Det er tid til din første mammografi; tillykke med at du har taget dette vigtige forebyggende skridt for dit helbred!

Selv om du måske føler dig bekymret eller nervøs før din første mammografi, er screeningsprocessen meget vigtig for at bevare dit helbred og er ganske enkel. Vi talte med Dr. Vilert Loving, chef for brystbilleder på Banner MD Anderson Cancer Center, om, hvad du kan forvente.

Q: Hvordan føles et mammografi? Gør det ondt?

R: Dine bryster bliver presset sammen mellem to plastikplader, når du får et mammografi. Komprimering er afgørende, fordi det forbedrer billedkvaliteten og giver mulighed for bedre kræftdetektion. Nogle kvinder med følsomme bryster vil have lidt ubehag, men dette ubehag er næsten altid midlertidigt og forsvinder, når testen er afsluttet.

Q: Hvad leder radiologen efter, når han udfører mastografi?

R: Et mammografi kan vise tegn på kræft, som kan vise sig som vækster i brystvævet eller som kalk/mineralaflejringer. Efterhånden som du fortsætter med at få dine årlige mammografier, vil radiologen kunne sammenligne eventuelle nye vækster eller kalk-/mineralaflejringer med tidligere mammografier.

Q: Hvor lang tid tager mammografien?

R: Den faktiske testtid er ca. 10 til 15 minutter, selv om du skal planlægge at være på billeddiagnostikcentret i 30 til 60 minutter for at ordne papirarbejdet til registrering og skifte til en undersøgelseskjole. Kabinetterne gør deres bedste for at gøre oplevelsen behagelig, så de tilbyder ofte en drink, magasiner eller andet læsestof.

Q: Er der visse ting, jeg bør eller ikke bør bære?

A: Undgå at bære deodorant, creme, pudder og parfume eller cologne, da disse stoffer kan forstyrre mastogrammet. Hvis det er nødvendigt, vil teknikeren tilbyde dig en renseklud, så du kan fjerne deodorant før mastografien. Det er at foretrække, at du bærer et todelt sæt tøj frem for et enkelt sæt, da du vil blive bedt om at klæde dig af fra taljen og opefter.

Q: Hvor lang tid går der, før jeg får mine resultater?

R: Det kan tage 1-2 uger, før du modtager resultaterne af din mammografi. Dine resultater kan være tilgængelige hurtigere, hvis du har adgang til MyBanner Patient Portal.

Q: Hvad er de næste skridt afhængigt af mine resultater?

R: Hvis dine mammografiresultater er normale, bør du fortsætte din screening med rutinemæssige årlige mammografier. Hvis dine resultater er unormale, vil din læge og/eller billeddiagnostikcentret anmode dig om at komme tilbage til kontoret for at få foretaget mere målrettede mammografiundersøgelser og/eller en ultralydsundersøgelse af brystet. Disse yderligere billeder gør det muligt for radiologen at afgøre, hvilke skridt der eventuelt er nødvendige for at vurdere den abnormitet, der tidligere blev opdaget ved mammografien. Normalt løser de supplerende billeder eventuelle problemer, og der er ikke behov for yderligere evaluering. I nogle tilfælde kan radiologen dog anbefale en biopsi af abnormiteten. I tilfælde af en biopsi vil radiologen drøfte disse anbefalinger med dig og besvare dine eventuelle spørgsmål.

Det kan virke overvældende at udføre en sundhedsrelateret procedure for første gang. Banners fagfolk har viden, erfaring og engagement til at gøre din oplevelse til en positiv oplevelse. Vi forstår vigtigheden af disse screeninger og vil gøre alt, hvad vi kan, for at sætte dig i ro og besvare dine spørgsmål.

Er du klar til at planlægge din mammografi? Ring (480) 256-6444 hvis du er i Arizona eller (970) 810-3894 hvis du er i det nordlige Colorado.

Vis din støtte

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.