Er der en måde at fortælle, om min lastbil har custom tune eller ej ved hjælp af FORSCAN?
================================================== ======
Baggrundsinfo: købt på auktion med begge cats savet af og downstream O2s væk. Upstream O2 var der. Jeg købte MAGNAFLOW OEM cats med rør. Jeg købte 2 O2 Motorcraft sensorer. Jeg udskiftede den brændte sikring(nummer 95) til opvarmede O2-sensorer.
Min OBDII giver P0036 og P0056, som er varmekredsløb på begge sider. Men varmelegemet fungerer korrekt, og jeg har mistanke om, at O2-sensorerne ikke er varme nok til at generere udgangsspænding. Jeg har dog begge downstream-sensorer fastlåst på 1,27V over OBDII ved hjælp af FORSCAN. Begge O2-sensorer er nye(købt hos forhandleren), men når jeg prøver at måle spænding direkte mellem Signals og Signal_rtn, kan jeg ikke se nogen spænding. Er de ikke varme nok? Jeg kan heller ikke rigtig se bias spænding på Signal+ med O2 sensor frakoblet, dog ved jeg ikke om FORD bruger bias spænding. Når O2 er frakoblet, viser FORSCAN stadig O2S22 og O2S12 fastlåst på 1,27V, men OBD-koden siger, at signalet er lavt fra O2. Hvilken en er det? Jeg forstår ikke, hvor ECM ser 1,27V fra.
Der er tilsyneladende kun én sikring ansvarlig for varmelegeme-kredsløbet, som er HTR+. HTR- er styret af ECM. Jeg har kontrolleret ledningerne i den ene side(førersiden) mellem O2 og ECM, og de er gode. Ved at placere en modstand på 4 Ohm mellem HTR+ og HTR_ bliver den meget varm. Derfor fokuserer jeg på den spænding, der kommer fra sensoren. Da begge er nye, tror jeg ikke de er defekte. Jeg overvejer at trække den ene ud og bruge propanbrænder til at få den over 600F, så den begynder at generere spænding.
Jeg har ikke tjekket passagersiden, og jeg tror ikke, at de er forbundet på en eller anden måde. Begge downstream-sensorer har deres egne HTR+, HTR-, Signal+ og Signal_RTN. En ting, jeg fandt mærkeligt der er finite modstand mellem HTR-, Signal_RTN og Battery GND. Jeg kan ikke huske præcis hvad det er, men det er mindst 50 ohm, men test mellem HTR+ og BAT- er 12V og HTR- og BTR+ er også 12V.
Jeg købte en manual fra ebay, der påstod at være fabriksreparationsmanual, men ledningsdiagrammet var forkert. Jeg var nødt til at pille dækslet af ECM-stikket og bruge ledningsfarver til at spore det. Som jeg tidligere har nævnt, har jeg kun gjort det på førersiden.
Jeg kan ikke se andre sikringer, der kunne være involveret i mit problem. Jeg har planer om at spore ledninger på passagersiden mellem ECM og O2. Jeg planlægger enten at købe en anden O2-sensor fremstillet af et andet firma eller en O2-bypass-sensor.
Kan nogen dele nogle få sider med diagnostik P0036/P0056 og ledningsdiagrammet for 2017 3.5L Ecoboost?
Er der en måde at deaktivere downstream O2 på, så jeg kan bestå emissionstesten?
Jeg ved ikke, om min ECM kan være defekt eller ej?
Jeg er i Albuquerque NM, hvis der er nogen entusiaster, der måske vil hjælpe mig. Jeg har nok brugt over 36 timer på at prøve at finde ud af det.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.