• INQUIRE OM DETTE Køretøj

    • Detaljer
    • Baggrund
    • Byggeriet
    • Indtryk
    • Opførsel
    • Billeder

    Detaljer

    Pris: SÆLGT

    Milstand: 40.300 Miles

    Ejer: 2-Ejer Arizona / New Mexico Bil

    Ekstern farve: Anthracite Exterior (Anthrazit Metallic Code 397)

    Interiør: Anthracite Exterior (Anthrazit Metallic Code 397)

    Interiør: Sand Beige Læder Interiør

    Tilbehør:

    VF Engineering Vortech Supercharger Kit

    Custom Aluminum Intake Pipe

    Custom Aluminum Radiator and Expansion Tank

    Spal Electric Cooling Fan

    19″ HRE 893R fælge

    Michelin Super Sport dæk

    ST Coilover Suspension

    Strut Brace

    Akebono Brake Pads

    Cross Drilled, Slotted Rotors

    Bavarian Soundwerks Stage 1 Speaker Upgrade

    Bavarian Soundwerks Subwoofer

    Rockford Fosgate P200-2 Amp

    Baggrund

    2001 BMW 740i M Sport udvendigt foto

    BMWMW E38-generationen af 7-serien var den sidste af en ikonisk form, som BMW smagfuldt og gradvist havde udviklet siden flagskibet luksus-sedanens introduktion i 1977. Efterfølgeren E65 7-serieens afvigelse fra denne afstamning på grund af Chris Bangle og Adrian van Hooydonks polariserende “flame surfacing” og “Bangle butt”-designsprog satte faktisk værdien af E38’eren i værdi, mens den stadig blev solgt. Den nye 740i M Sport, der kom til at hedde Short Sport, var langt den bedste E38-model. I modsætning til varianterne med lang hjulbase fik den kortere og lettere 740i en ægte M Sport-pakke bestående af:

    • M Sport Suspension
    • M Parallel Wheels
    • Shorter 3:15 Endnu endeligt udvekslingsforhold
    • 155 MPH Top Speed Limit
    • Steptronic Automatic Transmission m/ High Stall Speed Torque Convertor
    • 3-Spoke Sport Steering Steering Wheel
    • Contour Sport Seats
    • Shadowline Trim
    • Vavona Wood Interior Trim

    I 2001 havde modellen undergået mange opdateringer, herunder flere standardtilbehør, tydelige blinklysblinklys, farvematchede sideskørter og kofangerblade og en bredere navigationsskærm. Resultatet er den mest moderne iteration af en klassiker, den sidste af klassikerne – E38 740i M Sport.

    Bygningen

     motorfoto

    Historien om denne E38 slutter ikke med, at den er en M Sport. Jeg sælger den som en del af en samling, der tilhører en kunsthandler fra Santa Fe, NM. Han er medlem af Audi-, BMW- og Porsche-klubberne – en ivrig tysk bilentusiast. Efter at have forladt produktionslinjen i Dingolfing, Tyskland, i januar 2001 blev den leveret til sin første ejer af Camelback BMW i Phoenix, Arizona. Den blev omhyggeligt serviceret hos forhandleren med de korrekte intervaller af Camelback BMW og BMW of Scottsdale. Min klient købte den i 2006 med 25.700 miles og bragte den til Santa Fe, hvor han yderligere forfinede den til at passe til hans smag.

    Først på hans liste var at få Santa Fe BMW til at udføre en komplet inspektion I, herunder udskiftning af speederpedalen i henhold til servicebulletin SIB 35 01 02 for at forbedre den hakkende fornemmelse. Derefter gik han i gang med at frigøre M Sport’s fulde potentiale. I det sidste modelår havde 740i’s V8 M60-motor undergået to revisioner, hvilket resulterede i den 290 hk stærke 4,4-liters M62TUB44-motor. Den var udstyret med VANOS-variabel timing takket være den tekniske opdatering og var betydeligt mere pålidelig end M73 V12-motoren i 750iL. Den var virkelig ikke dårlig, men den havde brug for mere. Min klient fik en BMW-certificeret mestertekniker til at installere et VF Engineering Vortech-kompressorkit. VF-kittet er en gennemprøvet M62-platform, der kører med et konservativt boost på 6 psi og alligevel øger ydelsen til 415 hk og 400 ft/lbs drejningsmoment. Resultatet er en betydelig effektforøgelse, der ikke går på kompromis med pålideligheden eller den raffinerede karakter af E38’eren. Bortset fra en svag superkompressor-raslen ved tomgang (hvilket er normalt) ville en intetanende person ikke ane, at der lå specialfremstillede rør under kølerhjelmen. De specialfremstillede rør går også ud over VF-kittet. For at optimere luftstrømmen fik han John Hammill (HamFab Inc. fra Porsche-racerkredse) til at fræse et specialfremstillet indsugningsrør i aluminium. Det var et stykke aluminium til 3000 dollars! For at holde tingene kølige installerede han også en specialfremstillet aluminiumskøler og ekspansionsbeholder med en elektronisk køleblæser fra Spal.

    Det næste punkt på dagsordenen var at få strømmen til vejen. Hver bil i min klients samling bærer HRE-fælge. Til E38’eren valgte han HRE 893R 19″ x 8,5″ fælge med to tommer læbe foran og 19″ x 10″ fælge med fire tommer læbe bagpå. De er i øjeblikket iført Michelin Super Sport-dæk med meget lavt kilometertal. 893R-fælgene er det perfekte kompliment til M Sport. De er et ekko af designelementerne fra de originale Style 37 M Parallel-fælge og har en lignende børstet finish under klarlak. HRE 893R’erne individualiserer og fremhæver formen uden at stjæle opmærksomheden. For at bruge en passende analogi forbliver mesterværket uændret – det er bare blevet omrammet.

    Prodigious power and sticky dæk er værdiløse uden en ordentlig forbindelse mellem dem. Mens M Sport-ophænget på lager var en fin forbedring i forhold til den almindelige E38, opgraderede min klient til et ST-spoleophængssæt. ST-sættene, der er et datterselskab af den tyske ophængningsguru KW, er perfekte til M Sport’s gadefokuserede karakter. ST’s justerbare kørehøjde er lidt lavere end standardhøjden, men langt fra slammet, hvilket holder tingene værdige. Med et justerbart område på 1″ til 2,2″ foran og 2,6″ bagtil lavere end standardhøjden kan kørehøjden optimeres yderligere efter købers smag. Den større 22 mm M Sport-svingstang fortil understøttes oppefra af en strutbøjle. Karakteren af 7-serie M Sport er en luksus sportssedan, der ikke går på kompromis med raffinement for at opnå sit navn. ST’erne gør det muligt for den at svinge ordentligt i hjørnerne, men er alligevel eftergivende nok til at opsuge det værste asfalt – en imponerende bedrift for en luksus-sedan på 4.000 pund. Pralende point for en 7-serie på coilovers på din lokale Cars and Coffee er en ekstra bonus! Min klient fik endda forlygterne omjusteret af BMW of Santa Fe for at korrigere for den lidt lavere kørehøjde.

    Indtryk

    2001 BMW 740i M Sport udvendigt foto

    Jeg kan bare ikke lade være med at være pedantisk med hensyn til denne bil. Jeg tror ikke, at nogen 7-serie siden E38 har fremkaldt den samme lidenskab. Ligesom sin mindre E39 5-serie-søskende er den højdepunktet af traditionelt BMW-design. Selv i hvile giver M Sport et stærkt visuelt udtryk. Det er en form i bevægelse, uanset hastigheden. Frontpartiet og kølerhjelmlinjen er lav og pæn og stammer fra en tid, før de europæiske standarder for fodgængerkollisioner afstumpede moderne køretøjers ansigter. Dit øje flyder naturligt gennem de traditionelle designelementer fra nyregitteret og den lange kølerhjelm gennem dørsøjlerne, op ad Hofmeister-knækket og ud til den opadvendte bagagerumskant. Den mørke metallic antracitfarvede maling, shadowline-besætning og malede sideskørter fremhæver formen yderligere. Ud over M Sport-elementerne er det kun den dybe skål og det brede fodaftryk på HRE-fælgene, der antyder dens kapacitet.

    Åbn døren, og du bliver mødt af det lyse sandbeige interiør. Sandbeige fungerer vidunderligt i denne bil. Det er en let og luftig kontrast til det helt business-agtige ydre. De polstrede kontur sportssæder har nok justeringer til at forvirre den ubeslutsomme fører. Sæt nøglen i, og det sorte 3-egede M sportsrat i sort læder sænkes ned i den finjusterede position efter eget valg (frem, tilbage, op og ned). Vavona-træbeklædning leder øjet hen til midterkonsollen, som nostalgisk nok ikke har en iDrive-controller. Den brede NAV-skærm er forældet, men piloten i mig elsker knapperne omkring den – og der er en knap til alting. Ingen menuer at fare vild i. Ingen langvarige heads-down. Bare udfør din kommando med et enkelt tryk, og så sker det. Selv om den er halvandet årti gammel, er der ingen mangel på luksusfaciliteter. De blidt oplyste udvendige dørhåndtag er min favorit. Den har endda den BMW-mærkede flip-telefon monteret i midterkonsollen, som giver endeløs underholdning, der forvirrer tusindårige på Starbucks drive through.

    Lydsystemet skal opleves. Min klient valgte at beholde den standardmonterede hovedenhed. Til lydlevering installerede han et BSW Stage 1-højttalersæt og en Rockford Fosgate P200-2-forstærker, der driver en massiv BSW-subwoofer, der er monteret under bagdækket. Dens placering og flade profil giver stor lyd uden at gå på kompromis med opbevaringspladsen. Effekten af disse opgraderinger vil tilfredsstille den mest kræsne audiofil. Den opleves bedst via traditionel cd. De levende høj- og mellemtoner afbalanceres af fyldige målrettede lavtoner, der bidrager til lydbilledet i stedet for at overvælde det. Forfiningstemaet fortsætter.

    Tænd for den superchargede M62, og den falder til ro i en jævn og klinisk tomgang. Den standard udstødning producerer en dyb tone, der utvivlsomt er BMW, men den er stadig stille og diskret. Det steptroniske gearskifte leverer dit ønskede gear på kommando under livlig kørsel. Selv om jeg er en trofast tilhænger af manuelle gear, længtes jeg aldrig efter en tredje pedal. Kraftoverførslen er jævn og uden forsinkelse, hvilket er en fordel ved motordrevet boost frem for udstødning. Den lineære drejningsmomentafgivelse, som er et karakteristisk BMW-træk, er ukompromitteret. Den eneste effekt/drejningsmomentforskel, jeg bemærkede i forhold til en standard M62, er mere af begge dele. Kraft, affjedring og greb kulminerer i en smilende atletik, der kan udnyttes med blot en lille smule talent. Smil bliver til latter, når dine øjne, hænder og fødder danser med den store sedan i motoriske bedrifter, der ville få The Transporter til at rødme; dette er den E38, som Frank Martin burde have haft. Mr. Bond kunne også have brugt den med stor effekt, når han havde travlt med Not Dying Tomorrow. Når det er tid til at trække den ind, overvinder Akebono-bremserne og -rotorerne med lethed fysikken på kompetent vis. Ved det næste stoplys giver ungdomsfnisen plads til et venligt smil til naboerne, så meget desto bedre er det at hjælpe med at genoprette relationer, der er ødelagt af mere tvivlsomme bayerske piloter (og måske nogle af dine egne overtrædelser). Husk, at raffinement er det underliggende tema…

    Stilstand

    interiørfoto

    Denne 740i M Sport har været begunstiget af upåklagelig forvaltning fra begge dens ejere. Med et ord er dens stand eksemplarisk. Det vigtigste ved køb af en BMW er den tidligere ejers pleje. Den har altid boet indendørs i et klimakontrolleret anlæg. Selv om kilometertallet er lavt, har begge ejere gjort en dyd ud af at køre den regelmæssigt. Den er blevet omhyggeligt serviceret hos en forhandler eller plejet af en uafhængig BMW-leverandør af høj kvalitet (alle optegnelser er tilgængelige). I forbindelse med min due diligence i forbindelse med dette salg talte jeg med flere teknikere, der har arbejdet på bilen. De huskede den alle godt og talte meget rosende om den. Servicechefen hos Santa Fe BMW sagde, at det var en af de bedste E38’ere, han nogensinde havde set. Alle væsker er blevet vedligeholdt i henhold til “Lifetime Maintenance Schedule” med Redline- eller BMW-væsker. Ingen af de almindelige E38-problemer er til stede, og alle funktioner fungerer præcis som de skal. Der er ingen væskelækager. Det eneste problem er, at klimaanlægget skal fyldes op ca. en gang hver 18. måned for at opretholde den maksimale ydelse. De sandsynlige syndere er utætte pakninger. En af de bageste bagagerums-åbningsaktuatorer mangler, men den resterende fungerer uden problemer. Jeg er meget kritisk over for vores køretøjer og har vedlagt billeder af alle ufuldkommenheder.

    Det ydre er fantastisk. Den metalliske antracitfarvede maling og den klare lak er enestående. Der er et par små lette overfladiske ridser og et par stenslag på forkanterne, men de er minimale i betragtning af alder og kilometerstand. Min klient har skrabet det bageste kofangercover ved at bakke ind i sin garage og fik hele det bageste kofangercover omlakeret i stedet for blot at røre det op. Det passer perfekt. Skyggelisterne og det sorte arbejde er i fremragende stand. Den nederste dørbeklædning i førersiden har nogle lette ridser. De er ikke tydelige, men dette stykke kan udskiftes for en minimal pris. Vinduesglasset er ikke hullet eller revnet, og toningen er perfekt. Skørtet i venstre side har en knækket fane nær forsiden, hvilket får det til at rage ca. 4 mm ud, men det er ikke noget, man lægger mærke til, medmindre man undersøger det nøje. Hjulene har ingen udskridning, bøjninger eller ridset klar lak. Dækkene har kun et par hundrede miles på dem og er slidt jævnt. Den har kun set rimeligt vejr i det tørre sydvestlige klima, der er ingen rust nogen steder. Undersiden er usædvanlig ren, selv efter bilturen fra Santa Fe til Denver.

    Indretningen er i overensstemmelse med det ydre. Tintede vinduer (herunder forruden) har beskyttet den mod UV-eksponering, der åbner BMW-læderet i sømmene. Den dufter stadig som den dag, den oprindeligt blev leveret. Læderet er blødt og smidigt at røre ved med ingen rifter eller tårer. Der er et 2 mm hak i læderet på trækhåndtaget på bagdørshåndtaget i passagersiden. Selv gummidørforseglingerne er bløde. Tæppet er rent, og der er ingen pletter. Gulvmåtten i førersiden har et minimalt slid, men den har beskyttet alt permanent stof. Vavona-træbeklædningsfinishen er strålende og blank og har ingen revner med undtagelse af en 6 mm hårlinjesprække i øverste højre hjørne af ringen på gearskiftet. Alle interiørfunktioner fungerer korrekt, herunder bagrude- og sideruderskærmene (almindelige fejlelementer). Med til salget medfølger en fabriks BMW harmonika solskærm, der opbevares i et matchende sandbeige læderhylster. Det bageste bagagegenet er til stede. Værktøjssættet er komplet med undtagelse af faretrekanten. Der er et perfekt M Parallelhjul under bagagerumsgulvet som reservehjul.

    Den korrekte pleje og det lave kilometertal har bevaret denne 740i M Sport i fantastisk stand. Den unikke opbygning og ejerstamtavle gør den til et meget eftertragtet eksemplar, der skiller sig ud i en hurtigt svindende population af værdige eksemplarer. Vi vil gerne finde en køber, der fortsat vil passe på og værdsætte den i mange år fremover. En komplet VIN-dekodet original byggeliste er nedenfor.

    Original Build:

    • VIN: WBAGG83451DN86029
    • Type: WBAGG83451DN86029
    • Type: GG83
    • Model: GG83
    • Model: 740i USA
    • Udviklingskode: E38
    • Chassis: LIM
    • Styring: LL
    • Døre: 4
    • Motor: LL
    • Motor: M62/TU
    • Displacement: 4.40
    • Effekt: 210
    • Drivlinje: HECK
    • Transmission: AUT
    • Farve: Anthrazit Metallic – 397
    • Beklædning: Standardleder/beige E36 Sandbeige E – N6SN
    • Produktionsdato: 2001-01-17

Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.