56aktier

Det 2kW solcelleanlæg er en rimelig fornuftig størrelse for et typisk aussie hjem, som er tomt mellem kl. 9 og 16 på hverdage og er i en stat med en ikke særlig generøs Feed In Tariff. Hvilket i skrivende stund er alle steder undtagen de heldige folk i NT.

Grunden til, at mindre systemer giver mening i arbejdende husstande med stramtfistede statsregeringer, er, at du ønsker at minimere din eksporterede elektricitet. Dette skyldes, at du kun får 8c pr. kWh, når du eksporterer sammenlignet med at spare ca. 30c pr. kwh, når du bruger elektriciteten i dit hjem og undgår at købe den fra nettet.

Hvor mange solpaneler skal du bruge?

For at lave et 2kW solcelleanlæg skal du bruge 8 solpaneler, idet det antages, at du bruger 250W-paneler.

Hvert panel vil være ca. 1.6m x 1m, så du skal bruge mindst 13m2 tagplads.

For at give dig en fornemmelse af, hvor stort 13m2 er, kan dette billede måske hjælpe

Et skala-diagram af et 2kW solcelleanlæg

Et skala-diagram af et 2kW solcelleanlæg

Og her er et billede af et 2kW solcelleanlæg på et tag (bestående af 12 x 165W solcellepaneler). Panelet på det nederste niveau er et solvarmeanlæg med evakuerede rør, hvis du skulle undre dig.

Et 2kw solcelleanlæg på et tag

Et 2kw solcelleanlæg på et tag

Hvor meget elektricitet vil et 2kW solcelleanlæg generere?

Et 2kW solcelleanlæg vil generere ca. 8kWh pr. dag. Det er ca. halvdelen af elforbruget i et beskedent aussie hjem.

Hvor mange penge vil et 2kW solcelleanlæg tjene?

Mængden af penge du tjener på et 2kW system vil afhænge af, hvornår du bruger elektricitet i dit hjem.

Hvis du har læst, ovenfor, at et 2kW system vil generere det, der svarer til halvdelen af energien i et typisk hjem – tænker du måske, at din regning simpelthen ville blive halveret. Desværre er det mere kompliceret end det. Det afhænger af, hvor meget solenergi der bruges i dit hjem, og hvor meget af det, du eksporterer.

De fleste stater i Australien betaler omkring 8c pr. kWh for eksporteret elektricitet. Og de fleste mennesker betaler omkring 30c pr. kWh for at købe elektricitet fra nettet. Så lad os overveje 3 scenarier for at se, hvordan tilbagebetalingen fungerer:

1) Du bruger al solcellestrømmen i dit hjem. Dette er sandsynligt, hvis du har en familie hjemme i løbet af dagen eller arbejder hjemmefra. Du ville spare ca. 1000 USD det første år. Og ca. 25.000 dollars over 20 år under antagelse af en el-inflation på 5 %.

2) Du eksporterer halvdelen af elektriciteten: Du ville spare ca. 650 dollars det første år.

3) Du eksporterer al elektriciteten: Du vil spare ca. 250 USD det første år.

Hvis du synes, at dette lyder meget kontraintuitivt, så kan du læse om forholdet mellem eksport og tilbagebetalingstid her.

Du kan selv se tallene med min solcelle tilbagebetalingsberegner.

Hvor meget vil et 2 kW solcelleanlæg koste?

Omkring 5.000 dollars før STC’er. Du bør få ca. 1.400 dollars i STC’er (AKA solrabatten). Så forvent at betale ca. 3.600 dollars af egen lomme.

Hvor lang tid går der, før et 2 kW solcelleanlæg tjener sig selv hjem?

Hvis du bruger al elektricitet i dit hjem, vil det betale sig tilbage på mindre end 4 år, forudsat at du betaler 30c for din elektricitet fra nettet, og at elektricitetspriserne stiger med 5 % om året. Selv om jeg vil hævde, at hvis du kan få cashflow positiv med et solcelleanlæg fra dag et (hvilket normalt er helt muligt), så hvem giver en toss, hvor lang tid det tager at betale tilbage? Hvis det er cashflow-positivt, så sparer man rigtig mange penge fra starten. Hvis du vil se, om du kan opnå dette i din situation, kan du prøve at lege med min solcelleberegner.

56andele

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.