Dodge Caravan har været en rummelig, børnevenlig og økonomisk overkommelig minivan for mange familier siden 1984. Køberne kan også godt lide at kunne vælge mellem tre motorstørrelser fra en 2,4-liters firecylindrede rækkemotor op til en 3,8-liters V6.

Men som de fleste køretøjer har Dodge Caravan modtaget sin del af klager fra ejerne. Her er de mest almindelige klager ifølge oplysninger fra RepairPal.com.

Olie, der lækker fra oliefilteradapteren

Denne helt kører sine børn i skole i en manuel Dodge Caravan fra 1994 https://t.co/ntJlLl3EWW billedet.twitter.com/5SlV8eg4cU

– Jalopnik (@Jalopnik) February 29, 2020

Dodge Caravans fjerde mest almindelige klage var motorolie, der slap ud fra en defekt oliefilteradapter. 41 ejere beskæftigede sig med dette problem. Oliefilteradapteren tjener til at fastgøre oliefilteret til huset, så der løber olie ud, når den svigter. RepairPal har ikke et overslag over reparationsomkostningerne for dette problem, men bemærkede, at Dodge har stillet en erstatningsoliefilteradapter til rådighed.

Nine modelårgange var berørt fra 1998 til 2004 og 2006 til 2007. Den gennemsnitlige kilometerstand for forekomsten af dette problem var 178.811, og det skete så tidligt som 124 miles og sent som 950.000 miles. De Caravan-motorer, der blev ramt af det, omfattede den 2,4-liters firecylindrede, den 3,0-liters V6, den 3,3-liters V6 og den 3,8-liters V6.

Nogle ejere forsøgte at udskifte oliefilteradapterpakningen, men det viste sig at være ineffektivt. Nogle få ejere var ikke i stand til at finde en løsning på egen hånd, men andre kunne selv løse problemet.

Lydende slidte svingstangbøsninger i forhjulet

Jeg fandt en PLYMOUTH VOYAGER fra 1984. Dette er den ORIGINALE minivan. Vi havde søsterbilen, Dodge Caravan. Det bragte en masse minder tilbage at sidde i en af disse igen. So cool! pic.twitter.com/NJcAScTnaY

– Marcus Leshock (@marcusleshock) February 6, 2019

53 Dodge Caravan-ejere rapporterede om støj forårsaget af slidte gummibøsninger på svingstangen. Denne stang forhindrer Caravan i at rulle, når den kører i sving. Ejerne beskrev raslende, brummende eller klirrende lyde, der kom fra forhjulet under kørsel ved lave hastigheder. RepairPal anslår, at en generel diagnose vil koste mellem $88 og $111.

De modelår, der er berørt af dette problem, var 1998 til 2006. Det gennemsnitlige kilometertal for dette problem var 122.426 miles, men ejerne rapporterede, at det opstod så tidligt som 24.000 miles.

I nogle tilfælde blev de forreste fjedre identificeret som den grundlæggende årsag til problemet, men ikke altid. I andre tilfælde udskiftede ejerne blot bøsningerne selv eller fik deres værksted eller forhandler til at udføre arbejdet. En ejer sagde, at han betalte $250 for at udskifte bøsninger på sin Dodge Caravan.

Den forreste krumtapaksels tætning sprang ud

Det næstmest almindelige problem skyldes, at Dodge Caravans krumtapaksels slutspil er ude af specifikationerne, som 54 ejere har rapporteret. Slutspillet måles ved størrelsen af afstanden mellem krumtakslens trykplade og hovedstødlejets lodrette overflade. Resultatet er, at forseglingen på den forreste krumtapaksel sprang ud, og motoren lækkede en masse olie.

Løsningen på dette problem er at efterjustere hovedstødlejerne, ifølge RepairPal. Autoreparationswebstedet oplyste ikke den anslåede pris for denne efterjustering.

Seks modelårgange af minivanen var berørt: 2000 og 2003 til og med 2007. Problemet opstod i gennemsnit ved 75.322 miles, men det skete så tidligt som 10.500 miles og så sent som 167.000 miles. Dodge Caravan-motorerne, der havde dette problem, var den 2,4-liters firecylindrede og den 3,3-liters V6-motor.

For at løse problemet udskiftede nogle ejere tætningen, hvilket i virkeligheden ikke var nogen løsning. En ret dyr løsning fra nogle ejeres mekanikere var at udskifte motoren, fordi krumtapakselen var så dårligt justeret. I nogle tilfælde blev tætningen udskiftet og sprang ud igen mindst én gang.

Ekstraordinære vinduer, der holdt op med at virke

Den mest almindelige klage over Dodge Caravan var en eller flere elektriske vinduer, der holdt op med at virke på grund af en dårlig vinduesregulator eller motor, ifølge 98 ejere. Hvis problemet skal løses, kan det betyde, at både regulatoren og motoren skal udskiftes som et sæt. Reparationen kan koste mellem $370 og $399 ifølge RepairPal-estimater.

11 modelårgange fra 1996 til 2003 og fra 2005 til 2007 havde elruder, der svigtede. Det gennemsnitlige kilometertal for dette problem var 130.686, idet det opstod så tidligt som 18.000 miles og så sent som 275.000 miles.

Ejerne rapporterede, at deres elruder enten var langsomme til at køre op og ned eller slet ikke virkede. Nogle få beskrev, at vinduerne gik ned af sig selv, efter at de tidligere havde været tændt. En ejer oplyste, at efter at vinduerne var rullet ned, tog det flere dage, før de kunne køre op igen. En anden fortalte, at efter at motoren til den forreste passagerrude var blevet udskiftet, holdt motorerne til de bageste vinduer op med at virke.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.