Hvis du spurgte mig, hvor jeg ville være for fem år siden, ville jeg sandsynligvis ikke have sagt, at jeg ville arbejde med PR inden for teknologi. Nogle mennesker har den opfattelse, at tech, især B2B, er tørt og stagnerende. Men de kunne ikke tage mere fejl. Vi arbejder i en af de hurtigst voksende brancher og betjener kunder, der innoverer inden for forbrugerelektronik, cybersikkerhed, adtech, e-handel, mobil, IoT, fintech, software, kommunikation, og listen fortsætter. Bag hver eneste virksomhed – uanset om det er en tech-gigant eller en disruptiv startup – er der en historie at grave frem og fortælle.

Jeg kom til Babel frisk fra universitetet uden at vide en masse om teknologi. Jeg havde altid været interesseret i, hvordan den fungerer, men jeg kendte bestemt ikke LTE og OTT fra ISP og SDE. Spol frem tre år, og takket være min rolle hos Babel, et London-baseret PR-bureau for teknologi, har jeg nu en forståelse for det tekniske arbejde bag det at sende en Whatsapp fra min iPhone, FaceTiming med mine venner på tværs af kloden eller spørge Alexa om vejret.

Jeg har været heldig nok til at afprøve og lancere nye produkter i Europa, USA og endda Canada, rejse til forskellige steder på kontinentet for at deltage i udstillinger og endda arbejde sammen med en etisk hacker. Jeg har lært utrolig meget, det har været en rigtig øjenåbner, og det har bestemt været spændende.

Er du stadig ikke overbevist? Her er fire grunde til, at tech PR er en givende karrierevej:

Teknologi er et varmt emne og påvirker din hverdag

For det første er teknologi et af de emner, der tales mest om i verden. Den berører hvert eneste aspekt af vores liv. Facebook, Netflix, Google og Amazon dominerer måske nok den teknologiske dagsorden, men mindre, mindre kendte virksomheder gør også en forskel. Fra 3D-print af raketter og opfindelse af pizzabagende robotter til lancering af sociale netværk for at reducere madspild og udvikling af nanoteknologi til at rense forurening – der sker så meget på dette område.

Effektive PR-kampagner kan hjælpe med at bringe disse historier til live og få en virksomheds budskab ud og blive hørt af de mennesker, der betyder noget. At arbejde bag kulisserne for at få dette til at ske betyder, at du ofte vil være blandt de første til at høre om nye idéer, innovationer og produkter.

Teknologi giver dig mulighed for at arbejde i et miljø med høj hastighed

For nogle af os er det svært at forestille sig et liv uden Netflix, Amazon eller Apple. For ti år siden var der ingen iPhone til at bestille en Uber, scrolle gennem Instagram eller finde den restaurant på Google Maps. Spotify blev lanceret i 2008, Apple udgav først sin første iPad i 2010, og 4G var ikke tilgængelig på alle smartphones før 2011. Min pointe her er, at vi i de sidste ti år har oplevet utrolig innovation inden for teknologi, og med ankomsten af kunstig intelligens, VR og AR er det sandsynligt, at vi vil se dramatiske fremskridt i det næste årti.

Arbejde inden for PR på teknologiområdet betyder, at du aldrig vil stoppe med at udvide din viden om sektoren, så du skal lære at tænke hurtigt og hurtigt lære nye koncepter at forstå. Hurtig karriereudvikling inden for PR er afhængig af konstant læring og opdagelse af nye måder at opbygge fortællinger og engagere din målgruppe på. Der er mulighed for at avancere hurtigt, og mange bureauer har klare karriereveje, der understøttes af uddannelse og mentorordninger.

Ingen dag er ens

Hvis du spørger nogen, der arbejder inden for PR, er jeg sikker på, at de vil fortælle dig, at der ikke findes noget, der hedder en “typisk dag”. Teknologi-PR er ingen undtagelse. I takt med at grænserne mellem markedsføring, reklame og PR fortsat udviskes, er teknologiprofessionelle PR-medarbejdere i dag blevet dygtige inden for en række områder. Den ene dag sidder du i telefonen og pitcher en historie til journalister eller administrerer en kundes konti på de sociale medier, og den næste dag forsker du i en potentiel branche og et marked, skriver blogindlæg, hjemmesidetekster eller artikler med bidrag. Jobbet i sig selv betyder, at du ofte arbejder på flere projekter på én gang. Denne variation er noget, som jeg har fundet yderst tilfredsstillende.

Teknisk PR er social

Jeg taler ikke om sociale medier her, selv om det naturligvis er et meget vigtigt redskab for PR-medarbejdere i dagens digitale tidsalder. Vi PR-fagfolk er en social flok. Arrangementer, møder og netværksdannelse er alle en del af vores kalender. Det handler dog ikke kun om at opbygge et godt forhold til dine kolleger. At udvikle relationer med journalister er en afgørende del af vores arbejde. Redaktioner kan lide at tale med rigtige mennesker og har interesser uden for deres arbejde, så hvis du er et menneskeligt menneske som mig, er tech PR sandsynligvis et job for dig.

Lydder det her som din kop te? Er du i stand til at afkrydse alle felterne? Hvis ja, så gå over til vores karriereside og find ud af, hvilke jobmuligheder vi har.

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.