Barnett Droptine Crossbow sighting in

For dig, der lige har fået en ny armbrøst eller er ved at opgradere dit sigte, er her nogle tips og tricks til at få det centreret hurtigt. Det sidste vi ønsker er en pil der flyver væk.

Jeg har lige købt en ny JUNXING Compound Crossbow M67 til min kone og for at sammenligne den med min Barnett Droptine. Men jeg havde problemer med at scope ikke er parallelt med Picatinny rail. Jeg løb bogstaveligt talt ud af scope justering. Faktisk har begge Xbows haft problemer med, at sigtekornet ikke er vandret.

Dette var et problem fra producenten, og jeg ønskede ikke at tage det hele vejen tilbage til leverandøren for at få en hurtig løsning.

Guess buying cheap is not always the best. Så det blev en hurtig nedrivning for at finde ud af, hvorfor pilene var lave, uden at der var mere justering på armbrøstscopet.

Det første skud med din nye armbrøst.

Junxing Crossbow Scope Sighting in 4-32

Nu er der ikke noget galt med hurtigt at bygge din kit armbrøst og tage ud til lidt måløvelse. Men hvis du vil have det bedste ud af dit våben, så er den korrekte opsætning et must.

For hurtigt at afprøve din nye armbrøst på afstand, skal du stille dig ca. 8-10 meter fra dit mål. Placér din armbrøst på et stabilt underlag eller brug et våbenbipod. Du kan også skyde den fra skulderen, men den vil ikke være lige så præcis som et bipod.

Lad en bolt, og skyd ind i midten af målet. Sørg for at have et bagstopper, hvis pilen rammer forbi målet. Høballer, gamle bildæk, tykke tæpper eller et muddermontering kan fungere godt som bagstopper.

Hvis pilen/bolten flyver lavt, skal du justere opadgående sigtevælger i den retning, der peger mod opad mod uret. Hvis din bolt flyver højt, så skruer du den den modsatte vej normalt med uret.

Hvert klik på dette 4-32 Bushnell-skæresigte er 1/4 tomme på 100 yards.

opjustering på et Bushnell armbrøstskæresigte

Samme for er bolten driver til venstre, så skru den vandrette justering for at trække den til højre. Scopes har normalt kun ét bogstav stemplet på justeringsringen. På mit Barnett-skæresigte står der Op (U) og Venstre (L).

Venstre justering på et Bushnell 4-32 armbrøstskæresigte
Venstre justering af skæresigte og armbrøstboltens spændingsfjeder med varmekrympning for at dæmpe virkningen.

Problemer kan opstå, hvis du løber tør for justering af skæresigte. Det betyder som regel, at sigtekornet ikke er parallelt med Picatinny-skinnen.

Boltretning Overste justering (U) Sidejustering (L)
Low Drej med uret
High Drej mod uret
Venstre Sving mod uret
Højre Sving med uret

Skyd en gruppe på tre pile eller bolte for at få en gennemsnitlig gruppering, før du justerer dit sigte.

Center dit armbrøstscope med sigtekornet.

Barnett armbrøstscope sigter på en kanin

Opnå afstanden til, hvor du sandsynligvis vil skyde fra. Jeg kan godt lide at centrere mit sigtekornet på 20 yards. Det giver mig et godt mål til at skyde ud til omkring 50 yards.

Herudover begynder vinden og bolt drop at få stor indflydelse på nøjagtigheden.

Placér et mål ude på 20 yards og juster dit compound scope til at ramme dette mål i midten.

Nu har du måske Mil-Dot-mærker på aksen, afhængigt af dit scope-mærke. En MIL-Dot-reticle henviser til et bestemt mønster af linjer eller prikker placeret langs hver akse på kikkerten.

Nu skal du, afhængigt af din armbrøsts styrke, flytte målet ud til 30, 40 og 50 yards. Løft Xbowen lidt over målets midte, og sæt den på linje med en lav Mil-Dot. Affyr og kontroller, hvor bolten lander. Det vil være trial and error, så sørg for at have et godt bagstoppested.

Din armbrøstscopes sigte er nu færdig. Hvis du stadig har problemer, kan din scope-skinne være ude af justering.

Hvad du skal kigge efter, hvis din armbrøstscopeskinne ikke er parallel.

Stripping down a crossbow scope Picatinny rail

Når jeg køber en ny pistol eller armbrøst, er det første, jeg gør, at lap scope-ringene og bore sight the scope. Dette fjerner enhver fejl og defekt i scope ringene fra producenten.

På min ældre Barnett armbrøst var 4×32 scope ringene ude af justering, når jeg sigtede ind. Der var et lille bur på en af ringene. Lapping hjælper med at stramme det hele godt til og holde det hele rigtigt.

På den kinesiske Junxing Compound Xbow var sigtekornet løftet en smule op foran, hvilket betyder, at bolten drev ned fra det centrale mål.

For at løse dette måtte jeg fjerne Picatinny-skinnen for at se, hvad problemet var. Først skulle armbrøstens sigte fjernes, og de 2x Picatinny-skinnebolte skulle skrues af.

Boltspændingsanordningen kan derefter skrues af og fjernes. (Nu er det et godt tidspunkt at sætte noget varmekrympebånd på boltspændingsfjederen for at gøre den helt ned.)

Jeg fandt dog to enkle problemer. En lille bur på et af skruehullerne, og boltspændingsanordningen var ikke skruet nok ned. Dette forårsagede Picatinny-skinnen til at løfte op på forsiden og pilene til at falde lavt af det centrale mål.

Når alt blev sat sammen igen og låst fast igen. Scopet var nu parallelt med armbrøstskinnen.

Glem ikke at genindstille dit scope, når du tager det på og af din xbow.

Konklusion

Armbrøster er farlige og bør behandles med forsigtighed, når du bruger dem. Sørg for at følge alle producentens anvisninger og vedligeholdelsestips.

Håbentlig kan du hurtigt og sikkert få sigtet dit krydsbueciskop. Jeg har endnu ikke opsat en pistol eller et armbrøstscope, som ikke skulle justeres og sigtes ind. Vertikale compoundbuer er stort set det samme bare en anden sigtemekanisme.

Min overlevende compoundbue SWA raptor har et 5-stifts fiberoptisk sigte, og disse er nemme at bruge og justere. Bare ingen forstørrelse.

Sørg for at affyre en gruppe af pile og derefter foretage en justering afhængigt af grupperingsretningen. Alt held og lykke med din jagt og målskydning.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.