Depression findes i mange former, herunder større depressionsforstyrrelse (MDD), fødselsdepression, sæsonbestemt affektiv lidelse (SAD) og andre. Og der er lige så mange depressionssymptomer, som der er former for depression.

Det er desværre muligt, at du ikke ved, at du oplever en depression. I denne blog vil vi diskutere fem symptomer, som du måske ikke er klar over, at de er relateret til depression.

Rastløshed

De fleste mennesker ved, at depression forårsager symptomer som sløvhed og træthed, men depression kan også forårsage rastløshed. Rastløshed kommer i mange former, bl.a. i form af fnidder, hjertebanken, koncentrationsbesvær, søvnløshed og hyperaktivitet.

Et andet symptom relateret til rastløshed er impulsivitet, som er kendetegnet ved at handle på et indfald eller med lidt eller ingen forudseenhed. Impulsivitet kan være alt fra at afbryde folk, mens de taler, til at foretage store indkøb, som man ikke har råd til.

Hvis du troede, at det var symptomer på ADHD, så har du ret. Depression kan forårsage symptomer, der ligner dem, der opleves ved ADHD og omvendt, og derfor er det vigtigt at aftale en tid hos en psykiater, som kan vurdere alle dine symptomer og stille en præcis diagnose.

Følelse af nostalgi

Et andet snigende symptom på depression er nostalgi. Nogle mennesker med depression vil længes efter de gode gamle dage som en overlevelsesmekanisme. At mindes sjove tider i fortiden kan hjælpe en person med depression til at føle sig bedre midlertidigt. Det er naturligvis normalt at se tilbage med glæde på bestemte øjeblikke, men hvis du konstant længes tilbage til en anden periode i dit liv, kan det være, at du har med depression at gøre.

Ændringer i appetitten

Depression kan forårsage ændringer i appetitten, herunder overspisning eller for lidt spisning. Hvis du oplever, at du altid er sulten og spiser meget mere end normalt, kan det være, at du bruger mad som en copingmekanisme for at få dig til at få det bedre.

På den anden side kan følelser af skyldfølelse, håbløshed og andre depressionssymptomer få dig til at miste appetitten og holde op med at spise. Depression påvirker alle forskelligt, så det vigtigste er at lægge mærke til eventuelle ændringer i dine spisevaner og fortælle din læge om dine bekymringer.

Formidlingsproblemer

Sammen med ændringer i spisevaner forårsager depression ofte problemer med fordøjelsen. Hvis du har hyppige maveproblemer som kvalme, diarré, opkastninger, forstoppelse og andre problemer, og de ikke bliver bedre med behandling, kan de være forårsaget af depression.

Når dit mentale helbred lider, kan dit fysiske helbred også begynde at lide under det. Hvis du oplever disse problemer, skal du tale med din læge og udelukke eventuelle fysiske årsager. Overvej derefter at tale med en psykiater om disse og eventuelle andre symptomer, du oplever.

5. Ømhed, smerter og kramper

Et andet fysisk symptom, som depression kan forårsage, er uforklarlige ømheder og smerter. Faktisk oplever omkring to tredjedele af mennesker med depression uforklarlige fysiske smerter, der er relateret til unormal hjernefunktion.

Hvis din krop gør ondt, og du føler smerte uden grund, så kan du have at gøre med depression eller en anden psykisk tilstand. Igen skal du tale med din læge og udelukke alle andre årsager. Hvis smerterne fortsætter med behandling, skal du overveje at tale med en psykiater om dine symptomer.

Hvis du genkender nogle af de symptomer, der er omtalt i denne blog, samt andre symptomer på depression hos dig selv eller en af dine kære, bør du overveje at søge professionel behandling. Kontakt os på Serenity Mental Health Centers for at aftale en tid i dag.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.