CCMS har afsluttet sin undersøgelse af dette problem.

trucks-300x197

Hvis du ejer en GMC- eller Chevrolet-bil, har du måske bemærket, at klimaanlægget ikke … ja … virker. Du er ikke alene, da en række forbrugere har klaget over, at deres GMC- og Chevrolet-biler kun pumpede varm luft ud. Ejerne af følgende køretøjer har alle været udsat for dette problem med varm luft:

  • 2015 Cadillac Escalade-modeller
  • 2014-2015 Chevrolet Silverado 1500
  • 2015 Chevrolet Suburban
  • 2015 Chevrolet Tahoe
  • 2014-2015 GMC Sierra 1500
  • 2015 GMC Yukon-modeller

Ejere af GMC, Cadillac- og Chevy-lastbiler, hvis AC-systemer ikke længere køler, og som har bragt deres køretøjer til en mekaniker eller forhandler, har alle fået den samme besked – der er en revnet køleslange, der lækker freon fra kompressoren til kondensatoren. Hvis A/C-slangen revner, kan den sprøjte olie og kølemiddel på A/C-kompressoren, hvilket gør det svært at identificere kilden til lækagen.

truck-defect-300x225

Billedet: en revne i ledningen fra kompressor til kondensator

Som det fremgår, stopper AC-systemet i Escalade, Silverado, Sierra, Yukon, Suburban og Tahoe lastbiler med at fungere og ophører med at blæse kold luft på grund af en defekt beslagkonstruktion, der påvirker A/C-kompressoren og kondensatorledningen. Kølemiddelslangen er slangen på “højtrykssiden” og har et tryk på ca. 350 psi, når klimaanlægget er i gang. Hvis slangen ikke er korrekt fastholdt – som det er tilfældet i de berørte køretøjer – kan en af de fastklemte metalfittings på slangeenden til sidst begynde at lække på grund af slangens konstante bøjning på dette sted.

Uheldigvis for forbrugerne skal de, for at reparere denne skade og airconditionfunktionen i deres køretøjer, udskifte kompressor- til kondensatorledningen og derefter installere et ledningsbeslag for at fastholde slangen korrekt. Hvad værre er, hvis slangen i GMC-, Chevy- og Cadillac-lastbiler revner og ikke er i stand til at transportere freon fra kompressoren til kondensatoren, kan både kondensatoren og kompressoren også gå i stykker.

truck-repair-300x190

Billedet: en ideel reparation af den revnede kompressor-til-kondensator-ledning med installeret beslag

Efter at have gennemført disse reparationer skal forbrugerne derefter genopfylde kølesystemet og udføre en tæthedsprøve for at verificere korrekt funktion. En nyttig vejledning til forbrugerne kan findes her. Disse reparationer har kostet forbrugerne mellem 300 og 1.000 dollars, blot for at få en fungerende klimaanlæg – noget, de allerede har betalt for! Endnu værre er det, at mange af de dele, der er nødvendige for at udføre disse reparationer, i øjeblikket er i restordre, hvilket sikrer, at forbrugerne vil blive hængende med denne defekt (og GMC/Chevrolets varme luft) hele den brændende sommer.

I betragtning af, hvor mange penge disse køretøjer koster, er det utænkeligt, at de har så grundlæggende problemer. Hvis du ejer et af de berørte køretøjer – 2015 Cadillac Escalade-modeller, 2014-2015 Chevrolet Silverado 1500, 2015 Chevrolet Suburban, 2015 Chevrolet Tahoe, 2014-2015 GMC Sierra 1500, 2015 GMC Yukon-modeller – og har oplevet lignende problemer, bør du overveje at hyre en advokat for at få dine penge tilbage. Det nationale sagsøgerfirma Cafferty Clobes Meriwether Sprengel LLP er i gang med at undersøge GMC’s og Chevrolets adfærd og vil med glæde tage imod dit opkald for at drøfte eventuelle krav, du måtte have.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.