I denne weekend kommer Finding Dory i biograferne, hvor vores yndlingsblå tangfisk fra filmen Finding Nemo fra 2003 husker sine forældre – og svømmer ud på en uforglemmelig rejse for at finde dem.

For at fejre fredagens premiere af filmen dykker vi ned i dybet af vores kollektive hukommelse og genopdager de andre kulturelle højdepunkter fra 2003, fra musik og sport til berømtheder, komedie og mode. Her ser vi på de mest markante stilarter fra det år og spørger os selv – hvorfor?

Low-slung jeans

Også kendt som “bumsters” af indlysende årsager. Så meget desto bedre til at vise din…

…Tangaundertøj

Det blev brugt for at undgå VPL, men på grund af de lave jeans blev der skabt en VTS (Visible Thong Strap), som ofte var blændet for at fejre dette faktum.

Fedoras

Nu er det “bro”-tilbehør du jour (og en pålidelig indikator for idioti) i 2003, og de kække, vinklede hovedbeklædninger klædte klubbers af begge køn. Der var garanteret nogen, der ville piske den af hovedet på dig midt i Britney.

Absurd beskårne toppe

2003 var året, hvor man skulle vise navlen. Stort set det hele.

Fergie, Beyoncé og Britney Spears
Navelkiggere: Fergie, Beyoncé og Britney SpearsCredit:Getty

Hoop øreringe

Desto større jo bedre. Øreskaderne nåede et højdepunkt i 2003.*
*Måske

Embellished camo

Desto mere upassende til kamp et outfit faktisk var, jo bedre. En camo-top med smykkesten, der var skåret ned fra skulderen? Perfekt.

Cargobukser

Som et militært tip var cargobukser også elsket af både mænd og kvinder. Okay, indtil forholdet mellem lommer og bukser blev latterligt uoverskueligt.

Snørebukser

Endnu en grund til, at 2003 var året, hvor alle vidste, hvilke underbukser du havde på.

Hvide bælter

Officielt blev året, hvor et hvidt læderbælte (eller mere præcist, læderbælte) blev et uundværligt basiselement i garderoben, og hvis det er prydet med tykke nitter, så meget desto bedre.

Truckerhatte

USA-celeb-ledet trend, der heldigvis blev afviklet i løbet af 12 måneder.

Nicole Richie, Lindsay Lohan og Jay Z i truckerhatte
Det går fint fremad: Nicole Richie, Lindsay Lohan og Jay ZCredit:Getty

Ruffelkjoler

Mini-kjoler blev opfundet i tresserne. Det tog yderligere 40 år, før nogen besluttede, at det var en god idé at tilføje en flæse til silhuetten. Det var det ikke.

Skjorter

Hvis de bare var så afslappet ubekymrede, som navnet antyder. De er halvt formede jumper/cardis og er heldigvis (og forståeligt nok) ikke blevet genoplivet af modeverdenen.

Kjoler over jeans

Svaret på den ældgamle debat om jeans versus kjoler. Eller den kunstneriske legemliggørelse af ubeslutsomhed. Det ene eller det andet.

Polo shirts with the collars popped

Usher har meget at stå til regnskab for.

Boho-chic

Svævende nederdele, teksturerede giletter og brede bælter gennemsyrede Storbritannien med en 24-7 Coachella-vibe. Men uden de kendte. Eller solskinnet.

Velour træningsdragter

Luxuriøst loungewear eller et skridt op fra pyjamas. Selv om de var meget behagelige.

Mariah Carey, Justin Timberlake og Missy Elliot i velouroverdele og træningsdragter
Velour touch: Mariah Carey, Justin Timberlake og Missy ElliotKredit:Rex Features, Getty

Chokers

Med perler, snørebånd og spejlinger – det popgothiske look var stærkt i 2003. En effektiv metafor for den måde, vi har det med det års mode i almindelighed.

Newboy caps

Beskylder alle popstjerner fra nullerne nogensinde. Og skæl dem en smule ud.

Bløde toppe

Fordi… Heidi?

Jeans uden lommer

Tænkes at være mere flatterende. I virkeligheden bare upraktisk.

Bombejakker

Endlig en trend fra nittenderne, som vi er med på. Topshop havde en guldsatin-version, som vi stadig længes efter *buys time machine.*

I Finding Dory lider den mest mindeværdige blå tangfisk af hukommelsestab og husker kun gennem flash-backs, at hun havde en familie. Med de modegys, der blev begået på det tørre land på det tidspunkt, er det måske en velsignelse i forklædning, at hendes hukommelse er så dårlig!

Finding Dory er i biograferne i hele landet nu”

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.