Southern California Mercedes Dealers, der kører mere end 200.000 km væk, er det måske ikke nok. I dette tilfælde skal der nemlig stilles flere spørgsmål opstrøms.

GASOLIN ELLER DIESEL? HVAD ER FORSKELLEN MELLEM DE TO?

Benzin og diesel er ikke det samme, når det handler om at købe en bil mere end 200.000 km væk. I den kollektive forestilling vil det blive sagt, at biler, der kører på diesel, er mere robuste. De er derfor mere tilbøjelige til at køre lange strækninger end benzinbiler. Alligevel er dette argument i dag ikke længere gyldigt.

Det er rigtigt, at bilingeniører nu fremstiller dieselmotorer, der kan udvikle eksponentiel effekt. Nogle 2,0-liters dieselmotorer kan køre op til 175 hestekræfter, hvilket indtil da var umuligt. Men jagten på ydeevne sker logisk nok på bekostning af bæredygtighed. Derfor kan dieselbiler i dag ikke køre 500.000 kilometer, som deres fjerne forfædre gjorde. Sammenfattende kan man sige, at dieselbiler i dag er underlagt betydelige begrænsninger, og at deres levetid er nøjagtig den samme som for benzinbiler.

KØB AF EN BIL MED HØJ MILEAGE: I betragtning af det betydelige antal kilometer, som den pågældende brugte bil har kørt, er det naturligvis nødvendigt at lægge den største vægt på bilens vedligeholdelse. Du vil opdage, at to Mercedes Benz SUV Lease med samme kilometertal, afhængigt af den pleje de har modtaget, nemt kan vise to forskellige ansigter. Alt afhænger naturligvis af seriøsiteten og temperamentet hos den tidligere ejer af køretøjet: Hvis han er manisk og kræsen, har du al mulig grund til at være beroliget. På den anden side, hvis der mangler flere vigtige aftaler i servicebogen, og hvis køretøjet har tilbragt størstedelen af sit liv udenfor, bør du måske opgive købet af køretøjet.

Næsten: Normalt kører det på benzin eller diesel, et brugt køretøj, der har mere end 200 000 kilometer på kilometertælleren, der er blevet godt vedligeholdt, vil passe uden hensyn til vejen, og hvad mærket (tysk fransk, italiensk eller japansk).

Vigtige faktorer at overveje

Når du køber en brugt bil, er der vigtige ting at overveje, herunder:

– Aktuelle anmeldelser

– En pålidelig motor af mærket

– Olieskift foretaget rettidigt

– God stand indefra

– God stand af karrosseriet

Hvis bilen har mere end 200.000 kilometer, skal du forsøge at få flere oplysninger om brugen af bilen, f.eks:

– Brændstoftype

– Kørselstype

– Parkeringstype

– Vejtype

For eksempel, hvis en bil har sovet i en garage, og dens sædvanlige brug var på landevejen og ikke i byområder, er dette yderligere grunde til at stole på bilens kvalitet.

VIGTIGE REPARATIONER AT TÆNKE PÅ

Lad dig dog ikke narre; en brugt bil, der allerede har kørt mere end 200.000 kilometer, vil kræve reparationer. Du skal også forvente at betale ekstra gebyrer, når køretøjet er erhvervet. Blandt de reparationer, der helt sikkert vil være nødvendige, finder vi udskiftning af følgende dele:

– Støddæmper;

– Katalysator;

– Turbo;

– Alternator.

Hvis det er klart, at disse afgifter fordobler regningen, har køberen al interesse i at forhandle køretøjets købspris med sælgeren. Ideelt set ville det være endnu mere relevant at købe en brugt bil, der allerede er blevet opgraderet. Dette vil være garantien for at kunne køre køretøjet uden fejl inden for kort tid.

VIDSTE HVORDAN MAN STUDERERER DEN TYPE AF KØRETØJ, DER ER TILSAGT

En analyse af køretøjstypen og den brug, der har været gjort af den, vil hjælpe dig til at identificere en potentiel god handel. Hvis du f.eks. har til hensigt at købe en bil, der er over 200.000 km og har en stor motor, vil du næsten have garanti for at gøre et vindende køb, da disse typer biler er designet til at holde over tid.

Hvis bilen er ny (mellem tre og fire år gammel), men allerede har over 200.000 km, vil du også stå over for en god potentiel plan. Det er nemlig sandsynligt, at køretøjet primært har kørt på motorvejen, hvilket indebærer, at motoren ikke er slidt.

Købe en billig, pålidelig og kvalitetsbrugt bil er det så svært? Nogle vil fortælle dig, at det er umuligt at afgøre, om en bil er en god handel eller ej, fordi der altid kan være skjulte fejl og mangler. For vores vedkommende mener vi, at det faktisk er sandt, men vi ser ikke ondskab alle steder.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.