Hjemmeløsninger mod hoste Infografik

For nogle af os fylder de koldere måneder og skiftende årstider os med frygt! Det er trods alt den tid, hvor mange af os er lagt ned med sæsonbestemte allergier og åndedrætsforstyrrelser, der tager en afgift på vores helbred og gør os mindre produktive så godt, så vi har brug for at have hjem retsmidler mod hoste. Hoste er særlig almindelig i denne tid, og nogle af dem har en tendens til at være irriterende vedvarende og resistente over for håndkøbsmedicin.

Effektive husråd mod hoste

Det, der virker, når det kommer til hoste, er imidlertid naturlige husråd, som er blevet brugt af vores mødre og bedstemødre i årevis. Faktisk har mange videnskabelige undersøgelser vist, at naturlige midler som honning er lige så gode, hvis ikke bedre end kombinationer af antihistaminer, dekongestanter, antitussiver og slimløsende midler, der ofte har en masse ubehagelige bivirkninger.
Disse hostemidler er især skadelige for børn. Faktisk frarådes det kraftigt at give børn under seks år disse lægemidler, da de er blevet forbundet med hjertearytmier, hallucinationer og nedsat bevidsthedsniveau og encefalopati.
Så beskyt dig selv og din familie denne sæson med disse harmløse, men super effektive hostemidler.

Super effektive husråd mod hoste

1. Hvad er hoste?
2. Honning
3. Ingefærmiddel mod hoste
4. Hold dig hydreret
5. Dampmiddel
6. Salt-vand-gurglemiddel
7. Ananas mod våd hoste
8. Timian stort middel
9. Citron hostestillende middel
10. Oregano Oil Treat a Cough
11. Sort peber ayurvedisk
12. Gurkemeje mælk
13. Giloy Juice Ayurvedisk urt
14. Mulethi Behandle kronisk hoste
15. Home Remedies for hoste: Hvad er hoste?Hoste er kroppens reflekshandling som reaktion på en form for irritation eller blokering i dine luftveje. Hoste hjælper med at fjerne overskydende slimhinde sekreter og fremmedlegemer. Selv om hoste kan være en beskyttelsesmekanisme, kan vedvarende hoste være meget forstyrrende. Det kan påvirke din evne til at få en god nats søvn, til at arbejde og til at spise.
Akut hoste er hoste, der skyldes en viral infektion i de øvre luftveje, og som har tendens til at gå væk af sig selv. Kronisk hoste er hoste, der varer i otte uger eller mere.
Du bør helt sikkert gå til lægen, hvis din hoste varer i mere end tre dage og ledsages af ildelugtende grønt eller gult slim, rystelser, feber over 102 F, der varer i mere end tre dage, dehydrering og træthed. Ring til din læge og tjek dig helst ind på skadestuen, hvis du opdager blod under hoste og har svært ved at trække vejret.

Honning er hjemmemidler mod hoste

Honning

Når det kommer til hjemmemidler mod hoste, er honning noget af en stjerne! Faktisk er det så effektivt, at selv Verdenssundhedsorganisationen anser det for at være en passende behandling af hoste, især hos børn. Honning består af kulhydrater, frie aminosyrer, vitaminer, flavonoider og antioxidanter. Det har antibakterielle, antivirale og antiinflammatoriske egenskaber. Faktisk er honningens antimikrobielle virkning blevet bevist i laboratorieundersøgelser, hvor den har vist sig at være effektiv mod forskellige former for almindelige bakterier. Dens evne til at bekæmpe bakterier som Staphylococcus aureus og Streptococcus faeces, der findes i de øvre luftveje, gør den så effektiv i kampen mod hoste. Desuden tilskynder honningens sødme os til at spytte mere, og det beroliger svælg og strubehoved og mindsker hoste.

I en undersøgelse offentliggjort i Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine, der søgte at se effekten af honning, dextromethorphan og ingen behandling på natlig hoste og søvnkvalitet for hostende børn og deres forældre, vurderede forældrene honning mest positivt til symptomatisk lindring af deres barns natlige hoste og søvnbesvær på grund af infektion i de øvre luftveje. Derfor, hedder det i undersøgelsen, kan honning være en foretrukken behandling af hoste og søvnbesvær i forbindelse med børns øvre luftvejsinfektioner.
Nip på denne honningte og find lindring af din plagsomme hoste. Det eneste, du skal gøre, er at blande to teskefulde honning med varmt vand og drikke det tre til fire gange om dagen. For at gøre denne te endnu mere potent kan du tilføje noget ingefærsaft, som også har hostelindrende egenskaber.

Ingær er hjemlige midler mod hoste

Ingærmiddel mod hoste

Ligesom honning er ingefær et andet middel mod hoste, der har været brugt på tværs af kulturer i mange århundreder. Ingefær bruges ofte sammen med honning for at give en kraftig virkning, og ingefær er især nyttig til at lette vejrtrækningen og berolige en tør eller astmatisk hoste. De antiinflammatoriske egenskaber virker på de betændte luftveje og hjælper til at trække vejret. Undersøgelser har vist, at disse antiinflammatoriske forbindelser afslapper membranerne i luftvejene og reducerer trangen til at hoste.
Lav en ingefær hostedrik ved at koge et par skiver eller en klump knust frisk ingefær i vand. Du skal lade det trække i vandet i et stykke tid, før det er klar til at blive drukket. For at gøre det mere effektivt og velsmagende kan du tilføje lidt honning og citronsaft.

Hydrering er Home Remedies for hoste

Hold dig hydreret

Vi kan ikke understrege dette nok! Drik op og forblive hydreret for at få lindring af din halsirritation og hoste. Varmt vand og nærende væsker som urteteer, bouillon, sort te og varm frugtjuice er særligt nyttige ved tør hoste og vil alle få dig til at føle dig bedre tilpas. Selv forskning tyder på, at det er særlig nyttigt at drikke varme væsker ved symptomer som hoste, løbende næse, ondt i halsen og nysen. Du vil få øjeblikkelig lindring, og virkningen vil vare et stykke tid. Det bedste er, at du kan drikke masser af disse væsker uden at være bange for bivirkninger.

Dampmiddel

Dampbehandling mod tilstoppede eller betændte luftveje er et middel, som læger altid ordinerer til patienter med luftvejslidelser. Selv om det kan virke en smule kedeligt, gør det underværker. Denne behandling er især nyttig ved våd hoste og kan hjælpe med at uddrive noget af det slim og slam, der blokerer dig. Du kan indånde damp enten ved at fylde en spand med varmt vand i en brusekabine, så den fyldes op med damp. Bliv i denne dampende atmosfære i et par minutter, indtil du føler, at dine symptomer aftager.

Alternativt kan du fylde en skål med dampende vand, dække dit hoved med et håndklæde og inhalere dybt i fem minutter. Dette kan også nemt gøres med en elektrisk dampdamper, som vil blive ved med at forsyne dig med en jævn strøm af damp. Tilsæt et par dråber mentol- eller eukalyptusolie for at opnå mere lindring. Hold pauser, hvis du føler, at dampen er for varm og føles ubehagelig.
Den, der lider af forstoppelse i brystet, kan også bruge en luftbefugter med kølig tåge eller en dampfordamper i sit værelse for konstant lindring.

Saltvandsgurgling er husråd mod hoste

Saltvandsgurgling

Hoste er ofte ledsaget af ondt i halsen, især i tilfælde af våd hoste, og i sådanne tilfælde gør saltvandsgurgling virkelig underværker. Saltvand virker som et antibakterielt middel, lindrer irritation i halsen, reducerer slim bag i halsen, som giver anledning til hostetrang. Vær opmærksom på, at saltvand kan få dig til at kaste op, så vær forsigtig.
Læg en halv teskefuld salt i en kop varmt vand. Sørg for, at det ikke er for varmt, da det ellers vil brænde din hals. Gurgl, og lad derefter vandet sidde bag i halsen i et par minutter, før du spytter det ud. Gentag dette antal gange i løbet af dagen for at opnå de bedste resultater.

Ananas er husråd mod hoste

Ananas mod våd hoste

Ja, du læste rigtigt! Ananas har et enzym kaldet bromelain, der virker som et slimløsende middel og hjælper med at uddrive slim og slim. Dette er nyttigt, hvis du lider af våd hoste. Kernen af frugten har mest bromelain. Drik ananasjuice et antal gange om dagen for at opnå lindring. Bromelain kosttilskud er også tilgængelige, men du skal dog konsultere din læge, før du tager dem. Bemærk også, at nogle mennesker kan være allergiske over for bromelain, og at dette enzym er kontraindiceret for dem, der er på blodfortyndende medicin og visse former for antibiotika.
Drik dette ananasjuice-blanding, når du er nedtrykt. Tag en kop ananasjuice, bland det med lidt honning, salt og peber og drik det tre gange om dagen.

Thyme er hjemlige midler mod hoste

Thyme er et godt middel

Thyme er nyttigt ikke kun til at give smag til dine retter, men fungerer som et godt middel mod hoste, bronkitis og ondt i halsen blandt sine mange anvendelsesmuligheder. Undersøgelser har vist, at timian er mere effektivt til at lindre hoste hos personer med bronkitis end en placebosirup. Timian er rig på antioxidanter og på forbindelser kaldet flavonoider, der slapper af og beroliger betændte luftveje og membraner, hvilket fører til mindre hoste.
Mag en timian te ved at koge 2 teskefulde knuste timianblade i en kop vand. Lad det trække lidt, før du drikker det.

Citron er husråd mod hoste

Citron hostestillende

Citron er nyttig mod hoste på to måder. For det første virker det som hostestillende og for det andet øger C-vitaminet din immunitet og beskytter dig mod hoste i første omgang. Citroner er også gode slimløsende midler og hjælper dig med at uddrive slim.
For at undertrykke hoste kan du drysse lidt sort peber og salt i en citronskive og sutte på den!
Du kan også tilsætte lidt citronsaft til varmt vand og honning og drikke det som te.

Oreganoolie mod hoste

Oreganoekstrakt og æteriske olier er blevet brugt i mange kulturer til at behandle hoste, forkølelse, halsbetændelse og bronkitis. Undersøgelser har vist, at thymol og carvacrol i Oregano olie har antivirale, antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber. Tilsæt tre til fire dråber oreganoolie til en spiseskefuld vand, og drik det. Tag dette tre til fire gange om dagen.
Du kan også bruge det som en brystmassage for at rense dine lunger og bronkier. Bland et par dråber i en bæreolie som f.eks. olivenolie, og gnid på brystet og ryggen. Du kan også tilføje et par dråber i din fordamper eller dampdamper og inhalere for at opnå de bedste resultater.

Sort peber Ayurvedisk

Sort peber har længe været brugt i ayurvedisk, kinesisk og New England folkemedicin. Peber virker ved at stimulere cirkulationen og får slimmen til at flyde, så dette er bedst til en våd hoste. Dette brystafstemmende middel er mest effektivt, når det tages sammen med honning.
Bland en teskefuld friskmalet sort peber med to spiseskefulde honning og top med kogende vand. Lad det trække i 15 minutter, før du si’r og drikker det. Nip langsomt, hvis du synes, at varmen er for meget at tage imod.
Ayurveda siger, at du skal blande 1/2 teskefuld sort peber med desi ghee og drikke det på fuld mave. Væden fra peberet vil afhjælpe forstoppelse. Tag dette et par gange om dagen.

Turmeric Milk

Dette yndlingsmiddel fra det indiske køkken er en ayurvedisk basisvare og er blevet givet til utallige hostelidelser, ofte med mange protester! Men hvor usmageligt det end kan være, så er det super effektivt. Curcuminet i gurkemeje er et antiviralt, antibakterielt og antiinflammatorisk middel, der virker på luftvejsinfektionen, mens mælken hjælper med at udspy slim og beroliger luftvejene.
Bland en halv teskefuld gurkemejepulver i varm mælk, eller bland noget frisk gurkemejerod, et par hvidløgsbælg eller et stykke ingefær sammen med varm mælk og drik det op. Ingefær og hvidløg afhjælper forstoppelse i brystet. Bland lidt honning i drikken for at gøre den lettere at drikke og øge dens styrke.

Giloy Juice er Home Remedies for hoste

Giloy Juice Ayurvedisk Urt

Giloy eller Tinospora Cordifolia er en fantastisk ayurvedisk urt, der har en bred vifte af anvendelser for mange sygdomme. Det er ofte ordineret af ayurvediske praktiserende læger til behandling af luftvejssygdomme og hoste og forkølelse. Stilken af Giloy indeholder de mest effektive forbindelser og kan fås som juice, pulver eller kapsler. Giloy styrker dit immunforsvar og afbalancerer dine doshas. Det er en anti-allergisk og anti-inflammatorisk, der er meget nyttigt ved hoste forårsaget af allergier. Tag to spiseskefulde Giloy juice med vand om morgenen hver dag for at behandle kronisk hoste.

Mulethi er Home Remedies for hoste

Mulethi behandler kronisk hoste

Mulethi er ordineret af ayurvediske praktiserende læger til behandling af kronisk hoste og forkølelse. Denne urt, der også kaldes lakrids, er naturligt sød og har en behagelig smag. Ud over sine medicinske værdier bruges den også som smagsgiver i visse mellemøstlige køkkener og spises som slik i mange vestlige lande. Faktisk er lakrids også let tilgængelig som slik i supermarkeder i Indien og i onlinebutikker. Mulethis sødme skyldes et stof kaldet glycyrrhizin, der er 50 gange sødere end sukker!
Mulethis antioxidante egenskaber reducerer betændelse i bronkierne og løsner det slim, der gør det svært at trække vejret. Det hjælper med at udspy slim, der tilstopper luftvejene. Dets antibakterielle egenskaber angriber de bakterier, der forårsager luftvejsinfektioner.
Prøv denne ayurvediske Mulethi opskrift for hurtig lindring af brystforstoppethed og hoste. Bland 1/4 teskefuld honning, 1/4 teskefuld mulethipulver og 1/4 teskefuld kanel med vand og drik denne sirup to gange dagligt.

Hjemmeløsninger mod hoste: FAQs

Q. Er det en god idé at spise frugt, mens man har hoste?

Svar: Nogle frugter som ananas er faktisk meget gavnlige for en dårlig hoste. Ananas har et enzym kaldet bromelain, som hjælper med at udlede slim og slim. Frugten er især nyttig, hvis du tilfældigvis lider af en våd hoste. Husk, at kernen af frugten er det, der indeholder mest bromelain, så smid den ikke væk! Drik et par glas ananasjuice om dagen for at lindre symptomerne.

Q. Hvordan hjælper honning mod dårlig hoste?

A. Selv Verdenssundhedsorganisationen har meddelt, at honning er en god behandling mod hoste, især hos børn. Honning har antibakterielle, antivirale og antiinflammatoriske egenskaber, og dens konsistens har evnen til at lindre en hoste. Faktisk har nogle laboratorieundersøgelser vist, at honning er effektiv mod mikrober som Staphylococcus aureus og Streptococcus faeces, der findes i de øvre luftveje.

Q. Er der nogen medicinske undersøgelser, der støtter brugen af honning mod hoste?

S. Mange undersøgelser har vist, at honning faktisk er gavnlig mod hoste. For eksempel viste en undersøgelse offentliggjort i Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine om effekten af honning på natlig hoste og søvnkvalitet hos hostende børn, at honning ifølge de adspurgte forældre var langt mere effektiv til at lindre hoste end håndkøbsmedicin mod hoste.

Q. Foreslå venligst et nemt hjemmemiddel med honning mod hoste?

Svar: Honning er så nyttigt mod hoste, at selv hvis du tager et par teskefulde af det direkte, vil det få dig til at føle dig bedre tilpas. Alternativt kan du også lave denne blanding: Bland to teskefulde honning med varmt vand og lidt ingefærsaft, og drik det tre til fire gange om dagen.

Q. Hvor effektive er husråd mod hoste?

S. Mange undersøgelser har vist, at hostesirup faktisk er ret ineffektivt mod hoste og kan være skadeligt for børn. I modsætning hertil har man i århundreder haft tillid til hjemmemidler som honning for deres hostelindrende egenskaber, og det er nu også blevet bevist af videnskaben, at de er effektive! Det bedste er, at disse remedier sjældent har nogen større bivirkninger.

Q. Hvor effektivt er ingefær mod hoste?

Svar: Ingefær er det mest populære hjemmemiddel mod hoste i indiske husholdninger, og det er der god grund til! Ingefærs unikke antiinflammatoriske kvaliteter beroliger betændte luftveje og hjælper med at lette vejrtrækningen. Lav et afkog ved at koge et par skiver ingefær i vand; reducer og nip!

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.