Republic Bharat, Republic TV’s hindi-nyhedskanal, blev tirsdag idømt en bøde på 20.000 pund (ca. 19,73 lakh Rs) af Storbritanniens tilsynsmyndighed Office of Communications for at udsende indhold med “stødende sprogbrug”, “hadefuld tale” og “krænkende eller nedsættende behandling af enkeltpersoner, grupper, religioner eller samfund”. Republic Bharat er også blevet bedt om at sende en undskyldning på kanalen.

I en udgivelse, der beskriver detaljerne om stramningerne, sagde Office of Communications, eller Ofcom, at i kanalens “Poochta Hai Bharat”-program, der blev sendt den 6. september 2019, overtrådte de synspunkter, der blev udtrykt af præsentanten Republic TV-chefredaktør Arnab Goswami og nogle af gæsterne, kanalens udsendelsesnormer. Sanktionerne er blevet pålagt Worldview Media Network Limited, som har licensen til at sende Republic Bharat i Storbritannien.

Annonce

Programmet, som Republic Bharat er blevet straffet for, var relateret til Indiens Chandrayaan 2-rumfartøjsmission til månen og “involverede en sammenligning af Indiens rumforskning og teknologiske fremskridt i forhold til Pakistan og Pakistans påståede terroraktiviteter mod indiske mål”, hedder det i meddelelsen.

Ofcom tog afstand fra kommentarer fra Goswami og hans gæster i diskussionspanelet, som ifølge tilsynsmyndigheden “udgjorde hadefuld tale mod det pakistanske folk og nedsættende og krænkende behandling af det pakistanske folk”.

Ofcom påpegede i meddelelsen, at gæsterne og Goswami med henvisning til det pakistanske folk sagde: “Deres videnskabsmænd, læger, deres ledere og politikere er alle terrorister. Selv deres sportsfolk. Hvert barn er en terrorist derovre. Hvert eneste barn er en terrorist. De har at gøre med en terroristisk enhed”.

Annonce

“I forbindelse med denne kritik sagde præsentanten , der henvendte sig til Pakistan og/eller det pakistanske folk, bl.a: Vi laver videnskabsmænd, I laver terrorister.”

Ofcom nævnte også kommentarer fra en af gæsterne, der blev identificeret som “general Sinha”, som omtalte befolkningen i Pakistan som “tiggere” og truede med et militært angreb på landet.

Ofcom bemærkede, at indholdet af programmet var “potentielt krænkende og ikke var tilstrækkeligt begrundet i sammenhængen”. Det tilføjede, at de fremsatte kommentarer var “udtryk for had baseret på intolerance over for pakistanere alene på grund af deres nationalitet” og fremmede og retfærdiggjorde intolerance over for pakistanere blandt seerne.

Det noterede sig også brugen af udtrykket “paki”, som det sagde var et racistisk ord og uacceptabelt for publikum i UK.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.